Infodagen Gratis magazine
Birgit Taalreis in Cambridge 29 augustus 2017

Birgit volgde een taalreis in Engeland. Ze verbleef in een gastgezin en vond dit eerst wel spannend, maar na een paar dagen voelde ze zich al helemaal welkom. Ze kijkt terug op een geweldige tijd die ze beleefde met geweldige mensen. 

Waarom Cambridge?

Ik wist al een hele tijd dat ik een taalreis wilde gaan doen, want ik zou mijn Engels graag verder willen ontwikkelen. Engels is een belangrijke taal en naar het buitenland gaan is de beste manier om de taal verder eigen te maken. Een beter land dan Engeland is er niet om Engels te leren. Ik twijfelde alleen tussen Oxford en Cambridge maar ben uiteindelijk voor Cambridge gegaan. Een hele mooie stad dat bekend staat om de vele colleges.Birgit verveelde zich geen dag tijdens haar taalreis in Cambridge 1

Met toch wel wat spanning stapte ik het vliegtuig in op weg naar mijn avontuur. Ik kwam in een gastgezin terecht waar alleen een vader was (vrouw en kinderen waren op vakantie) en er was een andere student. Ik voelde me er al echt thuis na een aantal dagen. De andere student voelde na een tijdje zelfs aan als een echte zus.

Birgit verveelde zich geen dag tijdens haar taalreis in Cambridge 2

De school

Op de eerste schooldag werd alles duidelijk uitgelegd en er was een tour voor de nieuwkomers door de stad. Daarnaast moest iedereen een speaking, writing and grammar test afleggen. Aan de hand daar van werd je niveau bepaald. De volgende dag begonnen de lessen en zat iedereen in de klas van zijn of haar eigen niveau. De lessen waren heel interactief en er werd voor gezorgd dat je veel moest overleggen. Ook kon je met alles terecht bij de docenten en stafleden. Je voelde je er heel veilig.Birgit verveelde zich geen dag tijdens haar taalreis in Cambridge 3

De eerste dag had ik ook een fiets gehuurd en zo ging ik elke dag naar school. In het begin was het wel wennen omdat je natuurlijk aan de linker kant moet fietsen. Ook vond ik de rotondes best ingewikkeld. Verder was het toch ook wel heel mooi om op een fiets Cambridge te verkennen met soms dieren op de weg..

 Birgit verveelde zich geen dag tijdens haar taalreis in Cambridge 4

De school zorgde voor veel activiteiten na de lessen en ook in de weekenden waren er dag uitjes naar andere steden. Zo was er een chocoladefondue, een fietstocht naar Grantchester, het toeristische punting (dat moet je echt gedaan hebben) en een middag naar de botanische tuinen. Ik ben ook een avond naar Londen geweest voor de musical Thriller Live. Dat was echt geweldig!

Birgit verveelde zich geen dag tijdens haar taalreis in Cambridge 5

In de weekenden ben ik naar York en Bath geweest. Beide steden hebben leuke plekken om te bezoeken. Bath is na Londen de meest favoriete stad voor toeristen in Engeland. Dat was ook wel te merken aan de hoeveelheid mensen die er waren en vooral aan het wachten waren in rijen, maar zeker een leuke stad om te bezoeken.

Gastgezin

Ik moet zeggen dat ik toch wel wat ben aangekomen nadat ik terug kwam uit Engeland. Ik heb ontzettend veel taartjes op en de chocolade muffins die je op school kon kopen waren echt heerlijk. Daarnaast had ik niet een typisch Engels gastgezin, maar kwam mijn gastgezin vader oorspronkelijk uit Italië en at ik dus bijna elke avond pasta. Het leven in een gastgezin vond ik erg fijn omdat er altijd eten voor je was en er altijd mensen zijn om mee te praten. De gastgezinnen zijn wel erg verschillend heb ik gemerkt. Zo was mijn gastgezin heel relaxt en kon ik zelf kiezen hoe laat ik wilde eten. Het gastgezin van een andere student daarentegen had duidelijke regels, zo moest zij om 6 uur thuis zijn voor het avondeten en om half 8 aan het ontbijt zitten. Daarin heb ik dus best wel geluk gehad.

Birgit verveelde zich geen dag tijdens haar taalreis in Cambridge 6

Afscheid nemen van de mensen daar was moeilijk. Ik had niet verwacht dat je in zo´n korte tijd zo´n goede band op kon bouwen met mensen. Ik kan terugkijken op een geweldige tijd met geweldige mensen uit Brazilië, Korea, Turkije, Spanje en Zwitserland. Ik heb me echt geen dag verveeld. De dagen zijn voorbij gevlogen en op het moment dat ik thuis kwam was ik al aan het kijken voor de volgende reis.

Tip: Zorg dat je altijd een paraplu of regenjas bij je hebt.

Birgit verveelde zich geen dag tijdens haar taalreis in Cambridge 7

 

Zou jij een taalcursus willen volgen in Cambridge? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's