Karin High School in Amerika 26 januari 2017

Karin studeert op een echte High School in Amerika! Van haar gastgezin en het vieren van de feestdagen tot aan hoe het gaat op school, alles komt aan bod in haar blog! 

blog-high-school-amerika-karin-raar-vreemden-familie-worden

Mijn gastgezin in Amerika

Mijn gastgezin is echt als een tweede familie voor mij. Ik weet nu al dat ik voor altijd contact met ze ga houden, omdat ze al zo veel voor mij betekenen. Het is heel raar hoe vreemden zo snel als familie voor je kunnen worden. Ik ben echt heel erg blij dat zij mijn gastgezin zijn geworden! We doen heel veel leuke dingen samen en ze behandelen mij als hun kind/zus. We doen samen dingen als naar de bioscoop gaan, naar een festival gaan, shoppen of met zijn allen uiteten gaan. Het is altijd gezellig wanneer we met zijn allen iets gaan doen. Ik denk dat het heel erg belangrijk is om veel tijd te besteden met je gastgezin, zodat je een sterkere band op kunt bouwen. Mijn gastgezin vind het altijd leuk om verhalen te horen over Nederland en over onze cultuur. Mijn gastbroertje had voor sinterklaas zelf een sinterklaasliedje uit zijn hoofd geleerd! Ik vind het heel erg leuk dat zij zo geïnteresseerd zijn in waar ik vandaan kom en hoe wij dingen anders doen. Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren.

blog-high-school-amerika-karin-raar-vreemden-familie-worden

Thanksgiving vieren

Thanksgiving is echt een typisch Amerikaanse feestdag waarbij iedereen dankbaar is voor de oogst. Wij zijn voor Thanksgiving naar Nebraska gevlogen, omdat daar familie van mijn gastmoeder woont. Ik vond het echt heel erg leuk in Nebraska en het lijkt veel meer op Nederland dan North Carolina. Er zitten zoveel verschillen tussen de staten in Amerika qua klimaat en cultuur. De dag voor Thanksgiving zijn we de hele dag wezen koken en voorbereiden. De volgende dag gingen we eten met familie. Het eten was echt heerlijk! We hebben typische Amerikaanse dingen gegeten zoals kalkoen, cranberrysaus, stuffing en casserole. De dag na Thanksgiving, Black Friday, vlogen wij weer terug naar North Carolina.

blog-high-school-amerika-karin-raar-vreemden-familie-worden

Ik vond kerst in Amerika echt super leuk!

Kerst in Amerika is echt heel anders dan in Nederland. Kerstavond gingen we samen met familie eten en natuurlijk hadden we een heerlijke kalkoen op het menu. ’s Avonds gingen we naar de kerkdienst. Toen we thuis kwamen, ging mijn gastvader een kerstverhaal voorlezen, na het verhaal gingen we rendiereten strooien en koekjes achterlaten voor de kerstman. Dit zijn echt typische dingen die Amerikaanse gezinnen doen op kerstavond. De volgende ochtend werden we rond 7 uur wakken gemaakt door mijn gastbroertje die niet kon wachten om de cadeautje open te maken onder de boom. De moeder en oma van mijn gastmoeder kwamen langs verkleed als kerstman en elf om ons de cadeautjes te zien openmaken en daarna samen te ontbijten. ’s Middags gingen we naar familie om te eten en weer cadeautjes open te maken. Ik vond kerst in Amerika echt super leuk!

blog-high-school-amerika-karin-raar-vreemden-familie-worden

Oud & Nieuw

Oud en nieuw vieren in Amerika was anders, maar wel heel erg leuk. Ik heb het samen met vrienden gevierd. We hadden buiten een kampvuur en we hadden wat vuurwerk om af te steken. Om 12 uur keken we op tv de bal die valt in New York. Toen we thuiskwamen, had mijn gastmoeder oliebollen gemaakt. Ze waren anders dan in Nederland, maar toch net zo lekker. Op 1 januari eet je hier in het zuiden van de Verenigde Staten kool voor geld, maisbrood voor blessings en zwarte bonen voor geluk. Als toetje maakt iedereen bananenpudding.

blog-high-school-amerika-karin-raar-vreemden-familie-worden

Ik sta er heel goed voor op school

Op school gaat het echt heel erg goed. Het eerste semester zit er bijna op en we hebben dus bijna examens. Ik sta er heel goed voor en heb alleen maar goede cijfers. School is wel heel anders dan in Nederland. Ik ben een senior, dat betekent dat ik in 12th grade zit, maar in de les zit ik vooral met leeringen uit 11th en 10th grade. Dat komt omdat veel seniors op mijn school al hun credits al hebben om hun diploma te halen, dus doen ze online lessen voor hun vervolgopleiding. In de jaarboekklas zit ik wel bijna alleen maar met seniors, dus dat ik wel echt heel erg leuk. Een ander ding dat anders is is dat ze geen boeken hebben op mijn school. Ze doen alles online via google classroom. In het begin moest ik heel erg wennen aan die manier van werken, maar nu vind ik het wel fijn dat ik aleen mn laptop mee hoef te nemen naar school.

Het niveau op een High School in Amerika

Het niveau op school ligt vrij laag en daarom zijn de lessen makkelijk te volgen en is het huiswerk ook makkelijk te doen. In het begin was ik wel bang dat het te moeilijk voor mij zou zijn, maar dat valt gelukkig heel erg mee. Ik heb het heel erg naar mijn zin op school en ik vind het soms ook jammer dat de tijd zo snel voorbij gaat. De vakken die ik had gekozen waren: kunst, geschiedenis, journalistiek en online fotografie. Het moeilijkste vak is geschiedenis, maar mijn leraar is super aardig dus die kan ik altijd om hulp vragen. Mijn favoriete vak is kunst, omdat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn en onze leraar is heel erg aardig en een hele goede kunstenaar. Ik heb dit vak samen met mijn gastzusje, dus dat is altijd leuk. Voor volgend semester heb ik kunst 2, journalistiek, Engels en geschiedenis gekozen. Ik heb wel zin om mijn nieuwe klassen te beginnen, al ben ik wel een beetje bang voor de examens die komen, maar dat komt vast wel goed!

 

 

Wil je net als Karin naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma's