Infodagen Gratis magazine
Brenda en Leroy Work & Travel Australië 31 januari 2019

Brenda vertelde eerder al over haar eerste periode in Australië, maar er is nog veel meer om te vertellen! Een uniek avontuur met bijzondere momenten:

Bijzondere ervaringen

We hebben de afgelopen week een super leuke familie ontmoet! We hadden ons busje geparkeerd bij het strand en vroegen ons af of het gratis parkeren was. En deze vraag stelde we precies aan de goede mensen! Het waren moeder (Sue) en dochter (Heidi) en ze waren samen een ochtendwandeling aan het maken. We raakte aan de praat en na een tijdje was het heel duidelijk dat we allemaal gek waren van reizen. Na een leuk gesprek nodigde ze ons uit om op hun terrein te overnachten. En hier waren wij heel blij mee! Na onze telefoonnummers te hebben uitgewisseld zijn we verder gegaan voor en duik in de zee en een frisse douche. Nog geen minuut later kwamen sue en Heidi aangelopen en nodigde ons uit voor een bbq die avond. Uhmm deze 2 hongerige backpackers eten al 3 weken mac of noodles voor avonteten dus JAAA HEEL GRAAG!

Super enthousiast zijn we ‘s avonds naar de BBQ gegaan en wat hebben we lekker gegeten! Het was super gezellig, Heidi haar man, dochtertje en hondje waren er en Sue en haar man. We hebben de hele avond reisverhalen uitgewisseld en veel tips gekregen en daarna met een goed gevulde buik gaan slapen! De volgende dag zijn we door Heidi uitgenodigd om te blijven eten, pizza en lasagne wauw wat was dit lekker! We zijn 3 nachten bij deze leuke en gezellige familie gebleven en we zijn volop verwent. Ze hebben ons overal mee naartoe genomen en ons het echte leven van een ozzie laten zien! Wauw deze familie was fantastisch en we zullen ze nooit vergeten!

Werken?

Het eerste baantje was als deur aan deur verkoper (niet helemaal ons ding). Al snel daarna zijn we frambozen gaan plukken. Dit verdiende gewoon helemaal niks en je werkte 10 uur per dag 6 dagen in de week. Hier zijn we  ook gestopt. Maar het Perfecte baantje zit er aan te komen hoor! Wij hebben 'no worries'. We zoeken:

  • second year visa sign of
  • goed uurloon
  • de zogenaamde outback experience
  • het liefst met paarden of koeien...

Solliciteren, solliciteren, solliciteren

We hebben veel gesolliciteerd en het was elke keer net niet! Heel erg balen, dat doorzettingsvermogen hebben we hier wel nodig! we hebben de moed niet opgegeven en zijn blijven solliciteren. We hebben tussendoor nog een aantal dagen gewerkt als tuinman/vrouw!? gardener klinkt een stuk beter! We waren de website 'gumtree' aan het doorspitten voor werk, en er kwam een advertentie voorbij van een man die aan aantal dagen hulp nodig had in zijn tuin. Hij woonde een klein stukje verder op, dus voor ons perfect om even wat geld te verdienen. Het was een hele aardige man, al wel op leeftijd maar nog super fit. Zijn vrouw maakte heerlijke maaltijden voor ons, en we zijn enorm verwend tijdens deze baan. De buurman kwam ons een bezoekje brengen en vertelde dat hij en zijn vrouw ook werk voor ons hadden, yes! Ook hier werden we enorm verwent met lekker eten, en we kregen goed betaald! na het werk hebben we uren met ze gekletst, en weer zijn we precies de goede mensen tegen het lijf gelopen, travelers! 

We hebben een job!

Het heeft even geduurd, maar we zijn aangenomen! Wij gaan vanaf dinsdag werken bij Whyalla Beef! Het bedrijf zelf bood mij een baan aan als troughcleaner en leroy maintenance. Alleen nog een test doen en wat papieren invullen en klaar! Helaas hebben we nooit de kans gekregen om die test te doen want er was ineens niet genoeg werk... Dus deze droombaan is uitgelopen op 10 uur per dag, 10 dagen achter elkaar waterbakken schrobben voor mij  en voor leroy... Die heeft het beter voor elkaar hoor, tractor rijden en vrachtwagen chauffeur! Dus dat is gelukkig wel weer heel leuk! En het salaris is ook heeel leuk dus daar doen we het maar voor! Grappig zijn ze wel hoor die koeien, maar wel verschrikkelijk lomp!

Nieuwe bus…

Slecht nieuws..  Het busje is niet meer. Volop zoeken naar een nieuwe bus, en veel leuke gezien maar toch besloten om een bus bij een dealer te halen. Hij is groter, een diesel dus goedkoper, en we zijn er helemaal verliefd op. Ook hebben we nu een werkende airco, verwarming en goede boxen! Dus we zijn er zeker niet op achteruit gegaan! 

Werk vs vrije tijd

Het werk gaat prima! We verdienen goed en hebben onze draai gevonden. De vrije dagen bij de goldcoast doorgebracht! En de goldcoast is beroemd door de velen themaparken! En daar zijn wij niet vies van! Een dagje movieworld, een dagje seaworld, en een dagje wet and wild en de vrije dagen afgesloten met shoppen in surfers paradise, de drive in cinema (bucketlist dingetjeeee) en als klappen op de vuurpijl(letterlijk) verrast door met een vuurwerkshow aan het strand 
Oja en heel veel lekker eten en natuurlijk Bier! Dus volle 100% genoten.

 

88 days in the pocket!

We hebben 88 dagen gewerkt en daarmee dik onze 2de jaar visum verdient! 
En de centjes niet te vergeten! Ik ben echt heel trots! Positief gebleven en er een feestje van gemaakt, UITERAARD. Maar geloof me dit was niet altijd even makkelijk, want het was keihard werken 10 uur per dag, 10 dagen lang. Mensen hebben ons voor compleet gestoord verklaard, omdat wij nog steeds trouw zijn aan ons busje. Zelfs in de vrieskou hebben wij onze vriend niet verlaten... hebben wij dit mooi even gedaan! aardig $$$$ hiermee bespaard, er was een gratis camping om de hoek dus echt geluk gehad! Afscheid genomen met een dubbel gevoel, we hebben hele leuke mensen ontmoet en echt een leuke tijd gehad!(ondanks de werkomstandigheden)! Maar oh wat zijn we blij om weer te gaan reizen. 

Afscheid nemen…

De laatste 5 weken in australie waren aangebroken...
Ons doel voor deze weken: veel werken en de bus voor een goede prijs verkopen (en natuurlijk genieten). Nu komt alles wel heel dichtbij... Onze laatste roadtrip naar sydney en dan zijn we echt helemaal rond geweest ONGELOFELIJK! Wat hebben we veel meegemaakt en wat hebben we genoten van dit prachtige land. Zoveel mooie en goede mensen ontmoet, zoveel mooie plekken gezien, zoveel geleerd. Deze ervaring kan niemand meer van ons afpakken! Ik ben ongelofelijk trots op wat wij allemaal bereikt hebben. Leroy en ik hebben nu 11 maanden lang, elk minuut van de dag aan elkaar vast gezeten... Jep dat is soms best wel een beetje, uhmm... to much?! En ondanks dat we elkaar de nek vaak wel om wilde draaien, zijn we nog steeds lovers and best friends!

Lijkt het jou leuk om Boerderijwerk te doen in Australië? Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's? Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's