Infodagen Gratis magazine
Lisanne Taalreis in Valencia 21 juli 2016

Nadat Lisanne een High School jaar in Spanje bij Travel Active heeft gedaan, wilde ze nu haar Spaans nog meer verbeteren met een Taalreis naar Valencia. Lisanne vertelt je over haar taalcursus in Valencia.

Even er tussenuit

Omdat ik nog studeer, ben ik één weekje in de meivakantie naar Valencia gegaan voor een taalreis. Ik koos voor deze stad, omdat ik al veel van Spanje heb gezien en ik wilde graag naar een stad waar ik nog nooit was geweest. De beslissing om een taalcursus te doen had ik last-minute gemaakt, waardoor ik alles snel moest regelen. Gelukkig zijn ze bij Travel Active erg flexibel en was het allemaal geen probleem.

blog-lisanne-taalcursus-valencia-spaans

Wonen bij een gastgezin

De taalcursus was van maandag t/m vrijdag. Ik ben twee dagen eerder gegaan om meer tijd te hebben om de stad Valencia te bezoeken. Daar aangekomen, moest ik uitzoeken hoe ik met het openbaar vervoer naar mijn gastgezin kon gaan. Gelukkig was dit niet zo moeilijk, omdat ik al redelijk goed Spaans kon. Ik verbleef bij een alleenstaande Cubaanse vrouw van 67 jaar.

blog-lisanne-taalcursus-valencia-spaans

Eerst was ik de enige student in huis, maar later kwamen er twee Duitsers, een Japanner en drie Italianen bij. Ik had een half pension geboekt en kreeg ontbijt en avondeten bij mijn gastgezin. Mijn gastmoeder was heel gastvrij en behulpzaam! Ik mocht van haar alles doen wat ik wilde, maar ik moest wel even bellen als ik niet mee zou eten of als ik later thuis zou komen. Ik had al een jaar bij een gastgezin gewoond, waardoor ik wist wat ik kon verwachten en ik niet zo zenuwachtig was. Door te verblijven bij een gastgezin leer je meer over de Spaanse gebruiken en praat je ook buiten school nog Spaans, waardoor je de taal sneller leert.

blog-lisanne-taalcursus-valencia-spaans

De talenschool in Valencia

De school lag maar vijf minuutjes lopen van mijn huis. De eerste schooldag moest ik eerst een test maken om mijn niveau te bepalen. Deze test bestond uit 80 meerkeuzevragen en een kort gesprek met een lerares. Daarna werd bekend gemaakt welk niveau je had, welke boeken je op moest halen en bij welke leraar je kwam. De lessen zijn gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Ik kwam in de klas van niveau B2 met 7 anderen uit de VS, Israël, Italië en China. De lerares was heel leuk en behulpzaam. Ik had elke dag les van 09.00 tot 13.00 uur. Na school kon je je inschrijven voor verschillende activiteiten, zoals een bioscoopavond of een bezoek aan het dolfinarium. Ook kreeg je huiswerk, maar meestal was dit niet zo veel.

blog-lisanne-taalcursus-valencia-spaans

Sightseeing in Valencia

Ik woonde niet dicht bij het centrum, maar binnen tien minuten was ik met de bus in de stad. Omdat ik niet zo lang in Valencia was, begon ik eerst met het bezoeken van alle leuke toeristische plekjes, zoals de kathedraal, Torres del Serranos, Plaza de Torros, Jardines del Turia, Plaza de la Virgen, Mercado Central en la Lonja. Ook heb ik het futuristische gedeelte van de stad bezocht. Hier ligt Ciudad de las Artes y las Ciencias, waar de L’Hemisfèric (bioscoop), L’Oceanogràfic (aquarium en dolfinarium), Palau de les Arts Reina Sofía (theater) en een museum liggen.

blog-lisanne-taalcursus-valencia-spaans

Mijn taalcursus in Valencia

Het eten in Valencia is heel lekker en niet duur! Ik heb een typisch Valenciaans drankje Horchata geprobeerd en, zoals iedereen in Spanje doet, paella gegeten. Ik ben ook een dag naar het strand geweest. Het was een geweldige ervaring en ik heb veel geleerd! Een weekje was aan de korte kant, maar ik zou een taalcursus iedereen aanraden!

Zou jij een taalcursus willen volgen in Vancouver? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's