Infodagen Gratis magazine
Yvonne Summercamp Amerika 25 september 2019

Yvonne heeft afgelopen zomer geholpen op een summercamp in Amerika. Ze geeft jullie graag een kijkje in het leven van een counselor door leuke verhalen te delen over wat ze zoal doet en mee maakt tijdens haar summercamp. In haar tweede blog geeft ze een kijkje in de werkzaamheden die ze doet en de gewoontes op het kamp, dus lees snel verder!

Rondjes rijden

Zoals ik in mijn vorige blog vertelde is het de bedoeling dat ik kinderen en counselors breng en haal wanneer nodig en andere taken met de auto doe zoals boodschappen. Zo heb ik bijvoorbeeld counselors naar het zwembad gebracht voor de EHBO training, rij ik op en neer naar het postkantoor en haal en breng ik mensen naar het vliegveld (met de nodige tussenstops bij Dunkin Donuts). Ik heb zelfs een keer geiten opgehaald met de auto (geen aanrader haha). Soms moet ik ook laat op de avond naar het vliegveld. Zo kwam er laatst een nieuwe counselor aan en de vlucht zou om 23:45 landen. De vlucht had helaas 1,5 uur vertraging en om 00:30 zijn we pas richting het vliegveld gegaan (gelukkig hoefde ik niet te rijden). Uiteindelijk waren we rond 3.30 terug op het kamp en konden we lekker gaan slapen.

Ik voel me wel al een echte trucker nu ik al heel wat uurtjes op de Amerikaanse wegen heb mogen doorbrengen. De grote VAN (busje) is wel een grappig busje om mee te rijden maar het enige is dat het me elke keer doet denken aan het connexxion busje die we in Nederland hebben. En ik rij natuurlijk liever in de politie auto met geblindeerde ramen die we ook hebben.

blog-de-werkzaamheden-van-yvonne-tijdens-summercamp

Gewoontes

Het laatste wat we deden was de introductie van onze hyve, (groepje van 6 counselors) het ging er eigenlijk om dat je deze mensen in het begin wat beter gaat leren kennen dan de andere counselors en dat je tijdens de zomer ook vaker bij deze mensen incheckt. Deze mensen zullen aan het einde van het summercamp net voelen als familie en we zullen elkaar door dik en dun steunen! Mooi gebaar!

Er zijn wel een aantal gewoontes op het kamp waar ik nog even aan moet wennen. Ik denk dat in die paar weken dat ik hier nu ben net zoveel geklapt en gejuicht heb als in de afgelopen 5 of misschien wel 10 jaar.... we doen het echt super vaak.  Om te voorkomen dat het juichen/klappen de sfeer een beetje verpest nadat iemand iets moois heeft gezegd knippen we ook vaker met onze vingers waarmee we zeggen dat we het met diegene eens zijn.

Ook is er elke dag een morning meeting. Eerst bespreken we de “announcements” met een bijbehorend liedje. Hier bespreken we de topics van de dag . Daarna gaan we over tot de “shooting stars”. Dit is het moment om iemand in het zonnetje te zetten omdat ze iets voor jou of iemand anders gedaan hebben wat je leuk, aardig of bijzonder vindt. Het gaat als volgt: je steekt je hand omhoog omdat je iets wil vertellen, je krijgt de beurt en dan vertel je aan wie jij je shooting start wilt geven. Dan wijs je met je handen naar diegene en beweeg je je vingers van boven naar beneden alsof er sterretjes uit je vingers vandaan komen. Tot slot bespreken we de “green moments” dit zijn mooie momenten die iedereen heeft mee gemaakt, zo kun je bijvoorbeeld delen dat de maan gisteren heel mooi was. Je doet dit door je rechterarm in een hoek van 90 graden te houden, je spreidt de vingers van je linkerhand en beweegt langs je rechterarm alsof er een bloemetje uitkomt.

blog-de-werkzaamheden-van-yvonne-tijdens-summercamp

Arrival day kampeerders

Nadat mijn collega’s en ik verschillende kinderen op hebben gehaald van het vliegveld kon op de eerste dag van het summercamp beginnen. Het is een multiculturele groep zo zijn er 3 Braziliaanse kinderen, 1 uit Pakistan, 1 Franse en 1 Mexicaanse. Het was heel zonnig wat meteen zorgde voor een leuke sfeer. De kinderen kregen uitleg over welke lessen ze kunnen volgen en er werd een zwemtest afgenomen om het niveau te bepalen. Aan het einde van de dag was er een supermooi kampvuur en werden er allerlei leuke liedjes gezongen.

Inmiddels ben ik ook verhuisd vanuit een cabin naar een klein schattig huisje met een keuken en een badkamer. Dat was wel even wennen aangezien ik hier helemaal alleen slaap. Ook heb ik een eigen bureau gekregen. Ik heb op karton YVONA'S OFFICE geschreven zodat iedereen die mij nodig heeft weet waar hij moet zijn. Ik heb zelfs een werktelefoon met een klein abonnement. Het begint grote vormen aan te nemen!

blog-de-werkzaamheden-van-yvonne-tijdens-summercamp

Nog meer touren

Sinds de kinderen er zijn maak ik nog meer ritjes. Zo hebben we een tripje naar Boston gemaakt om het aquarium te bezoeken, nog meer boodschappen gedaan, ik heb counselors naar Salem (Massachusetts) gebracht. Ook ben ik weer een aantal keren naar Walmart gegaan om linnen pakketjes bij elkaar te maken voor nieuwe kampeerders. Het boodschappenlijstje bestond uit maar liefst 21 Slaapzakken , 21 kussens , 21 sets van lakens met kussenslopen en 44 bad handdoeken en 44 strand handdoeken. Gelukkig had ik de bus bij me haha.

Activiteiten met de kinderen

Er zijn dagelijks veel verschillende activiteiten die we met de kinderen doen. We organiseren bijvoorbeeld allerlei challenges, ik heb al een frisbee challenge georganiseerd en een tennis rally. We kijken films of organiseren een “casino” avond of zitten gezellig met z’n alle rondom het kampvuur. Al met al; geen dag is hetzelfde!!

blog-de-werkzaamheden-van-yvonne-tijdens-summercamp

Wil jij ook helpen op een Summercamp in Amerika? Bekijk alle info hier of meld je aan voor een infodag!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's