Ilja High School in Canada 17 december 2016

Ilja is op dit moment bezig met haar High School in Canada! Ze vertelt je meer over haar gastgezin, hoe haar High School leven eruitziet en wat ze allemaal heeft beleefd tot nu toe!

blog-high-school-canada-ilja-tip-doe-mee-aan-try-outs

Nice to meet you!

Ik ben Ilja, ik ben 17 jaar en ik doe op dit moment een High School jaar in Nova Scotia, Canada. Ik heb voor het programma in Canada gekozen, omdat het land mij erg aansprak en de mensen mij heel aardig leken. Dit is ook wel zo gebleken! In de maanden dat ik hier ben heb ik al zoveel mooie dingen mogen zien en heb ik hele leuke nieuwe mensen ontmoet. En daar ga ik in deze blog ook over vertellen.

Gastgezin in Canada ontmoeten

Op 3 september 2016 mocht ik dan eindelijk naar Canada vertrekken! Ik had hier al zo lang naar uitgekeken, want ik had mij al in oktober 2015 aangemeld. Na de vlucht ging ik dan natuurlijk ook mijn gastgezin ontmoeten en het waren hele aardige mensen. Ik woon bij Tim en Valerie en ze hebben twee oudere dochters van 20 en 23. Met mijn jongste host sister kan ik het dan ook heel goed vinden, wat heel erg fijn is. Ook heb ik hier 4 honden, 8 (!) katten, een geit en drie paarden. Ik zou geen leuker gastgezin kunnen wensen en ik ben ook heel dankbaar dat ik hier geplaatst ben!

blog-high-school-canada-ilja-tip-doe-mee-aan-try-outs

De toerist uithangen

In de eerste paar dagen dat ik hier was, heb ik veel leuke dingen met mijn gastgezin gedaan. Zo zijn we naar Peggy’s cove, Dartmouth en de Halifax waterfront geweest en heb ik mijn eerste poutine en beavertail gegeten. Als ik uit een van deze dingen zou kunnen kiezen om nu nog een keer te gaan doen, zou ik zeker nog een keer naar Peggy’s cove gaan, want het is echt de moeite waard om te bezoeken!

blog-high-school-canada-ilja-tip-doe-mee-aan-try-outs

Het leven op een High School in Canada

Na deze toeristische dagen was het dan toch echt tijd om naar school te gaan. Ik zit op Avon view High School in Windsor, wat een half uur van mijn huis vandaan is. Mijn bus haalt mij dan ook al om 07:42 op en ik kom ongeveer om 08:30 aan op school. De lessen beginnen dan om 09:00 uur en school eindigt om 15:15. De vakken die ik in het eerste semester heb zijn: Physical Education Leadership (12), Law (12), Drama (11) en Visual Arts (11).  Bij Leadership leer je om een goede leider te zijn voor bijvoorbeeld een basisschool klas of een voetbalteam. Wij hebben dan ook in groepjes de grade 9’s les mogen geven, wat een hele goede ervaring was!

blog-high-school-canada-ilja-tip-doe-mee-aan-try-outs

Brigadoon camp!

In de tweede week zijn we met alle internationals uit de regio Annapolis Valley naar Brigadoon camp geweest. Dit kamp was ervoor bedoeld om elkaar beter te leren kennen door middel van activiteiten. We hebben o.a. gekanood, we hebben geleerd hoe je moet boogschieten en we hebben alle regels voor de internationale studenten weer te horen gekregen. Het was een geslaagd kamp!

Naschoolse activiteiten in Canada

Na school organiseert de High School allemaal naschoolse activiteiten. Het gaat voornamelijk om sporten, maar ze hebben ook clubs zoals de drama club, schoolband, yearbook en de prom committee. Ik heb try-outs gedaan voor het volleybalteam, het basketbalteam, het cross country team en het cheerleading team. Helaas is het op mijn school heel moeilijk geweest in een schoolteam te komen, omdat iedereen er al vanaf jongs af aan mee begint. Wel heb ik in het cross country team gezeten, wat een leuke ervaring was! Mijn school heeft de provincials gehaald, wat eigenlijk de finale is. Helaas hadden wij niet gewonnen, haha.

blog-high-school-canada-ilja-tip-doe-mee-aan-try-outs

To be continued!

Ik raad heel erg aan mee te doen aan try-outs, want je leert hierdoor nieuwe mensen kennen, je komt in aanraking met nieuwe dingen en het is gewoon een hele leuke ervaring! Ik kijk heel erg uit naar de dingen die ik hierna nog mee ga maken!

Wil jij net als Ilja het avontuur aangaan op een High School in het buitenland? Neem dan eens een kijkje naar het High School in Canada programma

 

Gerelateerde programma's