Infodagen Gratis magazine
Kim High School Canada 27 september 2018

In haar tweede blog vertelt Kim over haar leven als High School student in Canada. Zo vertelt ze bijvoorbeed dat ze op oriëntatiekamp is geweest met andere internationale studenten en ook hoe een realistische dag uit haar schoolleven eruit ziet.. Dat is toch wel even wat anders dan dat ze in Nederland gewend is...

Vakkenpakket

Wat heb ik het toch naar mijn zin! Mijn gezin is super aardig en mijn school (NKEC) is leuk. Dinsdag moest ik voor het eerst naar school om mijn vakken te kiezen. Per semester mag je 4 vakken kiezen en die heb je elke dag. In het eerste semester heb ik de vakken, food studies (je leert hoe je moet koken en veilig om gaat met eten), sociologie, psychologie en global politics (politiek over de hele wereld). In mijn 2de semester zal ik de vakken, oceanografie, Engels, kunst en wiskunde volgen. Ik zit in het laatste jaar (grade 12), dus ik mag dit jaar 'afstuderen' en naar prom gaan!

De eerste dagen als High School student

Mijn eerste officiële dagen zitten er op en ik kan nu zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb op school. De vakken zijn leuk, heel anders dan ik gewend was in Nederland, maar zeker heel erg interessant. Ik heb veel contact met alle internationale studenten op mijn school en dat is erg gezellig. Langzaamaan begin ik ook steeds meer contact te krijgen met de Canadese studenten. Gisteren was het fotodag op school, wat betekende dat er foto's voor het jaarboek gemaakt werden. Iedereen was gek verkleed en het was super leuk om te zien. Kortom, ik heb het erg naar mijn zin op school!

high-school-student-canada

Elke ochtend worden we opgehaald met een echte gele schoolbus. Super leuk om dat een keer te doen. Op school zelf is een grote cafetaria en iedereen heeft een kluisje met een ingewikkeld slot. Ik denk dat ik wel 20 keer heb moeten proberen voordat ik hem open kreeg. Als onze schoolsport gaan we onder de naam 'titans'. Overal hangen posters met go titans! Super leuk is het, een echte 'Amerikaanse' high school. 

Het eerste weekend

Dit weekend gaan we fruit plukken en naar onze eerste American football game. Ook gaan we naar een tweedehands winkel, want volgende week is het spirit day op school. Elke dag van de week moet je je kleden in een thema (maandag: 70's en dinsdag: twinday enz). 

spirit-week

My school life

Zoals ik al verteld heb zit ik op NKEC (northeast kings education centre). Elke ochtend word ik om 08:04 uur opgepikt door de schoolbus. Onderweg naar school halen we nog wat andere kinderen op en om 08:26 komen we op school aan. We zijn één van de eersten die op school aankomen, want de eerste les begint pas om 08:55 uur. Zodra de bel gaat heb je in de maand september eerst 10 minuten 'homeroom'. Je gaat dan naar een lokaal en daar worden allemaal dingen geregeld. In de eerste 10 minuten zijn ook de 'announcements'. Er wordt dan van alles omgeroepen, bijvoorbeeld wat de lunch van de dag is tot hoe het football team gepresteerd heeft in de wedstrijd. Na alle mededelingen wordt er aan je gevraagd om op te staan voor het volkslied. Elke ochtend wordt namelijk het volkslied afgepeeld. Na de 10 minuten ga je naar je eerste les. Elke les duurt 1 uur en 20 minuten (dat is wel even wennen, want ik ben lessen van 45 minuten gewend). Na 2 lessen gehad te hebben is het 11:35 uur en heb je lunchpauze tot 12:20 uur. Daarna heb je weer een les, vervolgens 15 minuten pauze en daarna je laatste les van de dag. Nadat de bel om 15:15 uur gaat moet ik ongeveer 20 minuten wachten tot de bus komt die mij naar huis brengt. 

titans-high-school-canada

Omdat je elke dag dezelfde 4 vakken hebt en de lessen zo lang duren heb je niet zoveel huiswerk. Een groot verschil met Nederland, want je merkt dat ze hier veel praktischer zijn. Ik heb al heel veel posters moeten maken en er wordt heel veel gepraat en gediscussieerd in de les. Zeker niet een slecht punt, maar het is wel even wennen. 

Vrienden maken

Het maken van vrienden begon wat moeizaam, maar gaat nu steeds beter. We hebben een hele leuke groep met alle internationale studenten en ik krijg ook steeds meer contact met de Canadese leerlingen. Ik kan nu echt zeggen dat ik vrienden heb van over de hele wereld: Mexico, Italië, Spanje, Brazilië, Canada, België en Duitsland!international-students

Kamperen!

Laatst hadden we een oriëntatiekamp met alle internationale studenten van een aantal scholen uit de omgeving. We deden allemaal leuke activiteiten, zoals kanoën, zwemmen en allemaal leuke spellen. Samen met één andere Nederlandse jongen waren we de enige leerlingen uit Nederland, maar dat maakte het niet minder leuk. Ik heb een aantal leuke nieuwe mensen leren kennen en heb het heel gezellig gehad!

Wat ik verder de afgelopen tijd nog heb gedaan is blauwe bessen plukken met de internationale studenten, ik heb een stukje van een softbal wedstrijd gezien, we hebben geschaatst en ik heb een aantal keer met wat mensen afgesproken bij Tim Hortons. 

Mijn Host Family

In mijn hostfamilie gaat het erg goed, super lieve mensen! Tot nu toe vond ik alles wat ik gegeten heb super lekker, anders dan ik thuis gewend ben. Niet standaard 5 dagen per week aardappelen, groentes en vlees. Hier in Canada eten we veel maiskolven, vlees en pasta. Ook hebben we al een aantal keer pizza gegeten. Tussendoor hebben we bijna altijd wel zelfgebakken koekjes of muffins. Ook hebben ze veel fruit, dus ik probeer wel een beetje gezond te blijven eten. Als ik naar school ga neem ik gewoon een broodje mee en een appel of ander fruit. Eén ding is zeker, ik zal hier zeker niet omkomen van de honger!

Morgen ga ik mijn állereerste icehockey wedstrijd zien en binnenkort zullen de eerste trainingen van icehockey van start gaan!ice-hockey-canada

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's