Infodagen Gratis magazine
Travel Active 15 oktober 2019

Heb jij interesse in het werken op een summercamp tijdens de zomer van 2020? Dan is het nu het juiste moment om je verder te verdiepen in de diverse mogelijkheden. De summercamps beginnen namelijk langzaam aan al met het selecteren van nieuwe begeleiders voor het komende seizoen. In deze blog zetten wij de verschillende types summercamp voor jou op een rijtje zodat je wat meer inzicht krijgt in de mogelijkheden. 

blog-welke-type-summercamp-zijn-er-eigenlijk

Wanneer je aan het summercamp programma deelneemt kun je je voorkeur aangeven voor een van de verschillende type summercamps. Naast de traditionele summercamps zijn er namelijk ook nog andere soorten camps die wellicht beter bij jouw voorkeuren of wensen passen. Alle summercamps liggen verspreid door heel Amerika en verschillen dus niet alleen in locatie maar ook in het aanbod van activiteiten en campers die hier ieder jaar komen om een geweldige zomer te beleven. Wat wel overeenkomt is dat de summercamps altijd in landelijke gebieden liggen en dat de overnachtingsfaciliteiten vaak back-to-basic zijn (denk aan een cabin of tent). 

Traditional / private camps

Het merendeel van de camps in Amerika zijn traditional camps. Dit zijn camps met een zeer breed aanbod in creatieve activiteiten, sportactiviteiten en spellen en daarom ook het populairst. Zowel jongens als meisjes kunnen naar een traditional camp, dus de groep campers zal vaak gemixt zijn. Het brede aanbod in activiteiten zorgt er ook voor dat er altijd wel iets is wat jij kunt ondernemen met de kids en waar jij jouw kwaliteiten/talenten bij in kunt zetten. Dit maakt de traditional camps dan ook zeer geschikt voor vrijwel iedere toekomstige counselor. 

blog-welke-type-summercamp-zijn-er-eigenlijk

Underprivileged camps

De underpriviliged camps zijn summercamps die worden georganiseerd door non-profit organisaties. Op deze manier willen ze ervoor zorgen dat kinderen uit achterstandswijken in steden een veilige en leuke zomer kunnen ervaren. Deze kinderen zullen in een nieuwe, natuurrijke omgeving deelnemen aan activiteiten die ze waarschijnlijk niet vaak doen. De activiteiten op deze camps lijken veel op die van de traditional camps; veel sport, spel en creativiteit. Het grootste verschil is dus de aanwezige campers!

blog-welke-type-summercamp-zijn-er-eigenlijk

Religious camps

De naam zegt het eigenlijk al: dit zijn summercamps die zich naast de bekende sport, spel en creatieve activiteiten ook focussen op religie en worden dan ook georganiseerd door religieuze organisaties (Christelijk of Joods). De type religieuze activiteiten en de hoeveelheid van deze activiteiten kunnen verschillen per camp. Om aan de slag te gaan op een religieus camp dien je zelf niet gelovig te zijn, hoewel sommige camps dat wel op prijs zouden stellen. Het belangrijkste is uiteraard dat je respect toont voor het geloof.

blog-welke-type-summercamp-zijn-er-eigenlijk

Special need camps

De special need camps zijn voor kinderen of jongvolwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Counselors helpen met het organiseren en uitvoeren van leuke activiteiten die uiteraard voor de deelnemers zijn aangepast. Daarnaast kan het zijn dat je campers moet helpen bij hun dagelijkse taken zoals eten, drinken en aankleden. Het is wenselijk dat je een opleiding in deze richting hebt gevolgd en al enige werk -/stage ervaring hebt in het werken met mensen met een beperking.

blog-welke-type-summercamp-zijn-er-eigenlijk

All boys / all girls camps

Ook hier verklapt de naam het eigenlijk al een beetje: dit is een camp voor uitsluitend jongens of meiden. De camps zijn vaak ingericht naar de filosofie van de scouting en kan dus verschillend zijn per camp.

blog-welke-type-summercamp-zijn-er-eigenlijk

Day camps

Wanneer kinderen naar een day camp gaan, komen ze eigenlijk maar voor een dagdeel en vaak alleen van maandag t/m vrijdag. De campers arriveren vaak rond 8:00 in de ochtend en blijven tot ongeveer 18:00 uur in de avond. Campers overnachten dus ook niet op het camp maar gaan gewoon weer naar huis. De counselors zijn in de avonden en weekenden dus vaak vrij in tegenstelling tot counselors bij andere camps.

blog-welke-type-summercamp-zijn-er-eigenlijk

Criteria

Klinkt dit je allemaal goed in de oren en zit er een camp tussen waar jij graag aan de slag zou willen gaan? Voordat je aan de slag kunt gaan op een summercamp is het belangrijk om even te kijken naar de criteria waar een counselor aan moet voldoen. De belangrijkste criteria zijn:          

  • Je bent tussen de 18 en 27 jaar
  • Je bent minimaal beschikbaar vanaf 1 juni 2020 tot en met 20 augustus 2020 (geen uitzonderingen)
  • Je spreekt goed Engels
  • Je hebt ervaring in het begeleiden van kinderen

En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je het leuk vindt om met kinderen bezig te zijn zodat zij een zomer beleven om nooit te vergeten (en jij waarschijnlijk ook niet)! Je kunt overigens 3 voorkeuren aangeven om jouw plaatsingskans te vergroten. Dus lijkt het jou leuk om jouw kwaliteiten de delen met kinderen, leuke activiteiten met ze te ondernemen en ’s avonds gezellig bij het kampvuur te zitten? Dan is counselor zijn echt iets voor jou!

Meer informatie over een Summercamp in AmerikaOf bekijk je liever een van de andere Work & Travel programma'sVraag ook ons Work & Travel magazine aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's