Infodagen Gratis magazine
Maxime High School in Amerika 22 juni 2017

Over een paar weken vliegt Maxime naar Amerika voor haar hele leuke High School jaar! Ongeveer anderhalf jaar geleden wou ze zich opgeven voor het High School Amerika programma. Vanaf toen begonnen alle voorbereidingen. Ben je benieuwd welke voorbereidingen?

Even voorstellen

Hey allemaal! Mijn naam is Maxime, ik ben dit jaar geslaagd voor havo en ik ga voor een jaar naar een High School in Amerika. Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik op het idee om me op te geven voor het programma. Ik heb veel informatie opgezocht en aangevraagd en ik werd steeds enthousiaster. Ik besloot samen met mijn moeder naar een voorlichtingsavond in Venray te gaan. Ik vond het helemaal geweldig en heb me een paar maanden later opgegeven. Daarna ben ik veel blogs gaan lezen van studenten die daar toen zaten en ik ben vlogs gaan zoeken op YouTube. Ik vond het heel leuk om te zien en te lezen hoe het nou eigenlijk echt zou gaan!

In de zomervakantie waar ik van havo 4 naar havo 5 ging, kreeg ik een mail waarin stond dat ze mijn aanmelding binnen hadden gekregen en dat ze een aanmeldingspakket naar me zouden opsturen. In dat pakket moest ik niet alleen basisinformatie invullen, foto's bijvoegen en verhaaltjes over mezelf schrijven. Ik moest bijvoorbeeld ook een goedkeuring hebben van mijn middelbare school en een gezondheidsverklaring van de huisarts. Het pakket invullen heeft in totaal ongeveer drie maanden geduurd.

blog-voorbereidingen-voor-hele-leuke-high-school-jaar-in-amerika

Leestoets, luistertoets en interview

Op 17 september had ik mijn interviewbijeenkomst. Het was in een hotel in Arnhem en er waren ongeveer vijftien andere studenten. Na het welkomstwoordje werden wij al meteen naar een andere zaal gebracht om een Engelse lees- en luistertoets te maken. We begonnen met de luistertoets. Daar werd bijvoorbeeld een som gezegd in het engels en moest je de goede som op het antwoordblad aankruisen. Dit was helemaal niet moeilijk gelukkig. De leestoets was ook wel te doen. Het was een stuk makkelijker dan de examens op havo. Alles stond er letterlijk in en ik was vrij snel klaar!

Na de leestoets werd ik opgehaald voor het interview. Dit was in de lobby van het hotel met een oud- High School student die ook naar Amerika was geweest. Het interview was in het Engels. De student vroeg dingen over mezelf, maar ook wat ik verwacht van het jaar. Ook dat ging gelukkig goed. Twee weken later kreeg ik een mailtje dat ik was geaccepteerd en dat ik op de site van Ayusa stond waar de gastgezinnen mij konden uitzoeken.

Tussen al mijn voorbereidingen door, ben ik ook gevaccineerd voor hepatitis A en B en ik kreeg de DKTP-prik. Deze prikken zijn verplicht op veel Amerikaanse scholen en mag je dus zonder die vaccinaties niet worden toegelaten. Voor de hepatitis prikken ben ik een paar keer op en neer gereden naar Venray, waar de Travel Dokter zit. Ook heb ik bloed laten prikken voor de tbc-test, deze was gelukkig negatief.

blog-voorbereidingen-voor-hele-leuke-high-school-jaar-in-amerika

Geplaatst in Omaha!

Nadat ik 2,5 maand in spanning had afgewacht, kreeg ik op 9 Februari, ongeveer een jaar later nadat ik op het idee kwam om mee te doen, het telefoontje dat ik was geplaatst in een gastgezin. Ik ga naar de stad Omaha in de staat Nebraska. De familie bestaat uit Avi, mijn gastvader van 59, Linnea, mijn gastmoeder van 45, en mijn gastzusje Mia van 16. Ze hebben ook nog twee hondjes, dat wordt wel wennen omdat ik zelf nooit huisdieren heb gehad. Ik word een senior op Westside High School in Omaha en ik woon nog geen 2 km van de school af. Op 29 Juli 2017 begint mijn programma, dus ik zal de 26e vertrekken naar New York met de eerste oriëntatiegroep.

Ik heb mijn gastouders al toegevoegd op Facebook en mijn zusje op Instagram. Ik heb al veel contact met ze gehad! We hebben gemaild en een keer geskyped. Het was heel apart om ze te zien op beeld en te realiseren dat ik daar 10 maanden in huis ga wonen. Het gezin is echt super lief! Ze waren heel enthousiast en ze hebben er zin in dat ik kom. Ze zeiden dat ze niet kunnen wachten.

blog-voorbereidingen-voor-hele-leuke-high-school-jaar-in-amerika

Pre Departure Orientation

Ongeveer twee weken geleden was de 'Pre Departure Orientation'. De laatste bijeenkomst voor alle High School studenten voordat de eerste groep naar New York vertrekt! Wij kregen als eerst een voorlichting van een coördinator van de partnerorganisatie van Amerika. Zij vertelde hoe het dagelijks leven voor een uitwisselingsstudent eruit ziet. Ook vertelde ze hoe wij het beste contact konden opnemen met de organisatie als wij problemen hebben. Na een pauze kregen we een presentatie van Travel Active en werden nog wat praktische zaakjes verteld, zoals de laatste voorbereidingen en de procedure van het visum. Na weer een pauze kregen we tijd om met oud-studenten te praten. We konden zelf aan de tafel van de regio zitten waar je bent geplaatst, zodat je in contact kon komen met andere (oud-)studenten die ook in die regio zijn/waren geplaatst.

Nog 6 weken en dan zit ik al in het vliegtuig naar New York. Ik heb er super veel zin in en ik hoop dat ik het leukste, gaafste, tofste jaar ga beleven!

blog-voorbereidingen-voor-hele-leuke-high-school-jaar-in-amerika

 

Wil je net als Maxime naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Bekijk High School programma's