Infodagen Gratis magazine
Travel Active 23 augustus 2019

Heb jij een enorme passie voor wintersport, maar heb je nog lichte twijfel of je het avontuur als ski- of snowboardleraar aandurft? Wij geven je 8 redenen om het wél te doen! Want als je van wintersport, sneeuw en de bergen houdt is er natuurlijk niks leuker dan op de pistes te staan. En al helemaal als je er voor betaald krijgt!

1. De bergen zijn jouw kantoor

Als ski- of snowboardliefhebber er is natuurlijk geen mooiere plek dan de piste. Wat een feest moet het dan wel niet zijn om hier iedere werkdag aan de slag te kunnen. Geen files onderweg naar je werk zoals in Nederland, want je stapt in de gondel voordat de liften überhaupt geopend zijn en kunt in rust naar de top van de berg om je werkdag te beginnen.

blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

2. Voordelige ski "vakantie"

Een hoop zorgen worden je ontnomen tijdens je reis als ski- en/of snowboardleraar. Tijdens het gehele programma hoef jij je namelijk geen zorgen te maken over bijvoorbeeld je huisvesting of je skipas. Bij dit Ski & Snow programma zit het namelijk allemaal inbegrepen! Jouw werkgever zorgt voor een appartement die je deelt met collega’s (al dan niet tegen betaling), je krijgt uiteraard een skipas en je krijgt een contract bij de skischool! Meer tijd om te genieten dus. Bekijk alle informatie over wat er inclusief is bij dit programma.

blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

3. Anwärter opleiding in Oostenrijk

Voordat je aan het programma deelneemt dien je het Anwärter theorie- en praktijkexamen te behalen. Maar ook hier hoef jij je geen zorgen over te maken want dat zit gewoon inbegrepen (m.u.v. de reis naar Oostenrijk)! Deze 16-daagse opleiding bereidt jou helemaal voor op het lesgeven aan kinderen én volwassenen van beginnelingen tot aan gevorderden. Het Anwärter diploma is internationaal erkend, dus hier heb je altijd profijt van! blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

4. Het is eigenlijk betaald sporten

De hele dag skiën en/of snowboarden is vrij intensief want je bent veel fysiek bezig. Maar om dit betaald te doen maakt het natuurlijk wel een stuk aangenamer. Zo ben je na zo’n leuke dag klaar met werken én sporten! Twee vliegen in één klap. En daarbij heb je dus ook nog genoeg vrije tijd om Oostenrijk te ontdekken, leuke dingen te doen of te après-skiën!

blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

5. Taalcursus mogelijkheden

Wil jij je Duits nog even bijspijkeren voordat je avontuur begint? Het is ook mogelijk om te beginnen met een tweeweekse, voorbereidende taalcursus Duits. Zo weet je zeker dat je Duits weer op niveau is, ken je alle “wintersport terminologie” en sta je stevig in je snowboots voor jouw leerlingen!blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

6. Fresh air

Dat je als ski- of snowboardleraar de hele dag buiten aan het werk bent is geen verrassing. Je kunt dus optimaal genieten van de heerlijke, frisse lucht. De lucht in de bergen is sowieso heel anders dan in Nederland (schoner, ijler etc.) en vaak strak blauw. Daarbij schijnt het zonnetje vaak ook nog! Maar pas op voor het skibrillen effect…

blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

7. Maak van je hobby je werk

Hier droomt iedereen van; van je hobby je werk maken. Als jij het hele jaar door uitkijkt naar het moment dat je je skispullen weer van de zolder af mag halen, is deze baan waarschijnlijk écht iets voor jou! Met deze baan kun je die week skivakantie omtoveren tot wel 4 maanden skivakantie. En daarbij bezorg je jouw klasje een lach op hun gezicht met jouw lessen en zorg je ervoor dat ze veilig en wel de pistes af kunnen dalen!

blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

8. Creëer vriendschappen voor het leven

Je zult uiteraard niet de enige ski- of snowboardleraar zijn tijdens dit avontuur. Na het lesgeven zit jouw werkdag erop en kun je gezellig de après-ski hut induiken met je medecollega’s. Doordat je dezelfde passie deelt met vrijwel alle andere aanwezigen, hoef jij je geen zorgen te maken over een gespreksonderwerp. Zo maak je al snel vrienden voor het leven.

blog-acht-redenen-om-deze-winter-nog-aan-de-slag-te-gaan-als-ski-of-snowboardleraar

Al met al wordt het natuurlijk een tijd om nooit te vergeten en is de kans groot dat het na een tijdje weer gaat kriebelen om terug de sneeuw in te gaan!

Lijkt het jou leuk om ski- of snowboardleraar te worden in Oostenrijk maar heb je specifieke vragen over het programma? Meld je dan vrijblijvend aan voor een Ski & Snow persoonlijke afsprakendag.

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's