Infodagen Gratis magazine
Michal High School in Canada 01 november 2016

Twee maanden volgepland met leuke dingen als Thanksgiving, ice hockey games en Halloween. De tijd vliegt voor Michal en in haar blog vertelt ze waarom! 

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

De tijd vliegt!

“Time flies when you are having fun!” Deze uitspraak klopt inderdaad, het is alweer eind oktober en ik heb weer van alles beleefd tijdens mijn High School in Canada. Het was echt een onwijs leuke maand: van een ‘Haunted House & Cornmaze’ tot aan Thanksgiving met de familie en de eerste keer aanmoedigen bij een ijshockeywedstrijd!

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

The High School life

Het is twee maanden geleden dat ik aankwam in Canada en ik ben helemaal gewend aan mijn geweldige leven hier. Op school gaat het heel goed. Ik heb al behoorlijk wat cijfers terug gekregen van al mijn toetsen, verslagen en presentaties. Gelukkig zijn alle cijfers ruim voldoende. Ook merk ik dat mijn Engels echt al is verbeterd. Vaak kan ik zonder moeite nadenken en praten in het Engels, wat erg fijn is. Begin deze maand hadden we een ‘school dance’ met een spirit thema. Iedereen droeg kleren en kleuren van de school. Samen met mijn vriendinnen hebben we een hele leuke avond gehad!

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

Voetbal

Het voetbalseizoen is vorige week helaas afgelopen. Mijn team en ik hebben met elkaar een hele leuke tijd gehad tijdens het voetballen. We hebben behoorlijk wat wedstrijden gewonnen. Ook heb ik twee keer gescoord, waar we allemaal heel blij om waren! Om het seizoen echt af te sluiten, gaan we binnenkort gezellig met het hele team uit eten.

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

Fall Fair!

Deze maand heb ik veel leuke dingen gedaan samen met mijn gezin en beide families. De eerste week van oktober gingen we naar een ‘Fall Fair’. Dit was een soort van herfst festival. Binnen in een grote hal kon je allemaal eten vanuit Nova Scotia en Canada proeven. Ook waren er verschillende shows die je kon bekijken. Buiten was een kermis waar veel leuke attracties waren en je kon er verschillende spelletjes spelen. Het was prachtig weer die dag dus we hebben samen heel erg genoten!

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

Allereerste Thanksgiving

Daarna was het tijd voor Thanksgiving! Ik keek hier echt al weken naar uit, omdat dit helemaal nieuw voor mij was. In Canada wordt Thanksgiving op de tweede maandag in oktober gevierd. Tijdens deze dag breng je tijd door met familie en je dierbaren. Wij kwamen twee keer met de familie bij elkaar. Op zondag hadden we met de familie van mijn hostmom afgesproken en de maandag met de familie van mijn hostdad. Beide dagen waren heel leuk en we hebben onwijs lekker gegeten. Een typisch Thanksgiving dinner is: turkey, aardappelpuree met gravey (jus), stuffing, zoete aardappels, cranberries, wortelen, mais en nog meer verschillende groentes. Voor dessert konden we uit veel verschillende soorten taart kiezen. Mijn favoriet is toch echt de ‘pumpkin pie’, wat erg populair is tijdens de herfst. Mijn allereerste Thanksgiving weekend was een groot succes. Ik vond het fijn om tijd door te brengen met mijn ‘tweede familie’. Ik realiseerde mij hoe dankbaar ik ben voor alles in mijn leven, ik ben blij met al mijn vrienden en familie uit Canada en Nederland!

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

Ice hockey games!

Deze maand ben ik naar drie ice hockey games geweest. Twee wedstrijden waren van mijn school. Ik vind het heel leuk om naar een wedstrijd van school te gaan, de schoolspirit is altijd erg aanwezig. Ook ben ik met een paar vriendinnen naar een grote thuiswedstrijd geweest van het team uit Halifax: The Mooseheads. De hele arena was vol en we hebben samen het team goed aangemoedigd. Het is echt super leuk om zo’n wedstrijd mee te maken. Iedereen is aan het zingen en juichen! Ik vind het nog steeds zo indrukwekkend om te zien hoe snel ze kunnen bewegen op het ijs. Ik ga zeker naar nog meer wedstrijden toe!

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

Spooktacular Halloween

Iedereen is bezig met voorbereidingen voor Halloween. Veel huizen en winkels zijn versierd met Halloween decoraties. Samen met mijn vrienden ben ik naar een Haunted House & Haunted Cornmaze geweest. Het was heel leuk, maar wat waren we ontzettend bang! Het was allemaal gespeeld maar het leek net alsof we in een film beland waren. Er waren acteurs die verkleed waren als enge clowns, zombies en vampiers die je elke keer lieten schrikken. Ook was alles heel erg eng versierd. Ondanks dat we veel hebben gegild, was het echt een hele leuke avond die ik nooit zal vergeten! Aankomend weekend is het dan Halloween! Mijn gastgezin geeft een Halloween party. Ook hebben we een feestje samen met de internationale en Canadese studenten, waar ik heel veel zin in heb!

Michal vertelt over haar eerste 2 maanden op een High School in Canada!

Ik geniet volop!

De keuze om naar Canada te gaan was echt de beste keuze die ik heb gemaakt! Het is hier echt super en ik geniet volop van mijn tijd in Canada!

Wil jij net als Michal echte ice hockey games, Halloween en Thanksgiving meemaken in het buitenland? Dan is het High School in Canada programma echt iets voor jou! 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's