Infodagen Gratis magazine
Trishana Vrijwilligerswerk Zuid-Afrika 10 januari 2020

Trishana koos voor een vrijwilligerswerkavontuur in Zuid-Afrika. In deze blog vertelt ze jullie alles over het project waar ze heeft geholpen, een supergave safari en een bezoek aan Table Mountain. Ook vertelt ze over het afscheid nemen en haar allerlaatste dag in Zuid-Afrika!

Graduation

Graduation is een belangrijk onderdeel hier op school. Onze Grade R zoals we het hier noemen hadden vandaag hun graduation. Het houdt eigenlijk in dat de kinderen eindelijk naar de “grote” school mogen. Iedereen kwam mooi gekleed in wit met zwart en rood. Van de gradution zelf heb ik helaas niet veel meegekregen omdat wij bij de kleine kinderen moesten blijven. Wel was er nog een gaduation party omdat Grade R dus geslaagd was. Het was een echt feestje met eten, een springkussen, een draaimolen en een treintje waarin ze konden zitten. Super leuk!

blog-mijn-vrijwilligerswerkavontuur-in-kaapstad-deel-2

Table mountain

Table mountain is een van de hoogste bergen hier in Kaapstad met een adembenemend uitzicht. Ik ben hier met een aantal vrienden naar toe gegaan in de avond en het was super mooi. We hebben de top bereikt door middel van een “karretje” die je binnen 5 minuten naar de top brengt. Ideaal! Eenmaal boven hebben we uren genoten van het uitzicht tot de zon onder ging. Dit was zeker een van de mooiste dingen die ik hier heb gedaan!

blog-mijn-vrijwilligerswerkavontuur-in-kaapstad-deel-2

Bezoek township

Tijdens mijn project heb ik de kans gekregen om een keer te zien hoe het in z’n werk gaat in een township. Een township is een armere wijk waar de omstandigheden helaas niet goed zijn. De township waar wij heen zijn geweest heet Filippi. We gingen met een groep helpen op een school en wat hebben we genoten van de kindjes. We werden met open armen ontvangen en hebben leuk met de kinderen kunnen spelen. Het was mooi om te zien dat de kinderen zo genieten ondanks dat ze minder hebben.

Safari

Dit weekend was het dan eindelijk zover, de safari. We werden om 7 uur in de ochtend al opgehaald door een gezellige gids die heel het weekend bij ons zou blijven. We hebben tijdens de rit 2 korte tussenstops gehad om wat te eten en te drinken. Na een lange busreis kwamen we rond 3 uur eindelijk aan in ons hostel voor de nacht. We moesten gauw onze spullen wegbrengen naar de kamers want het was altijd voor onze 1e activiteit: grot bezoeken! Het was eigenlijk een hele grote grot verdeeld in meerdere “kamers”. Binnen in de grot was het best koud en vochtig tegelijkertijd wat niet zo’n hele prettige combinatie was maar het was mooi om te zien.

blog-mijn-vrijwilligerswerkavontuur-in-kaapstad-deel-2

De tweede dag van de safari zijn we gaan kajakken. Ik en Filippa deelden samen een kajak en we waren er niet zo super goed in. We kwamen moeilijk vooruit en bleven rondjes draaien maar het was wel leuk om te doen! Na het kajakken was het tijd voor de bungy jump! De brug waar we van moesten springen was 216 meter hoog. Dit was dan ook de hoogste bungy jump ter wereld! Op het begin was ik best een beetje zenuwachtig maar toen ik er eenmaal stond was ik klaar voor de sprong. Ergens rond de avond kwamen we aan in hostel nummer 2 wat erg mooi was van binnen. We kregen een paar minuten om onze spullen naar de kamer te brengen en ons wat op te frissen voordat we met z’n alle naar het strand gingen. Op het strand kregen we een cocktail en hebben we naar de zonsondergang gekeken, een hele mooie afsluiting van deze lange dag!

blog-mijn-vrijwilligerswerkavontuur-in-kaapstad-deel-2

De laatste dag was het tijd voor de echte safari. Samen zijn we in een grote jeep gestapt op zoek naar de dieren. De safari duurde ongeveer 3 uur. We hebben super veel dieren gezien zoals olifanten, zebra’s en neushoorns. Helaas hebben we geen leeuwen gezien maar wel genoeg andere dieren. Dit weekend was zeker een de beste ervaringen ooit!

blog-mijn-vrijwilligerswerkavontuur-in-kaapstad-deel-2

De allerlaatste dag

De laatste dag van een geweldig avontuur wat ik nooit meer zal vergeten. De dag zijn we begonnen met een taart en ballonnen voor Tegen omdat het haar verjaardag was. Daarna zijn we in Stellenbosch aardbeien gaan plukken. Dit was echt een van de leukste dingen om te doen hier! Ze hadden meerdere grote velden waar je doorheen mocht lopen om op zoek te gaan naar de beste aardbeien die je kon vinden. Mijn kleine emmertje van 40 Rand (ongeveer €2,70) was dan ook snel gevuld.

blog-mijn-vrijwilligerswerkavontuur-in-kaapstad-deel-2

Het afscheid viel behoorlijk zwaar omdat je zo lang zoveel tijd doorbrengt met dezelfde mensen. Om 23:00 vertrok mijn vlucht richting Nederland en rond 15:00 landde ik dan eindelijk in Amsterdam waar mijn opa & oma op mij stonden te wachten. Het einde van mijn avontuur was officieel. Ik ben super dankbaar voor deze ervaring en ook voor alle mensen die ik heb ontmoet hier in Kaapstad. Hopelijk krijg ik gauw weer de kans om terug te komen naar dit prachtige land!

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika? Bekijk dan hier onze mogelijkheden in Zuid-Afrika

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's