Infodagen Gratis magazine
Kim High School Canada 05 juli 2018

Dit is mijn eerste blog die ik schrijf over mijn toekomstige High School avontuur in Canada. Ik zal mij eerst even kort voorstellen, ik ben Kim, 17 jaar oud en dit jaar heb ik mijn havo diploma gehaald. Deze zomer ga ik 10 maanden in Canada doorbrengen, op het eiland Nova Scotia. Hoe ik op dit idee gekomen ben, waarom ik naar Canada ga en hoe ik alles geregeld heb zal ik in deze blog vertellen!

blog-high-school-canada-van-aanmelding-tot-vinden-gastgezin

Waarom een High School Year?

Het begint natuurlijk met waarom ik dit überhaupt ga doen en hoe ik erop gekomen ben. Elk jaar organiseren een aantal middelbare scholen uit mijn omgeving een opleidingenmarkt, hier kan je naar verschillende opleidingen kijken en voorlichtingen volgen om uit te zoeken wat je later wilt gaan studeren. Deze keuze is enorm lastig en ik had eigenlijk nog geen idee wat ik wilde studeren. Op deze opleidingenmarkt stond ook een kraampje van Travel Active, ik ben daar heen gegaan en heb een voorlichting gevolgd. Ik werd meteen mega enthousiast en samen met mijn ouders heb ik mij verdiept in het high school programma van Travel Active. Samen met mijn moeder ben ik naar een voorlichting geweest over het high school programma, hier was ook iemand uit Canada die wat vertelde over hoe het  gaat tijdens zo’n jaar en wat je allemaal mee gaat maken. Sinds dat moment wist ik zeker dat ik een jaar op high school in het buitenland wilde doorbrengen.

blog-high-school-canada-van-aanmelding-tot-vinden-gastgezin

Waarom Canada?

Maar waarom Canada? Ik wilde sowieso naar een Engelstalig land. Engeland vond ik eigenlijk te dichtbij, Australië en Nieuw-Zeeland net iets te ver weg, dus bleven voor mij alleen Amerika en Canada nog over. Nou ben ik zelf al eerder in beide landen geweest en beide zijn prachtig. Toch trok Canada mij net iets meer, toen ik daar was had ik meteen een goed gevoel. Iedereen was superaardig en behulpzaam. Ik ben mij steeds meer met Canada bezig gaan houden en uiteindelijk was de keuze duidelijk! Ik had er het beste gevoel bij om 10 maanden in Canada door te brengen.

blog-high-school-canada-van-aanmelding-tot-vinden-gastgezin

Van aanmelding tot acceptatie

Toen ik eenmaal vast had staan dat ik naar Canada wilde, kon de hele procedure voor het opgeven beginnen. Ik heb mij ingeschreven bij Travel Active en moest al snel een soort toelatingstoets doen. Ik werd gevraagd om naar Limburg te komen en moest daar een interview houden met een van de mensen die bij Travel Active werkt (allemaal superaardige, lieve en hele behulpzame mensen!). Ook werd er het een het ander verteld over wat ik straks kan verwachten en hoe mijn jaar er uit zal zien. Niet veel later kreeg ik een mailtje dat ik geaccepteerd was en dat ze op zoek gingen naar een gastgezin voor mij. Dat was best een spannende tijd en duurde ook best wel lang.

Gastgezin

Een paar maanden later werd ik gebeld door Travel Active, ik had meteen al het idee dat ze goed nieuws hadden maar je durft er nog niet zeker van te zijn. Toen ze eenmaal vertelde bij wie ik in huis kwam en waar ik zou komen te wonen stond ik te springen in de woonkamer van blijdschap! Zulk leuk nieuws!
Ik zal straks gaan wonen in een gezin met mijn hostmoeder, hostvader, hostbroertje (12 jaar oud) en ik krijg nog een Italiaans zusje die hetzelfde gaat doen als ik. Superleuk allemaal! Ik heb meteen contact opgezocht en het klikt heel goed, we sturen elkaar regelmatig een mailtje en dat lijkt heel goed te klikken!

blog-high-school-canada-van-aanmelding-tot-vinden-gastgezin

Voorbereidingen

Nu het eenmaal zeker was dat ik naar Canada ga moest er een visum aangevraagd worden. Dat was ongelofelijk veel werk maar als het eenmaal gedaan is, weet je zeker dat je naar Canada mag! Op 23 juni had ik een dag met Travel Active waar ze de laatste dingen uitgelegd hebben. Ook heb ik daar de andere Nederlandse kinderen ontmoet die ook naar Canada zullen gaan en heb ik met oud studenten gepraat die ook highschool in Canada gevolgd hebben, heel erg leuk om alle verhalen te horen!

Nu alles geregeld is, is het wachten tot ik eindelijk mijn droomjaar mag meemaken! Nu alleen nog koffers pakken en de laatste kleine dingetjes regelen. Ik zal 1 september met de andere kinderen naar Halifax vliegen en dan kan het avontuur beginnen!

Canada here I come!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's