Infodagen Gratis magazine
Samantha Taalreis in Berlijn 26 januari 2016

Samantha kon wel een opfriscursusje Duits gebruiken en besloot om daarom naar Berlijn af te reizen voor een 2-weekse taalcursus. Wat heeft ze in deze twee weken gedaan? Is haar Duits verbeterd en heeft ze ook lekker de toerist uit kunnen hangen? Ze vertelt je er graag alles over!

De taal toerist uithangen

Tijdens de zomer had ik nog wat extra weken die ik vrij kon krijgen en toen ik me afvroeg wat ik in die weken wilde gaan doen, bedacht ik me dat een taalcursus Duits wel erg leuk zou zijn. Voor mijn studie Toerisme was het verplicht om een extra vreemde taal te kiezen en omdat ik op de middelbare school best goed was in Duits, was de keuze snel gemaakt. Helaas bleek mijn Duits toch niet zo goed te zijn en was een extra cursus wel een must. Daarom leek het mij een mooie ervaring om een taalreis te maken naar Duitsland. Een perfecte combi van de toerist uithangen en daarnaast de taal beter gaan beheersen.

blog-samantha-op-taalreis-in-berlijn-een-taal-leren-en-de-toerist-uithangen-is-de-perfecte-combi

Op speelse wijze

Ik was al eens een weekendje naar Berlijn geweest en vond (en vind) het een geweldige stad. Ik wist zeker dat ik me daar wel twee zou kunnen gaan vermaken tijdens de zomermaanden. Een fijne sfeer, veel te zien, oud en nieuw en een rijke cultuur en geschiedenis. De school lag in een goed te bereiken wijk, waarbij ik ’s morgens voor de les begon eerst een lekker broodje met koffie to go nam en hup naar de les. De lessen waren leerzaam, gezellig en informeel. Leuke en jonge leraren maakte dat plaatje nog af. Op een speelse manier heb ik zeker veel over de grammatica kunnen leren. Met het openbaar vervoer was het van deur tot deur maar 20 minuutjes van mijn accommodatie af, ideaal!

blog-samantha-op-taalreis-in-berlijn-een-taal-leren-en-de-toerist-uithangen-is-de-perfecte-combi

Zo vrienden gemaakt!

Het maken van vrienden ging gemakkelijk en was ook fijn! Je bent toch een soort van alleen in een stad, maar door vrienden juist weer niet. Een gezellig mix van studenten vanuit heel de wereld was het vooral. Hoe zit het nu met je Duits zullen jullie je af vragen? Ik kan zeggen dat ik een stuk zekerder ben geworden wat betreft mijn Duitse taal. Vooral het durven doen is verbeterd en dat is al het halve werk. Door de leerzame, informele lessen heb ik op een leuke manier mijn Duitse taal verbeterd!

blog-samantha-op-taalreis-in-berlijn-een-taal-leren-en-de-toerist-uithangen-is-de-perfecte-combi

De perfecte combinatie

Vooral de combinatie van naar school gaan en meer van de stad en omgeving zien, was enorm leuk! Museum bezoekjes, de muur, de Berliner dom beklimmen, shoppen in de velen winkelcentra, biertjes drinken in de biergarten, geitjes knuffelen in de Zoo, fietsen bij Tempelhof, eten in de TV toren, op stap in een van de vele clubs, lekker eten (en dan heb ik het niet alleen over worst!), slot Sanssouci net buiten de stad en het concentratiekamp Sachsenhausen, ik heb het allemaal beleefd en gezien. Heerlijk door de straten van de wijk Friedrichshain slenteren en vooral veel genieten.

blog-samantha-op-taalreis-in-berlijn-een-taal-leren-en-de-toerist-uithangen-is-de-perfecte-combi

Dus, mocht je nog niet weten wat je tijdens je (zomer)vakantie wil gaan doen, dat zou ik zeker voor een taalcursus in Berlijn gaan kiezen. Een mooie, leerzame en geweldige ervaring.

Zou jij een taalcursus willen volgen in Berlijn? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's