Infodagen Gratis magazine
Travel Active 29 augustus 2017

Je wilt op reis in de winter, maar twijfelt of de door jouw gekozen bestemming hier geschikt voor is? Wij hebben alle vrijwilligerswerkbestemmingen die ook zeker in de winter een bezoek waard zijn op een rij gezet. Lees waarom jij hier naar toe moet! Onze top 10:

1. Myanmar

Myanmar staat bekend om de eeuwenoude tradities en prachtige pagodes te midden van de meest prachtige natuur. In onze wintermaanden geniet je hier van aangename temperaturen en weinig neerslag. Het regenseizoen is net afgelopen en dat is ook zeker in de groene natuur terug te zien. Je reist juist in deze periode om de echte hitte voor te zijn en om je reis niet letterlijk in het water te laten vallen door de vele regenbuien zoals in sommige andere maanden. Daarom is Myanmar volgens ons de terechte nummer 1 winterbestemming voor vrijwilligerswerk! 

2. Nepal

Het klimaat van Nepal wordt gedomineerd door de moesson. Dat is dan ook één van de beste redenen om Nepal in de wintermaanden te bezoeken. De paden drogen na het regenseizoen weer op en het is dan dus ideaal om een trektocht te maken in de Himalaya. Vooral in het begin van de winter geniet je overdag van lekkere temperaturen en dalen deze ‘s nachts nog niet zo hard. In de winterperiode zijn de uitzichten op de bergtoppen ongeëvenaard mooi!

3. Ghana

Het stabiele en veilige Ghana heeft een veelzijdig aanbod: van levendige tropische gebieden met natuurparken en -reservaten tot onbevolkte stranden versierd met palmbomen. In het West-Afrikaanse land is het juist in de winter erg aangenaam. Het hele jaar door zijn de temperaturen in Ghana tropisch, maar van december tot en met februari is het iets koeler. Ben jij hittebestendig? Dan is reizen in onze winter ook een goede periode. Je vermijdt in de winter en in deze twee maanden namelijk de twee regenseizoenen die Ghana kent. 

ghana

4. Guatemala

De rijke cultuur en natuur van Guatemala maakt het absoluut een bezoek waard. Waar je in de zomermaanden nog al eens verrast kunt worden door een heftige stortbui en verstikkende hitte heb je in de winter hier juist bijna geen last van. Je geniet dan optimaal van de prachtige hooglanden, de Maya cultuur en de kust.

5. Costa Rica

Costa Rica grenst met de oostkant aan het Caribisch gebied en is omgeven door witte stranden met palmbomen en bedekt met tropische regenwouden. Vooral voor natuurliefhebbers en surfers een absolute must-go. In de wintermaanden regent en onweert het hier veel minder dan tijdens de zomerperiode. Je profiteert van aangename temperaturen in combinatie met een verkoelende wind.

6. Laos

De beste reistijd voor Laos is november t/m februari. Het is in Laos droog tot en met april, maar die laatste maanden is het bloedheet. Je ontwijkt in de wintermaanden het regenseizoen en hebt zo geen last van een overstroomde Mekong rivier, onweer en stortbuien. Let wel op: als je de bergen intrekt in het winterseizoen is een dikke jas geen overbodige luxe. 

7. Zuid-Afrika

Een bezoek aan Zuid-Afrika is een belevenis die je niet snel zult vergeten. Het land heeft d­an ook enorm veel te bieden: indrukwekkende nationale parken, avontuurlijke wildreservaten, prachtige natuurgebieden, moderne steden, kleine dorpjes en fraaie stranden. De seizoenen lopen hier net tegenovergesteld dan de seizoenen in Nederland. Heb jij een hekel aan de Nederlandse winter? Vlucht dan naar Zuid-Afrika voor een heerlijk zomers gevoel.

8. Cambodja

Cambodja kent een tropisch klimaat, waardoor het er het hele jaar door warm is. Het droge seizoen in Cambodja duurt van november tot en met mei. In deze maanden valt de minste regen, wat een bezoek aan het land wel zo prettig maakt. Tot en met maart liggen de temperaturen nog tussen de 25˚C en 30˚C. Ga je na de winterperiode dan kunnen deze temperaturen al snel richting de 35˚C oplopen. Ontdek het prachtige Cambodja!

9. India

Doordat India zo’n groot land is kent het veel verschillen in klimaat. Over het algemeen zijn de maanden november tot en met maart de beste maanden om India te bezoeken. In deze maanden valt er de minste regen, is de temperatuur aangenaam en de lucht strak blauw wat mooie foto’s oplevert. Voor de natuurliefhebbers is november een echte aanrader. Het regenseizoen heeft er dan voor gezorgd dat alles prachtig groen is.

10. Thailand

Thailand is door het klimaat, de cultuur en de vriendelijke bevolking één van de meest populaire reisbestemmingen in Zuidoost Azië. Het land is dan ook een backpack bestemming bij uitstek. Wij bieden hier in 6 verschillende regio’s vrijwilligersprojecten aan. De winter is het populairste seizoen omdat het bijna niet regent en de temperaturen super aangenaam zijn.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Plan dan een persoonlijke afspraak in met ons Vrijwilligerswerk team of vraag gratis onze brochure aan. 

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's