Infodagen Gratis magazine
Kim High School in Canada 29 november 2018

Kim voelt zich steeds meer op haar plek in Canada. Ze speelt haar eerste ijshockeywedstrijd waarbij ze left wing is en iedereen na afloop super trots op haar is! Ze viert Halloween door een pumpkin walk, haar eigen pompoen te maken en langs de deuren te gaan voor trick and treat. Ook koopt ze alvast een van de belangrijkste dingen van het jaar.... haar prachtige prom dress!

Alles begint op zijn plaats te vallen

Alweer een tijdje geleden dat ik de laatste update geplaatst heb! Alles begint nu langzaam een beetje op zijn plaats te vallen en ik begin een routine te ontwikkelen. Ik ben hier ook al meer dan een maand!

Mijn eerste ijshockey wedstrijd was geweldig. In de eerste 3 minuten vloog er iemand door het glas (dat hoort niet te gebeuren normaal natuurlijk, maar was wel een hele gebeurtenis). Matt ( mijn host vader) is de omroeper voor het team The Wildcats. Ik begin de regels steeds meer te begrijpen, dus dat moet wel goed komen. Nu donderdag heb ik mijn eerste ijshockey training op het ijs. Ik heb het team al ontmoet toen we landtraining hadden afgelopen week en iedereen lijkt erg aardig. Ik heb mijn helm gekocht en deze week gaan we de laatste spullen kopen die ik nog nodig heb, je wordt namelijk goed ingepakt en alles wordt goed beschermd. 

Ook hebben we Matt zijn verjaardag gevierd! Met een mega lekkere pindakaas chocolade taart. Heel lekker en gezellig!

Vakantie huisje aan zee!

Verder ben ik nog een keer naar de zee geweest. 1 van de meisjes haar gastouders hebben een vakantie huisje aan de zee en daar zijn we een avond heen gegaan. Helaas was er slecht weer dus het was te koud om een lange tijd buiten te zitten maar we hebben ons erg vermaakt. 

Vorige week zaterdag zijn we naar het Scarecrow festival geweest. In een stadje waren allemaal vogelverschrikkers aangekleed als bekende personen. Daar hebben we wat rondgewandeld, erg leuk om te zien was dat. Daarna zijn we naar een doolhof gereden. Het was een doolhof met allemaal kunst, erg apart maar erg leuk. 

Kim possible

Zondag heb ik mijn pompoen uitgezocht die we binnenkort uit gaan hollen! Oktober is hier echt het seizoen van herfst, pompoenen, thanksgiving en Halloween. Ik heb mijn Halloween kostuum uitgezocht en ik word Kim Possible! 

Op school gaat alles prima. De vakken zijn niet al te moeilijk en sommige zijn zelfs leuk. Met foodstudies hebben we deze week pasta saus en salsa gemaakt. Ook heb ik mijn eerste toets gehad. 88% van 100% had ik voor mijn toets voor foodstudies, best wel blij mee. De toetsten zijn hier anders als thuis, veel multiple choice vragen en je mag hier muziek luisteren tijdens een toets! 

Pumpkin person festival

Dit weekend was een pumpkin person festival in onze stad. We hebben spullen opgehaald om onze eigen pumpkin person te maken! Ook heb ik net mijn Thanksgiving diner op. Een grote kalkoen, verschillende taarten, en nog meer lekker eten. Thanksgiving is officieel maandag maar de meeste hebben hun diner in het weekend! Erg leuk om een nieuwe feestdag mee te maken! Happy thanksgiving! 

Mijn eerste game

Good morning titans and welcome to October 31, day 5 on your schedule. Last Friday the girls hockey team did amazing in their first game, they defeated Horton highschool with a score of 4-0. You can all be proud of yourself! That were the announcements for today, could you now all please rise for the play of our national anthem.
O Canada!
Our home and native land!
True patriot love in all of us command.
With glowing hearts we see thee rise,
The True North strong and free!
From far and wide,
O Canada, we stand on guard for thee.
God keep our land glorious and free!
O Canada, we stand on guard for thee.
O Canada, we stand on guard for thee.

Left wing

Zoals jullie kunnen lezen heb ik mijn aller eerste wedstrijd gehad. Vrijdag avond om 8 uur in onze eigen arena, Om 7 uur waren we met zijn allen in de arena om op te warmen, onze bescherming aan te doen en de wedstrijd te bespreken. Voor we het ijs op moesten was ik zo super zenuwachtig maar ik had er zoveel zin in! Op het ijs eerst nog een paar minuten opwarmen en toen kon de wedstrijd beginnen. 10 seconde voor ik het ijs op moest kreeg ik te horen dat ik left wing was. Dat betekent dat ik de gelehe linkerkant van het ijs heb. Alles ging super goed en iedereen was zo trots op mij. Je bent ongeveer een minuut op het ijs en dan word je afgewisseld, niet erg want na een minuut ben je helemaal gebroken.

4-0!!

Een hockey wedstrijd bestaat uit 3 keer 15 minuten. We speelden tegen Horton highschool, een school vlakbij ons en we hebben gewonnen! Eindstand 4-0 voor NKEC! Wat een super sport is ijshockey! Alle vriendinnen kwamen ons aanmoedigen en mijn host moeder heeft heel veel fotos gemaakt!

Hier kan je de wedstrijd zien (mijn host broertje heeft alles gefilmd): https://www.youtube.com/watch?v=YGNYlV0ZBpQ

Pumpkin walk

Natuurlijk heb ik de afgelopen weken meer gedaan dan alleen ijshockey. Er was een pumpkin walk in een park vlak bij ons. Honderden pompoenen allemaal uniek stonden verspreid door het hele park. Erg leuk en indrukwekkend om te zien! Verder heb ik nog een ijshockey wedstrijd gezien helemaal in Yarmouth (3 uur van ons huis vandaan). Ons team verloor helaas maar het was een geweldige wedstrijd. 

Prom dress

En dan... ik heb mijn prom dress gevonden. Prom is het feest aan het einde van het jaar voor alle leerlingen die afstuderen van highschool. Traditie is dat iedereen in de mooiste jurken en pakken komt. Wij zijn naar een winkel gegaan (ja nu al, want er was nu 50% korting!) Ik denk dat ik minstens 6 jurken aan heb gehad maar ik werd verliefd op de eerste! Ik trok hem aan en toen ik uit de paskamer kwam vielen alle monden open. Zo mooi is hij! 

Halloween

Verder heb ik ook mijn pompoen uitgehold, ik heb een hockey speler en Harry Potter gemaakt van mijn pompoenen. Wat een rot werk was dat maar ze zijn wel heel goed gelukt. Vandaag is Halloween dus komen ze buiten te staan met lichtjes er in.  Gisteren mijn Halloween dance gehad. Iedereen was verkleed (ik als Kim Possible) en we hebben heel veel lol gehad! Vanavond ga ik langs de deuren om snoep te trick or treaten! 

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Canada? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's