Infodagen Gratis magazine
Maxime High School in Amerika 12 maart 2018

Maxime is in januari druk bezig met haar show choir wedstrijden en heeft mee gedaan met een wedstrijd vlakbij Chicago! Ook is ze naar het jaarlijkse winterfeest gegaan waar de meisjes de jongens meevragen en heeft ze valentijnsdag gevierd!

Maxime viert winter formal en nog veel meer tijdens high school amerika

Winter formal

Februari was er het jaarlijkse winterfeest op school; winter formal! Wij hadden een hele tijd al afgesproken dat we met ongeveer dezelfde groep zouden gaan als homecoming. Winterformal is een feest waar het meisje de jongen mee vraagt dus dat betekende dat ik Noah ''officieel'' mee moest vragen. Ik had een paar weken geleden een sign gemaakt. Op de sign staat; ''I NOAH girl who wants to take you to winterformal''. Hij zei (gelukkig) ja! Jillian ging weer met Christian, en Olivia nam Sawyer mee.

De dag van winterformal ging ik naar Olivia en Noah om ons klaar te maken. Ik heb Olivia's haar gedaan en haar geholpen met haar make-up. Om half 6 's avonds kwam Sawyer ons drieën ophalen, Jillian ging samen Christian in een andere auto. We besloten foto's te maken ergens in Omaha. Het zag er heel gezellig uit met een heleboel lampjes en planten. Daarna zijn we gaan uiteten in een Japans restaurant.

Na het eten zijn we naar school gereden en had de school 'battle of the bands' georganiseerd. In het theater van de schol traden dus verschillende bands op, het was niet bepaald allemaal goed, maar het was een gezellige avond. Na battle of the bands zijn we naar Kayla gegaan met een paar andere groepen. Daar hebben we gechilld en bleven de meiden slapen. Zondagmorgen heeft Olivia me weer naar huis gebracht! Maxime viert winter formal en nog veel meer tijdens high school amerika

Chicago!

Twee weken geleden ben ik naar Chicago geweest! Deze keer gingen we met de twee varsity showchoirs, ATSC en SI. Ik sliep zoals gewoonlijk weer met Olivia en Jillian op een kamer en het was echt super gezellig. De wedstrijd zelf was in Naperville, ongeveer een half uurtje van Chicago af. Zaterdag moesten we al vroeg op Naperville North High School zijn. SI ging zoals gewoonlijk rond 11 uur en ATSC was rond 5 uur aan de beurt. Uiteindelijk zijn we 3e geworden en ATSC 2e.

Zondag gingen we naar downtown Chicago! We hadden ongeveer 20 minuutjes bij de welbekende ‘bean’ en daarna hadden we 2 uur vrije tijd op Michigan Avenue. Ik heb met Olivia, Noah, Sawyer, de moeder, het broertje en de opa van Olivia en Noah rondgelopen. Daarna hadden we weer een busreis van ongeveer 9 uur voor de boeg. 

Maxime viert winter formal en nog veel meer tijdens high school amerika

Valentijnsdag

De dinsdag na we terug kwamen van Chicago was het valentijnsdag! Olivia en Jillian hadden allebei plannen met hun vriendje, dus ik ben samen met Kayla uiteten gegaan. We besloten naar een Italiaans restaurant te gaan en het was heel gezellig! Op school werd ook best veel gedaan met valentijnsdag. Student council had alle namen van alle leerlingen op school op papieren hartjes geschreven en opgehangen door de hele school.

Amerikaanse schoolvakken

Mijn tweede semester verloopt best goed! Ik heb nu wat moeilijkere vakken dus mijn punten zijn minder goed, maar het is wel veel interessanter. Vooral Psychology en Business Law vind ik echt heel erg leuk. In Psychology leren we over hoe je  bijvoorbeeld het beste kunt leren, en we hebben diepgaande discussies over het brein. In Business Law hebben we tot nu toe het vooral over verschillende wetten gehad en over de verschillende ‘courts’. Ik vind het super leuk dat deze vakken worden gegeven hier op Amerikaanse scholen en het is heel interessant.

Maxime viert winter formal en nog veel meer tijdens high school amerika

Nieuw gastgezin

Dit weekend ben ik verhuisd. Vorige week ben ik samen met mijn gastgezin tot de conclusie gekomen dat het beter is als ik van gastfamilie wissel. Dus de afgelopen weken was heel spannend waar ik terecht zou komen. Uiteindelijk zijn de opa en oma van Olivia en Noah toegelaten tot het programma, dus ik ben dit weekend verhuisd. Ik heb de kelder gekregen met eigen kleine woonkamer en mijn eigen badkamer. Het ziet er leuk uit en ik ga deze week mijn foto's ophangen en het mijn eigen kamertje maken!

Voor de rest is het leven hier gewoon heel normaal geworden. Ik spreek veel af met vrienden en ik ga gewoon elke dag naar school. Dit weekend is onze laatste show choir wedstrijd. Ik heb er heel veel zin in, maar het is super jammer dat dit gewoon mijn laatste show choir optreden is. De tijd gaat super snel hier. Ik kan niet geloven dat januari en Februari gewoon al voorbij zijn. Ik ben al 219 dagen in Amerika en ik heb er nog maar 95 te gaan!

Maxime viert winter formal en nog veel meer tijdens high school amerika

Wil je net als Maxime naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's