Infodagen Gratis magazine
Maxime Ski & Snow 21 juli 2020

Maxime vertrok naar Oostenrijk om daar aan de slag te gaan Anwärter! Waarom ze dit deed en hoe zij haar avontuur beleefde lees je hier!

Begin van het avontuur

Na het behalen van mijn bachelor had ik een tussenjaar voordat ik mijn master ging beginnen. Het spookte al een tijdje door mijn hoofd om nog een keer een lange periode naar het buitenland te gaan en wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar. Een plus een is twee, dus een seizoen naar Oostenrijk was de beste keuze. Na een beetje gezocht te hebben op het internet kwam ik uit bij Travel Active. Het voordeel van deze organisatie ten opzichte van anderen was het aanbieden van een taalcursus in Wenen. Ik was hier nog nooit geweest en mijn Duits had ik al een paar jaar niet meer gebruikt, dus dit was een mooie manier om het op te pakken. Met een groep van 5 gingen wij daarheen. Dit was mega gezellig en we hebben er ook nog wat van opgestoken.De Anwarter zelf vond ik persoonlijk best zwaar, het was veel skiën en daarna nog theorie. Het gebied daarentegen was echt prachtig!

Wennen in Oostenrijk

De eerste dag konden we wel even rondkijken naar het dorp en de pistes. Het skigebied had de vorm van een arena, dus je kon makkelijk rondkijken naar alle pistes. Obertauern ligt vrij hoog, dus dit gebied is heel erg sneeuwzeker. Dit geeft werkgarantie, wat erg fijn is. Aan het begin was het lesgeven heel erg wennen. Je leert net de taal, en alle mensen in de skischool spreken ook allemaal Duits. Het was dus een beetje klungelen. Na een paar weken krijg je het wel onder de knie en is het alsof je nooit anders hebt gedaan. Bij mij kwam het tot een punt dat ik het Nederlandse woord er af en toe niet meer voor wist.

Het leven als skilerares

Het fijne aan skilerares zijn is het ritme wat er in je week zit. Ja, 6 dagen in de week kan pittig zijn, maar je weet precies waar je aan toe bent en aan het einde van de week heb je (grotendeels) blije ouders en kinderen. Niet te vergeten het wedrennen (eindwedstrijd met een slalom), waar de muziek aanstaat en de kinderen hun techniek aan hun ouders kunnen laten zien. Aan het einde van de dag is er dan een prijsuitreiking met de mascotte die de kinderen vermaakt. De mascotte van onze skischool was Toby der Fuchs (Toby de vos). Deze viel bij de grotere kinderen erg in de smaak, de kleintjes vonden hem soms nog een beetje eng.

Vrije tijd

Buiten het werken was er natuurlijk ook tijd voor een halve liter of twee in de apres ski bar. De ene dag ga je meteen door, soms eerst even eten en daarna nog stappen, maar soms ook ff een avondje chillen. In Obertauern zaten meerdere skischolen en er was een tent waar iedereen heen ging, dus je kwam altijd wel een bekende tegen. Het kleinschalige beviel mij heel goed. Zowel op de piste als tijdens het stappen was er altijd wel iemand, ook van de andere skischool, die je wilde helpen. 

Kortom, ik heb genoten en zou als het weer kan in de vakantie graag weer terug willen! Wil jij meer weten over onze Ski & Snow programma's en ook dé winter van je leven beleven zoals Maxime? Bekijk alle info

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's