Infodagen Gratis magazine
Travel Active 20 september 2019

Wil jij kerst dit jaar even helemaal anders vieren? De kerstvakantie is namelijk dé periode om je (vrijwilligerswerk)hart te laten spreken. Een vrijwilligerswerk kerstreis is dan misschien wel een goede optie! Wij hebben een interessante selectie gemaakt van 2-weekse vrijwilligerswerkreizen die jij kunt doen in de kerstvakantie!

blog-vrijwilligerswerkmogelijkheden-tijdens-kerst

Qua vrijwilligerswerk zijn er vele mogelijkheden in Azië en Afrika. Zo ook tijdens de kerstvakantie. We hebben de verschillende opties voor jou op een rijtje gezet:

Maaltijdservice project Ho Chi Minh, Vietnam

Kerst draait vaak om lekker eten en samenzijn. Hoe zou het zijn om eens een kerstmaal te bereiden voor mensen die het minder hebben? Dit kun jij ervaren tijdens het Food Shop project in Vietnam. Dit project biedt namelijk een maaltijdservice voor arme inwoners van Ho Chi Minh. Mensen die weinig te besteden hebben kunnen hier voor ongeveer 10 cent een gezonde, gevarieerde lunch kopen. En extra hulp is natuurlijk altijd welkom! Lees alles over dit project.

blog-vrijwilligerswerkmogelijkheden-tijdens-kerst

Avontuurlijke reis Thailand

Wil je een vrijwilligerswerkproject combineren met avontuur? Dan is dit écht iets voor jou. In Thailand bieden we namelijk verschillende mogelijkheden om zelf een uniek 2-weeks programma samen te stellen zoals jij dat graag zou willen. Ontdek bijvoorbeeld het prachtige noorden door deel te nemen aan het Akha Hill Tribe project nabij Chiang Rai of zet je in voor het milieu en ga aan de slag bij het Plastic Recycling Project. Combineer het met een jungle trekking of een cultuurweek en maak het een reis om nooit te vergeten. Er zijn vele mogelijkheden.

Let op: voor de onderwijsprojecten geldt een minimale verblijfsduur van 3 weken dus het is niet mogelijk om je voor 2 weken in te zetten op een onderwijsproject.

blog-vrijwilligerswerkmogelijkheden-tijdens-kerst

Verschillende bouwprojecten

Tijdens de kerstvakantie kun jij je ook inzetten op een van onze bouwprojecten in Cambodja, Filipijnen, India, Indonesië, Nepal, Sri Lanka of Thailand. Hier help je met het renoveren van bijvoorbeeld scholen, klaslokalen, openbare gebouwen, tempels of gemeenschapshuizen. Je werkt nauw samen met de lokale bevolking waardoor je de cultuur snel en op een bijzondere wijze leert kennen. Vaak werk je van maandag t/m vrijdag, dus je hebt in het weekend voldoende tijd om jouw bestemming verder te ontdekken. Daarbij laat je de kou in Nederland lekker achter en kun je genieten van een warm zonnetje! Ontdek de verschillende bouwprojecten.

blog-vrijwilligerswerkmogelijkheden-tijdens-kerst

Wildlife/natuur projecten

Als je wat meer van dier en natuur houdt kun je je handen uit de mouwen steken bij een van onze wildlife/natuurprojecten. Er zijn verschillende mogelijkheden; help bijvoorbeeld bij een groot opvangcentrum voor wilde dieren in Zimbabwe of ga je liever aan de slag bij het Desert Elephant project in Namibië? Ook kun je kiezen uit verschillende wildlife projecten in Zuid-Afrika of het schildpaddenproject op paradijselijk Mauritius (zeker geen straf om naar toe te gaan in de kerstvakantie). Lees meer over deze projecten.

blog-vrijwilligerswerkmogelijkheden-tijdens-kerst

Constructieproject Zambia

In Zambia werkt onze partner hard aan het Dream Skill opleidingscentrum voor kwetsbare jongeren in Livingstone. Dit centrum is bedoeld voor kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om schoolgeld of een opleiding of te betalen. Zij kunnen hier dus naar toe voor gratis onderwijs. Het opleidingscentrum is nog in aanbouw dus alle hulp van vrijwilligers is van harte welkom. Hoe meer vrijwilligers er aan de slag gaan, hoe sneller het centrum klaar zal zijn en deze kinderen naar school kunnen. Een mooie kerstbijdrage dus! Lees meer over het Dream Skill training centrum.

blog-vrijwilligerswerkmogelijkheden-tijdens-kerst 

Liever advies op maat?

Travel Active denkt altijd graag met je mee. Dus wil je graag wat meer informatie, de mogelijkheden wat uitgebreider bespreken of toch iets langer dan 2 weken blijven? Neem dan gerust contact met ons op! Stuur een mailtje naar: vrijwilligerswerk@travelactive.nl of bel naar 0478-551 900.

Geef jouw kerst dit jaar een unieke invulling!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's