Infodagen Gratis magazine
Dylano High School Amerika 16 november 2018

Dylano is inmiddels al een tijdje in Amerika. Eerder vertelde hij al over zijn eerste tijd in Amerika en de New York oriëntatie. In deze nieuwe blog vertelt hij over zijn school en zijn favoriete (en minder favoriete) vakken. Ook vertelt hij over Halloween en Homecoming! 

Tijd voor een update

Ik weet het, jullie hebben al een hele lange tijd niks van mij gehoord. Ik had het hartstikke druk met school en andere leuke activiteiten met mijn vrienden, gastfamilie, voetbalteam en school. Maar met deze blog ga ik het weer goed maken en jullie over de leuke dingen vertellen die ik heb beleefd en ga beleven!

Mijn school en vakken...

De lessen op school zijn veel langer dan ik gewend ben. Ik heb 4 lessen per dag en ze duren 83 minuten per les. Ik heb iedere dag hetzelfde rooster dus in totaal voor een half jaar 4 lessen per dag en iedere dag hetzelfde. Soms was dat wel een beetje saai maar ben er nu aan gewend dus is niet zo erg meer.

De 4 vakken die ik heb zijn US History, Math, English en Forensic Science. Het leukste vak dat ik heb is English en dat komt puur omdat mijn docent zo leuk is, zo goed les geeft en omdat het makkelijk is. Ze is streng maar als je gewoon haar regels op volgt is ze hartstikke leuk en gezellig. Na English is Forensic Sience mijn leukste vak en dat komt omdat het vak heel anders is dan we in Nederland gewend zijn en omdat we heel veel leuke proefjes doen. Forensic Seince is soort van scheikunde maar dan leuker, hier doen we veel meer proefjes en het vak gaat meer over politie zaken. Dat houdt in dat we het hebben over wat er allemaal gebeurd met het lichaam als het dood is, hoe we bewijs kunnen vinden hoe iemand vermoord is en wat het moor wapen is en dat gaat nog dieper, we hebben het ook over vingerafdrukken en hoe we die kunnen vinden en wat voor soorten er zijn enzovoort. Na Forensic Sience komt US History en dat komt niet omdat ik het een leuk vak vind, maar puur omdat ik daar beter in ben dan in Math. Met US History hadden we het over The Great Depression. En dan mijn laatste vak Math, ik snap het echt niet in Nederland was ik zo goed in Math maar hier echt totaal niet. Hier heb ik er gewoon moeite mee en begrijp het meeste wat we krijgen niet echt. Dat komt ook deels door mijn docent want hij weet niet zo goed hoe hij dingen moet uitleggen. Maar over het algemeen zijn de vakken hier wel makklijker dan in Nederland, dus dat is wel een plus punt.

Homecoming

Ik ben vorige week naar Hoco (Homecoming) geweest. Het was eerlijk gezegd niet helemaal wat ik er van verwacht had dus we zijn eerder naar huis gegaan. De muziek was veel te hard en het was ook niet de hele tijd goede muziek. Dus ben met mijn Hoco date en haar beste vriendin aan een tafel gaan zitten en proberen te praten omdat de muziek daar minder hard was dan op de dansvloer. Maar voor het feest zijn Lily (mijn Hoco date) en ik naar een hele mooie plek gegaan en hebben daar foto's gemaakt. We hadden daar met een hele groep mensen afgesproken en daar was het heel gezellig. Toen we klaar waren met foto's maken zijn we nog naar McDonald's gegaan en hebben daar nog ff snel wat voor Hoco wat eten gehaald. 

Tijd voor Halloween

Halloween is hier in Amerika natuurlijk een heel groot ding, dus daar hebben we natuurlijk ook wat mee gedaan. Ik heb samen met mijn gastgezin pompoenen gesneden en daar hele leuke resultaten uit gekregen. Ik heb daar wel twee dagen over gedaan maar dat maakt niks uit want ik heb nu wel een hele mooie pompoen! Ik ben afgelopen zaterdag ook naar mijn High School (Haunted High) geweest en heb daar een soort van spooktocht gehad. Het was echt super leuk met mijn vrienden. Morgen is het natuurlijk Halloween en heb ook weer daarvoor plannen. Ik ga met wat vrienden naar iemand z'n huis en daar Halloween doen en allemaal leuke enge films kijken. Het enige minpunt is, is dat ik nog niet naar een echt Haunted House ben gegaan maar ga dat nog wel proberen te doen. Ik ga zaterdag ook nog naar een Halloween Party dus dat gaat ook wel leuk worden. 

Klaar voor de winter?

Is het bij jullie al koud? Hier in ieder geval wel, hier was de koudste temperatuur die we nu hebben gemeten -3 graden Celsius. En dat is een goed teken omdat het wintersport seizoen er voor mij dan gaat aankomen. De berg is hier 15 min rijden en dan kan ik gewoon al lekker skiën en snowboarden. Ja je leest het goed ik heb hier ski's en een snowboard dus kan hier ultiem genieten. Ik kan hier 7 dagen per week skiën en snowboarden en tot 10 uur in de avond. Dus ik ga lekker met wat vrienden afspreken en dan lekker van de piste af.

Ook zijn we naar een American Football game geweest. Dus zoals je weer kunt lezen ik heb het hier nog steeds hartstikke naar mijn zin!

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's