Infodagen Gratis magazine
Maartje Hostelstage Australië 20 mei 2019

Maartje is sinds midden april in Australië te vinden waar ze een taalcursus Engels heeft gedaan in Sydney en sinds kort aan de slag is gegaan op een hostelstage! In haar eerste blog vertelt ze je alles over haar voorbereidingen, het aanmeldingsproces en het afscheid van haar familie en vrienden.

Ik ga naar Australië!

Na veel gesprekken te hebben gehad met Travel Active, school en thuis heb ik mij vandaag eindelijk ingeschreven voor Australië! Nu moeten we alleen nog wachten op de mail terug en dan kan de procedure beginnen!

Ik ga van 19 april 2019 tot 10 november 2019! In deze periode ga ik eerst 2 weken een taalcursus doen in Sydney en verblijf ik bij een gastgezin. Na deze twee weken ga ik 23 weken stage lopen bij een hostel ook ergens in Sydney en daarna ga ik nog een route door het land maken zodat ik wat van Australië kom te zien! 

Wie ben ik?

Allereerst zal ik mezelf even voorstellen. Ik ben Maartje Kooistra en ik ben 19 jaar oud. Voor mijn opleiding toerisme mogen wij stage gaan lopen in het buitenland, en ik ga via Travel Active stage lopen in Australië!

In het stukje hierboven konden jullie lezen dat ik me heb ingeschreven voor de taalreis en de hostel stage! Nadat ik dit had gedaan kreeg ik documenten toegestuurd van Travel Active. Dit waren allemaal aanmeldingspakketten die ik moest gaan invullen. Ik moest voor de documenten een Engelse CV en motivatiebrief sturen, foto's toevoegen van mezelf en met vrienden, wat de eisen zijn vanuit school, wat mijn eigen verwachtingen zijn etc. 

Al snel kreeg ik te horen dat ik was geaccepteerd voor de taalreis!! Een week voor vertrek krijg ik te horen wie mijn gastgezin wordt, dus dat blijft nog even spannend. 

Interview

Voor mijn stage heb ik een skypegesprek gehad met de organisatie in Nieuw-Zeeland (Internex) waar Travel Active mee samenwerkt. Het gesprek ging voor mijn gevoel goed! Van de week heb ik een mail gekregen dat Internex druk bezig is om mij te plaatsen in een hostel. Het liefst zou ik namelijk stage willen lopen in Sydney, dit omdat ik in deze stad ook mijn taalcursus heb. Ik kreeg in het skypegesprek wel te horen dat Sydney een erg gewilde plaats is en dat de hostels mogelijk ook al vol kunnen zitten qua medewerkers. Cathryn (met wie ik het skypegesprek had) heeft wel gezegd dat ik een kans maak, so who knows! 

Voor nu is het afwachten hoelang het gaat duren voordat ze mij ergens kunnen plaatsen en dat het allemaal officieel wordt. 

Aangenomen in Sydney?

Op woensdag 23 januari had ik mijn sollicitatiegesprek met de manager van WakeUp! hostel in Sydney. Al bij al ging het gesprek toch door en heb ik me alsnog goed kunnen voorbereiden... En met goed bericht het Skype gesprek afgesloten. Namelijk ik ben aangenomen voor een hostel stage bij WakeUp!!!! 

Ik heb er zoveel zin in! Nu nog alle voorbereidingen goed regelen en dan kan mijn avontuur beginnen!!

Bijna zover!

Het is bijna zover, nog 2 dagen en dan ga ik eindelijk naar Australië vliegen!!! I am so excited!

Afgelopen weken hebben wij alle documenten ingevuld en verstuurd en nu is alles geregeld! Ik heb afscheid genomen van werk en mijn lieve vrienden, die overigens ook nog een hele leuke surprise party hebben georganiseerd! Ook heb ik te horen gekregen dat een meisje van mijn school (Facilitaire dienstverlening) in hetzelfde hostel stage gaat lopen als ik! Alleen komt zij helaas pas in augustus, maar wel echt super leuk!

De laatste twee dagen ga ik nog wat leuks doen met mijn ouders en nog met een paar vrienden afspreken en daarna gaat het avontuur toch echt beginnen!!

Tot snel!

Maartje heeft het erg naar haar zin in Australië! Wil jij ook een taalreis Engels doen of een hostelstage in dit prachtige land? Of misschien een van onze andere taalreizen of stages

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's