Infodagen Gratis magazine
Travel Active 22 oktober 2019

Van je hobby je beroep maken. Wie wil dat nou niet? Ben jij gek op paarden en reizen combineer dan deze twee hobby’s in Frankrijk, Florida, Australië of Nieuw-Zeeland. Ga aan de slag op een boerderij en verzorg en train de paarden.

De hele dag bezig met jouw favoriete dier

De hele dag staat in het teken van paarden. Het eten geven, borstelen, verzorgen, trainen, buiten zetten, het schoonmaken van de stallen, noem het maar op. Alles wat met paarden te maken heeft komt aan bod.

 

Goed voor je gezondheid

Allereerst ben je natuurlijk lichamelijk actief bezig wanneer je werkt met paarden. Je bent veel in beweging en veel buiten wat ook ontzettend gezond voor je is. Daarnaast is uit verschillende onderzoeken gebleken dat het werken met paarden ervoor zorgt dat je stressniveau vermindert. Werken met dieren heeft namelijk een positief effect op je bloeddruk en zorgt ervoor dat er minder stresshormonen worden aangemaakt. Gegarandeerd ontspanning dus!

waarom-werken-met-paarden

Sociaal leven

Ook voor je sociale leven is het werken met paarden een boost. Je komt nieuwe mensen tegen en je zult niet de eerste zijn die op deze manier levenslange vriendschappen opbouwt. Je hebt in ieder geval al een ding gemeen jullie zijn allebei gek op paarden.

waarom-werken-met-paarden

Paarden zorgen voor geduld en vertrouwen

Het kost veel tijd en moeite om een dier te laten gehoorzamen en met het paard samen te werken. Wanneer dat lukt, geeft dat behoorlijk veel voldoening en krikt het je zelfvertrouwen op. Om paarden goed te verzorgen dien je ook te leren om verantwoordelijkheidsgevoel te hebben en betrokken en zuinig te zijn, eigenschappen waar je in het dagelijks leven nog veel aan kan hebben.

waarom-werken-met-paarden

Paarden bieden ontspanning

Na een lange dag werken even een heerlijk buitenritje maken! De paarden zorgen er ook voor dat je kunt ontspannen, ten eerste alleen al door met ze samen te werken. Maar ook door even een prachtige buitenrit te maken door de landschappen. Wie wil dat nou niet? Doordat je met je grootste hobby bezig bent heb je niet snel door dat je eigenlijk aan het werk bent.

waarom-werken-met-paarden

Mee naar wedstrijden

Heb je altijd al willen weten hoe een wedstrijddag er nou echt aan toe gaat? Ga mee naar een van de vele wedstrijden als paardenverzorger. Bijvoorbeeld naar een racedag. Op zo’n racedag ben je verantwoordelijk voor het wassen van de manen en staarten van de paarden voordat ze vervoerd worden. Ook leg je alle materialen en tassen met spullen klaar die mee moeten naar de race. Het is de bedoeling dat je netjes gekleed naar de race toe gaat. Op locatie aangekomen zet je steeds de paarden voor de juiste race klaar. Je overhandigt het paard aan de jockey met de laatste instructies hoe hij of zij de race moet rijden. Als de paarden terugkomen van hun race worden ze afgespoten en afgedroogd. Als alle paarden klaar zijn is het tijd om weer naar huis te gaan.

waarom-werken-met-paarden

Vrije tijd

Je vrije tijd mag je helemaal zelf invullen. Werk je bijvoorbeeld op een boerderij in Australië en wil je een weekendje naar Sydney is dat geen probleem. Je hebt namelijk genoeg vrije tijd om er eens tussenuit te gaan. Zo kun je ook veel reizen door het land waar je werkt. Waarschijnlijk ben je ook niet de enige die op de boerderij werkt, dus wie weet vind je wel een maatje om mee te reizen.  

waarom-werken-met-paarden

Lijkt het jou leuk om te werken met paarden? Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bezoek een van onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's