Infodagen Gratis magazine
Brenda en Leroy Work & Travel Australië 28 januari 2019

Brenda en Leroy gingen samen het grote avontuur aan! Ze begonnen aan hun reis naar de andere kant van de wereld. Benieuwd naar wat zij daar allemaal meemaakten?

Het begin van een mooi avontuur!

We hebben een heel mooi vooruitzicht! Namelijk ons reisje beginnend in Singapore, door naar Australië, vanuit Australië naar Nieuw-Zeeland en terug, eindigend in Thailand! 
We hebben heel hard gespaard en maanden lang in armoe geleefd en voor wie denkt dat je zo reis binnen een paar dagen kan regelen... Helaas dat viel tegen! We hebben wel aardig wat moeten aanvragen, afzeggen, boeken en noem het allemaal maar op. Maar dat is het natuurlijk allemaal waard! Een wereldreis maken is voor mij een droom en deze super toffe reis ga ik ook nog is samen met mijn lieve vriend en beste maatje, jaja ik heb het over jou leroy! Wij gaan 9 maanden (misschien ook wel langer..) alleen maar mooie dingen doen, zien en meemaken, en natuurlijk volop genieten. Wat hebben we er zin in!

 

Singapore

De reis naar het hotel keken we onze ogen uit, je kan er van de grond eten en overal waar je kijkt zie je bomen en planten. Onze eerste indruk?! Wauw!!! Bij een treinstation niet ver bij het hotel vandaan, zijn we op de trein gestapt naar botanic gardens. Een mega park met vlinders bloemen en allemaal verschillende soorten 'tuinen'. Na een uurtje rondgelopen te hebben, zijn we door gegaan naar het centrum waar we allemaal mooie gebouwen en monumenten hebben bezocht. Gardens by the bay, en de rooftop van het marina bay sands hotel waren wel de hoogtepunten van het centrum van singapore. Hierna zijn we doorgegaan naar sentosa, en wauw sentosa was helemaal ons ding! Begonnen bij een mega shoppingmall, waar we ons goed hebben vermaakt. Daarna zijn we naar een plek gegaan waar universals, waterpark, avonturen park en nog veel meer andere leuke dingen te doen waren. Half 9 werden we opgehaald bij het hotel, dus we hebben nog de tijd gehad om little india en chinatown te bezoeken. Kortom we hebben in 1 dag tijd een hoop super toffe dingen gezien en gedaan! Singapore je was super! Op naar de volgende bestemming... Sydney
 

De eerste dagen in Sydney!

Onze eerste week in australie... Wij willen nooit meer naar huis! We hebben 4 nachten in Wake Up hostel overnacht. We sliepen op 6 en 10 persoons kamers en elke nacht hadden je weer andere kamer genoten, gezellige boel dus! De eerste dag waren we uitgeput van de reis maar dat hield ons niet tegen om de stad te verkennen, een lekker hapje te eten, en 's avonds? BIER!
Na een "goede" nachtrust zijn we naar bondi beach gereisd, en hebben we een beachwalk gedaan van bondi beach naar coogie beach! En natuurlijk gezwommen, gezond, veel fotos gemaakt en genoten! 's avonds hebben we het opera house bezocht. De blue mountains was ons volgende avontuur en wauw! watervallen, bijzondere diersoorten en heel mooi uitzicht, we hebben ons de hele dag goed vermaakt!

Nieuwe aanwinst!

Alweer maandag en wat hebben we al veel gezien en gedaan. Tijd om onze droom nog mooier te maken! Een busje! En we hebben er een gevonden hoor. Maak kennis met ons nieuwe aanwinst, en oh wat zijn we gek op hem! De dagen erna zijn we volle dagen bezig geweest met klussen, we hebben alles zelf gedaan en het was een behoorlijke klus! Maar we zijn super blij met het resultaat! 

Bye bye Sydney

Het is met ons busje heel lastig om in Sydney te overnachten, dus hebben we besloten om verder te reizen richting het noorden. Maar we willen natuurlijk wel alle highlights van Sydney meepakken, dus we hebben ons laatste dagje in Sydney goed besteed! We zijn vroeg opgestaan en met openbaar vervoer naar de harbour bridge gegaan. Eenmaal daar aangekomen was er een super leuk marktje met allemaal leuke souvenirs en hebbedingetjes. Na dat we ons hier goed hebben uitgeleefd zijn we over de brug gelopen, onderweg hebben we mooie foto's kunnen maken van het opera house. Aan de overkant van de brug zit een pretpark ; luna park. En pretparken zijn wij zeker niet vies van! Het was niet heel groot en bijzonder, maar de sfeer was super! Zo was de dag al bijna weer om. Nadat we onze buik vol gegeten hebben zijn we gaan rijden.

Surfen en meer…

Manly was onze volgende bestemming, een leuk surfstadje vol gezelligheid en natuurlijk ; surfers. 
En voor ons dus ook de hoogste tijd om te leren surfen! En hebben we talent...? Nou laten we het daar nog maar even niet over hebben, maar wij komen er wel! Na onze eerste les hebben we vol enthousiasme surfboards gekocht! Kan het nog beter?! Er werd ons wel verteld dat we beter meer lessen konden nemen, dat werd eigenlijk iedereen aangeraden. Maar eigenwijs zijn is 1 van onze sterke eigenschappen! We vogelen liever alles zelf uit. Het was vallen en opstaan, en de zee in Australië is zeg maar ietsje heftiger dan in Nederland. Maar het gaat steeds ietsje beter

 

Genieten!

Yep, elke dag hier is een feestje! De mensen hier zijn zo vriendelijk en open en we komen op de meest fantastische plekken. We reizen langs de kust en stoppen hier en daar om te surfen en te genieten van het uitzicht. Een van deze plekken was byron bay, wat is dit een super toffe plek! Ze leven in dit stadje als hippies, iedereen is zo vrij en blij. Overal leuke boetiekjes en winkeltjes. Ook zit het water hier vol met surfers en langs de kust staan veel straatmuzikanten. En mensen gingen helemaal los op deze muziek, het was echt iets magisch!

We hebben hier zulke leuke mensen leren kennen en niks in dit stadje was te gek. Hier komen wij zeker terug! Maar dan met iets meer te besteden... Want helaas, er moet ook gewerkt worden. We hebben 2 weken met ons geld gesmeten dus nu is het hoog tijd voor een baantje! Misschien is helaas niet het goede woord, want hier werken is alsnog een feestje. We hebben veel gesolliciteerd en zijn er achtergekomen dat je toch behoorlijk goed moet kijken waar je ja tegen zegt. Maar er komt vast wel een leuke job voorbij deze week, we geven niet op.

Lijkt het jou leuk om te backpacken in Australië? Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's? Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's