Yosh ging op Taalreis naar Mexico en Costa Rica

Yosh
Taalreizen
10 maart 2023

Yosh ging op Taalreis avontuur in Latijns Amerika, waar hij cultureel Mexico combineerde met het prachtige, groene Costa Rica. In deze blog vertelt hij meer over zijn ervaringen.

 

Knop om en gaan...?

Al een lange tijd wilde ik op reis gaan, maar ik bleef het maar voor me uitschuiven. Nooit leek de timing goed, achteraf bleken dit alleen maar excuses. In je eentje op reis gaan blijft toch best een avontuur, al wilde ik dat natuurlijk niet aan mezelf toegeven.
Gelukkig realiseerde ik me dat het “nu of nooit” was, anders blijf je excuses verzinnen tot je excuses uiteindelijk werkelijkheid worden; een baan, vaste lasten en ga zo maar door. En dan is het te laat.
Dus na lang wikken en wegen, besloot ik een Taalreis Spaans te willen doen. Zodat ik, ondanks dat ik in mijn eentje ging, toch een “homebase” had en andere studenten kon ontmoeten.

Dus daar ging ik!

In November vertrok ik naar Mexico, waar ik met 0 taalkennis Spaans aankwam bij mijn gastgezin. Patty, mijn gastmoeder, sprak enkel Spaans en in het begin was dat best een beetje ongemakkelijk. Soms begon ze gewoon harder en langzamer te spreken; alsof ik het dan wel zou begrijpen?!
Gaandeweg kwamen we er samen steeds beter uit, met handen en voeten en flinke lachbuien als een van ons iets uitbeeldde. Ondanks dat we elkaar niet altijd in volledige zinnen konden begrijpen, kon ik aan alles merken dat Patty een hele warme, lieve persoonlijkheid was. Haar grote passie was koken en al haar zorgzaamheid en liefde propte ze via haar eten bij me naar binnen. Ik moest ál het Mexicaanse eten geproefd hebben vond ze.

De school

Met een goed gevulde maag kwam ik iedere dag op school aan, waar we in kleine groepen les kregen. Doordat de klassen zo klein waren, was er veel persoonlijke aandacht. Er werd al vanaf het begin al flink op gehamerd dat we zoveel mogelijk in het Spaans moesten proberen, zodat we dit ook buiten school sneller zouden durven toepassen.
Na school ging ik met studievrienden chillen, naar het strand of een terrasje pakken. Bestellen deed ik al snel in het Spaans, wat toch best wel gaaf aanvoelde.

Lekker jaloers maken!

Mijn vrienden in Nederland appte me vaker om te vragen hoe het was en dan reageerde ik met een foto met een koud drankje in mijn hand, heerlijk in het zonnetje. Gek genoeg heb ik nog steeds dezelfde vrienden, haha.

Doei Mexico, Hallo Costa Rica!

Na mijn tijd in Mexico, waar ik vooral heel veel cultuur, lekker eten en feestjes heb meegemaakt, wilde ik even natuur, zon en palmbomen. Daarom ben ik nog een paar weken een Taalreis in het prachtige Costa Rica gaan volgen. Vanuit mijn klaslokaal keek ik zo recht op het strand en na school volgde ik surflessen. Ik heb echt een onvergetelijke tijd gehad en ik zou dan ook iedereen aanraden om het gewoon te doen! Je kunt nog zoveel regenachtige winters in Nederland doorbrengen, maar dit doe je maar één keer!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.