Sem vertelt hoe een dag op een échte High School eruit ziet

Sem
High School
12 februari 2018

Sem vertelt graag over hoe een dag High School er uit ziet voor haar. Maar ook over haar rooster en haar favoriete vak: choir. Daarnaast vertelt ze wat in haar beleving het grootste verschil is tussen Nederland en Amerika en waarom zij van mening is dat een tussenjaar in Amerika de beste beslissing was.

Cypress Lakes High School

Ik ben een senior in Cypress Lakes High School, een reusachtige openbare school waar ik heen ga. Mijn High School ligt op 20 minuutjes lopen van mijn huis vandaan, iets wat echt een verschil is met mijn middelbare school in Nederland, waarvoor ik een uur moest fietsen. De school begint om 7:20 (Ja, super vroeg!) en eindigt om 14:40. Ik heb 7 lesuren per dag, wat ze hier ‘periods’ noemen, en elke dag zijn je vakken hetzelfde. Ik moet om 6 uur opstaan, wat gelukkig niet een groot verschil is met hoe laat ik moest opstaan in Nederland, wat 6:15 was. Het enige verschil was dat ik nu maar 40 minuten heb om klaar te zijn, iets waar ik in het begin echt aan moest wennen!

Mijn eerste schooldag was super chaotisch. Ik had slecht geslapen van de zenuwen en zat vol met adrenaline. Ik was gelukkig niet te enige die slecht had geslapen: we hadden die avond daarvoor IT gezien en Paula had nachtmerries gekregen (ik heb haar wel even uitgelachen). Dus, na het nemen van vele foto’s met onze zelfgemaakte signs gingen we allebei half slapend de deur uit, op naar de bus stop, die maar 5 minuutjes lopen van ons huis vandaan is. Daar moesten we een tijdje wachten op onze bus, terwijl er steeds meer studenten aankwamen. Toen de bus aankwam had ik wel echt even zo’n ‘wow’-momentje. Het was net echt als in een film. Daarna moesten we in een overvolle bus richting school, wat maar een stuk of 3 minuten rijden is.

Toen we aankwamen liepen we de bus uit en gelijk de school in. Alles was super overweldigend. We hadden een paar weken daarvoor al een rondleiding gekregen van onze mentor, maar niks leek meer op wat we hadden gezien. Alle gangen leken mij hetzelfde, en er waren zo veel mensen overal. Het is een reusachtig gebouw, met allerlei gangen en gebieden en natuurlijk een echte Amerikaanse cafetaria. Ja, het is net zoals in de films! Er waren ook allemaal kluisjes en zelfs van die displays met allemaal awards die de school heeft gewonnen. We moesten ons door een overvolle hal naar voren werken, waar er allerlei tafels stonden met letters. Daar moesten we naar de tafel met de eerste letter van onze achternaam, dus dat was een moment dat Paula en ik gescheiden werden. We kregen aan de tafel ons rooster en onze ID, alhoewel ze die van mij en Paula nog niet hadden. Dat is wel een dingetje hier, die ID’s. Elke ochtend is het eerste wat mijn docent van 1st periode zegt dat we onze ID’s moeten omdoen. Zo kunnen ze zien dat je ook echt naar die school gaat. Nadat we ons rooster hadden gehad was het tijd om naar onze eerste les te gaan. Dat moment was echt mega spannend. Mijn eerste lesuur was ook niet in de school zelf maar in een zogenoemde ‘portable’, wat een lokaal in een gebouwtje buiten is. Snel zei ik gedag tegen Paula en toen stond ik er alleen voor. Na wat rond te hebben gestunteld en verschillende personen om hulp gevraagd te hebben kwam ik uiteindelijk bij mijn eerste lesuur. Niet eens een minuut later kwam Paula ook ineens het lokaal binnen: het bleek dat ze dezelfde klas als ik had, en zij wist het wel gewoon snel te vinden. Al dat gestuntel voor niks.

Mijn rooster

Mijn rooster ziet er als volg uit: het eerste uur heb ik Algebra 2, een vak wat helaas verplicht is en ik echt verschrikkelijk vind. Het is niet zozeer dat het te moeilijk is, maar ik vind het gewoon saai. Ik ben altijd afgeleid of zit nog half te slapen omdat het het eerste uur is. Gelukkig ben ik er dan wel gelijk van af! Het tweede uur heb ik Forensics Science, oftewel forensische wetenschap. Dat is een vak waarin je leert hoe je allerlei misdaden moet oplossen en wat er dan gebeurd. Echt super interessant! Dit soort ‘gekke’ vakken heb je allemaal hier in Amerika. Er is zoveel variatie en je krijgt echt de kans om je talenten en interesses te ontdekken. In Forensics hebben we onder andere al bloedspetters gemaakt om ze daarna te analyseren en vingerafdrukken door de school gezocht. Mijn derde uur heb ik Chorale, oftewel varsity choir. Dat is een groot koor, het ‘hoofdkoor’ van mijn school. Er zitten wel meer dan 90 mensen in die klas. Koor is echt wel mijn favoriete vak. Ik heb hier bijna al mijn vrienden gemaakt en mijn meeste aandacht ligt dan ook echt bij koor. We doen allerlei leuke dingen, zoals concerten en wedstrijden, en we mochten zelfs het volkslied zingen bij de basketbal game van de Houston Rockets tegen de Golden State Warriors, de belangrijkste basketbal game van het jaar! Dat was echt een mega gave ervaring. Ook mochten we zingen bij de homecoming game.

Mijn vierde uur is Yearbook, oftewel jaarboek. In die klas maken we met een klein team het jaarboek van de school. Je leert er hoe je mensen moet interviewen en hoe je de beste foto’s kan maken. Daarna krijg je ‘spreads’ aangewezen, oftewel de onderwerpen, en die moet je dan zelf in elkaar zetten. Ik zelf ben beter in het interviewen dus op dit moment doe ik alle interviews voor iedereen en heb ik zelf geen spreads om aan te werken. Dat vind ik wel fijn, omdat ik dan het hele uur door de school mag lopen. Yearbook is wel de perfecte kans om dingen te leren over je school. Zo heb ik dingen bezocht die ik anders nooit zal bezoeken en heb ik een veel beter beeld over wat er allemaal mogelijk is! Het vijfde uur heb ik US history. Samen met wiskunde en engels is dit een verplicht vak die je moet nemen als uitwisselingsstudent, maar dat vind ik helemaal niet erg. Het is echt mega interessant om de geschiedenis vanuit Amerikaans oogpunt te leren, en er worden ook allemaal dingen besproken die ik nooit in Nederland heb geleerd. Het zesde uur heb ik Chamber choir, wat het hoogste niveau koor mogelijk is in mijn school. Dit vind ik het leukste uur. Het is een veel kleinere groep dan het andere koor, en het is altijd ook echt gezellig! We hebben vaak ook vrije dagen, en dan brengt iedereen wat lekkers te eten en kletsen we het hele uur. Maar we werken ook wel hard! Dat moet wel als je het hoogste niveau koor doet. In het begin vond ik het wel echt lastig en begreep ik er bijna niks van. Dat was zo erg dat ik bijna helemaal met koor wilde stoppen. Gelukkig haalde Felicia me over om het toch nog iets langer te proberen, wat ineens snapte ik het na 3 weken, waardoor ik het nu super naar mijn zin heb. Mijn zevende uur is Engels, wat eigenlijk wel gewoon ok is, niks bijzonder. Ik vind het totaal niet moeilijk, en de les is wel vergelijkbaar met hoe het in Nederland was. Na Engels ben ik uit, maar soms blijf ik hangen in het koorlokaal met wat vrienden. Dan maken we muziek of kletsen we gewoon. Dat zijn de leukste momenten van de dag.

Waarom nou een tussenjaar Amerika?

Het grootste verschil met Nederland vind ik echt de school. High School in Amerika biedt je zoveel meer kansen! Je kan werkelijk alles doen, of je nou psycholoog wilt worden of de muziek in wilt, zoals ik. Door de vele ‘gekke’ vakken kan je je tijd spenderen met iets waar je voor je gevoel ook echt wat aan hebt, in tegenstelling tot in Nederland waar je vast zit aan een vakkenpakket. Maar natuurlijk zijn de vakken niet de enige reden waarom je een jaar naar het buitenland zou moeten gaan. De hele schoolsfeer is echt geweldig. Iedereen vindt de spirit heel belangrijk, en er zijn heel veel dagen waarop je dat kan laten zien. Ook de hele Amerikaanse experience in het algemeen is iets bijzonders. Hoe ze hier bijna belachelijk vaak fastfood halen, of hoe reusachtig die winkelcentra zijn. Je leert een andere manier van leven, iets wat je echt in de films ook ziet! Ik vind het jaar tot nu toe geweldig, en het zeker waard!

Wil je net als Sem naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.