Infodagen Gratis magazine
Ellen backpacken in Nieuw-Zeeland 19 november 2016

Ellen heeft gebackpackt in Nieuw-Zeeland en Australië. Ze heeft onder andere geskydived, de Maori Experience meegemaakt en haar familie opgezocht! Lees het nu in haar blog!  

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Nieuw-Zeeland en Australië

Eindelijk was het in maart zover: geslaagd voor mijn HBO-opleiding en geen verplichtingen tot oktober dit jaar. Genoeg reden en tijd om een mooie reis te gaan maken! De keuze was snel gemaakt: Nieuw-Zeeland en Australië! Deze keuze was makkelijk, omdat mijn vaders familie daar woont en ik nog niet iedereen had ontmoet! Maar vooral de beelden op tv en de verhalen over hoe prachtig deze landen zijn, hebben me overgehaald.

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Groepsvlucht

Al snel besloot ik om deze reis alleen te gaan maken, zodat ik echt alle dingen kon doen die ik wilde doen en verder nergens rekening mee hoefde te houden. Dit was in eerste instantie toch een beetje spannend, dus besloot ik om op de heenreis een groepsvlucht te boeken via Travel Active. Samen met deze mensen ben ik van Amsterdam naar Auckland gevlogen, met een tussenstop van een dag in Singapore. Het tijdsverschil was 12 uur, dus de jetlag was enorm. Gelukkig had ik tijd genoeg om een pauze in te lassen en even bij te komen van deze, toch wel, lange reis (24 uur vliegen!).

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Hop-on, hop-off

Al snel begon ik met mijn reis door Nieuw-Zeeland. Hiervoor had ik een hop-on, hop-off busreis geboekt bij Kiwi-Experience. Je koopt een pas voor een gedeelte van het land en de bus brengt je elke dag van A naar B. Ook kun je bij deze veel te leuke chauffeurs je hostels boeken en ook activiteiten die je 's middags wil gaan doen. Het leuke hieraan is dat je vaak met dezelfde mensen in de bus zit, met deze mensen op dezelfde kamers slaapt in de hostels en leuke activiteiten doet. Je leert elkaar snel kennen en een gesprekje is heel makkelijk aan te knopen! De eerste nacht in een hostel vond ik wel raar, met 8 mensen die je niet kent op 1 kamer slapen! Maar dit wende erg snel! Ik heb echt hele leuke mensen leren kennen en door Facebook is het heel makkelijk om contact te houden. Ze zeggen wel eens, vrienden die je maakt tijdens het reizen zijn vrienden voor het leven. Dit is ook echt zo!

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Het magische zuidereiland

Het zuidereiland van Nieuw-Zeeland is heel makkelijk samen te vatten: magisch! Zo heb ik een dagtrip gedaan naar Milford Sound, ook wel het 8e wereldwonder genoemd. Dit was echt adembenemend mooi! De westkust van het zuidereiland is wat ruiger en the place to be voor surfers, in Queenstown kan je makkelijk 5 dagen vertoeven en in Christchurch is de nasleep van de enorme aardbeving nog altijd goed te zien. Van filmlocaties van Lord of the Rings tot zwemmen met dolfijnen in Kaikoura, super cool!

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Op naar het noorden!

Van het zuidelijkste punt van Nieuw-Zeeland (Bluff) ben ik helemaal naar het noordelijkste punt gereisd (Cape Reinga). Ik was wel even trots toen ik dit had bereikt! Cape Reinga was een hele speciale plek, voor de Maori's (de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland) een belangrijke, spirituele plek. Verder ben ik een weekend in Gisborne geweest, de meest oostelijke stad van de wereld. Hier ben ik om 5.45 opgestaan om als eerste ter wereld de zon te zien opkomen. In Taupo heb ik natuurlijk een duikje genomen in het beroemde en enorm grote meer en heb ik voor de eerste keer in mijn leven geskydived. Wauw! Wat een onbeschrijfelijk gevoel. Feeling on top of the world!

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

'Kiwi' gevoel

In Rotorua  heb ik de geothermische parken bezocht en natuurlijk de Maori Experience meegemaakt. Dit vond ik een echte aanrader! Het was heel bijzonder om te zien hoe de Maori's leefden en leven. Een echt ‘Kiwi’ gevoel! En natuurlijk ben ik bijna weggewaaid in het mooie, maar zeer ‘windy’ Wellington.

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Down Under

In de tussentijd ben ik nog twee weken in Australië geweest, om mijn familie in de buurt van Sydney en Brisbane op te zoeken. Natuurlijk heb ik in Sydney de echte hotspots bezocht, maar heb ik ook de Harbour Bridge Climb gedaan. Voor mensen die een prachtige foto willen met het Opera House en de skyline van Sydney is dit een echte aanrader. Het is wel vrij duur en je bent 3,5 uur aan het klimmen. Maar absoluut prachtig op een mooie zonnige dag. Rondom Brisbane is ook veel te doen! Zo heb ik natuurlijk de stad bezocht, maar ook een dagtrip langs de Sunshine Coast gemaakt, een bezoek gebracht aan de Gold Coast en natuurlijk Surfers Paradise! Verder heb ik nog een dagje vertoefd bij de paardenraces, waar ik mijn ogen heb uitgekeken.

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

De hoogtepunten van mijn backpackreis

Veel mensen vragen wat nu echt het hoogtepunt van mijn reis van 3 maanden was. Een echt antwoord heb ik daar nog niet op kunnen geven. De combinatie van deze prachtige landen, mijn familie, de busreis en alle mensen die ik hier heb leren kennen, de uiterst vriendelijke bevolking, de cultuur en simpelweg het gevoel dat ik op mijn plek was, was het hoogtepunt van mijn reis. Aan het einde van mijn reis wilde ik helemaal niet naar huis, ik was er erg verdrietig over. Als ik een keuze had gehad, was ik absoluut in Nieuw-Zeeland gebleven. Helaas had ik in Nederland andere verplichtingen en moest ik terug naar huis. Ook al voelde thuis niet meer als thuis. Wat ik zeker weet, is dat ik op korte termijn weer terug zal gaan naar Nieuw-Zeeland en hier een langere tijd wil blijven. Mijn toekomstbeeld ziet er nu in ieder geval anders uit en dat komt echt omdat ik 3 maanden op mezelf was toegewezen en eindelijk de tijd en de rust had om uit te vogelen wat ik echt wil.

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Het plannen

Travel Active heeft mij wel over de drempel getrokken, zij hebben me echt enorm geholpen met het plannen van mijn reis, boeken van vliegtickets en het mogelijk maken van een groepsvlucht op de heenreis. Zelfs het wijzigen van mijn terugreis was geen enkel probleem en ik werd bij elk mailtje super snel geholpen! Ik ben ze erg dankbaar, ze hebben mijn reis absoluut makkelijker gemaakt!

blog-ellen-backpacken-australie-nieuw-zeeland-vrienden-reizen-voor-het-leven

Ga ervoor!

Voor iedereen die erover nadenkt om een verre reis te gaan maken, naar welke bestemming dan ook, ga ervoor! Het is allemaal heel erg spannend en er zullen ook zeker momenten zijn dat je je heel rot voelt. Die momenten heeft iedereen en dat is heel normaal. Maar geloof me, je krijgt er absoluut geen spijt van. Because in the end, we only regret the chances we didn’t take. - Travel is the only thing you buy that makes you richer -


Lijkt het jou leuk om te gaan Backpacken in Nieuw-Zeeland en Australië?
Of bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma's?
Vraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's