Charline High School in Amerika 18 mei 2017

High School in Amerika zorgt altijd voor fantastische ervaringen. Van Prom tot de Amerikaanse feestdagen, Charline maakt het allemaal mee!

Even voorstellen!

Ik zal mij even voorstellen! Mijn naam is Charline en ik ben 18 jaar oud. Voor mijn High School year in Amerika woon ik bij een gastgezin in Riverside, California, een suburb iets ten oosten van Los Angeles. Naast een host dad, host mom en host sis van mijn leeftijd, heb ik nu ook voor het eerst huisdieren: vier katten, drie honden, drie paarden en een aantal kippen.

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

Mijn dagelijks leven op een High School in Amerika

De meeste dagen ga ik natuurlijk naar school, naar Patriot High School. Een redelijk grote school, erg leuk maar ook echt Amerikaans. Zo hangt er in iedere klas de Amerikaanse vlag en iedere dag zeggen we de pledge. Ik heb elke dag dezelfde vijf vakken. Elke vak is met andere mensen, van freshmen tot seniors. Zo leer je dus veel nieuwe mensen kennen. Mijn host sis en ik zijn allebei seniors. Ook dat is vooral in het begin, als je nog niemand kent, erg fijn.

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

Naschoolse activiteiten en sport

Wat High School echt leuk maakt, zijn de naschoolse activiteiten. Je maakt er ook makkelijker vrienden mee. Het eerste semester deed ik aan tennis en het tweede semester track & field in Nederland ook wel bekend als atletiek. Je traint dagelijks zo’n twee tot drie uur. Mijn teamgenoten en de coaches zijn heel aardig en behulpzaam. En omdat je elke dag met dezelfde mensen samen bent, leer je ze echt goed kennen. Door het sporten maak je ook een banquet, senior night en wedstrijden op andere scholen mee. Plus je gaat met de gele schoolbus naar uitwedstrijden. Ik ben echt onwijs blij dat ik voor tennis en track heb gekozen!

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

De echte ‘school spirit’ meemaken

Op een High School in Amerika hebben ze echt de ‘school spirit’. Een paar keer per jaar is er een rally, meestal om de school enthousiast te maken voor een dance (homecoming, winter formal) of sports game. Zo was er in het begin van het jaar elke vrijdagavond een football game. Een tip, vraag gewoon aan mensen in je klas of ze willen gaan. Op deze manier maak je makkelijk vrienden. Ga naar zo veel mogelijk football games als je kan, want het is echt heel leuk om te zien!

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

Hoogtepunt van het jaar: prom

Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk prom! Prom begint eigenlijk al een maand van tevoren, iedereen begint erover te praten en jurken te passen. Op de dag zelf hadden we nog lessen, maar wel een verkort rooster. Veel mensen hebben haar- en make-up afspraken die dag, maar mijn vriendin deed mijn haar en make-up. We gingen eerst met een partybus naar een park om een hoop foto’s te maken en daarna vervolgens door naar de prom locatie. Mijn prom werd gehouden in de Nixon Library, wat echt onwijs mooi was! Er werd gedanst en je kon buiten door de tuin lopen. Na prom zijn we nog ergens wat gaan eten. En eenmaal thuisgekomen was iedereen onwijs moe, ik viel ook eigenlijk heel snel in slaap.

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

De feestdagen in Amerikaanse stijl meemaken

Als je bij een gastgezin woont, ervaar je ook de feestdagen op z’n Amerikaans. Met Halloween zijn mijn gastmoeder, zus, een vriendin en ik naar Knott’s Scary Farm geweest. Dit is te vergelijken met Walibi Fright Night. Verder heb ik met mijn beste vriendin en haar jongere zusjes een pompoen gedecoreerd en zijn we gaan trick or treaten. Met Thanksgiving zijn we naar familie gegaan en dat was toch wel echt Amerikaans. Eerst vroeg eten en daarna wat praten, football kijken en naps. En natuurlijk een turkey bereiden en pumpkin pie maken! In december de laatste grote feestdag: Kerstmis. Kerstmis wordt extreem groot gevierd hier!! Ik overdrijf niet als ik zeg dat de hele woonkamer vol lag met cadeautjes! Na alles te hebben uitgepakt gingen we natuurlijk naar familie. Het leuke aan een host family is dat je echt een bij de familie hoort en de feestdagen helemaal in Amerikaanse stijl meemaakt.

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

Uitstapjes naar wereldsteden en een NFL game

Mede omdat ik in California zit en het allemaal niet extreem ver weg is, heb ik veel steden en plekken gezien. Zo zijn we een paar keer naar de bergen, het strand en de rodeo geweest. Maar ook naar wereldsteden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Verder ben ik met mijn host family naar een NFL football game geweest: Los Angeles Rams vs Arizona Cardinals. Dit was echt erg groots en gaaf om te zien. Football vind ik sowieso een hele interessante sport.

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

NASCAR, America’s Got Talent & Six Flags

Samen mijn beste vriendin en haar vader ben ik naar een NASCAR-race geweest. Dit is professioneel stock car autoracen. Ze reden 200 rondjes dus het midden van de race was een beetje saai, maar het begin en einde was echt onwijs leuk. Al was het wel heel erg lawaaiig. Na beide sport events hebben we, zoals gebruikelijk, gebarbecued op de parkeerplaats. Als een track & field fundraiser zijn we naar America’s Got Talent geweest. Ik kan niet inhoudelijk over de audities praten, maar ik heb sommige wel vijf keer gezien. Verder is het toch wel een beetje nep want je bent verplicht om mee te klappen, ook al vind je het niets. Als laatste ben ik met een paar andere exchange students naar Six Flags geweest. Hier zijn vooral achtbanen, echt mijn ding. Erg gezellig, en ook leuk om de ervaringen van andere studenten te horen.

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

Bijzonder om de verkiezingen mee te maken

2017 was ook het verkiezingsjaar in Amerika. Redelijk bijzonder, en een grote ervaring met Trump. California was voor Hillary Clinton, maar ik ken ook Trump-supporters. Iedereen was na de uitslag in het begin echt in shock en omdat mijn school voor het grootste deel Mexicaans is was er veel paniek. Dat ging wel redelijk snel weer over, maar soms als Trump wat zegt is er weer onrust. Verder zijn er veel protesten. Ik heb er twee meegelopen: de women’s march en de science march.

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

Veel geweldige dingen gedaan en mensen leren kennen!

Soms is het wel lastig om weg te zijn van alles wat je gewend bent, je familie en vrienden. Verder ben je afhankelijk van anderen, om je ergens heen te brengen. Zonder auto kom je praktisch nergens. Maar je krijgt er onwijs veel voor terug! Ik heb zoveel mensen leren kennen en geweldige dingen gedaan afgelopen jaar! High School in Amerika is een ervaring die niemand van me af kan pakken!

blog-high-school-in-amerika-zorgt-voor-een-ervaring-die-niemand-af-kan-pakken

Wil je net als Charline naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma's