Infodagen Gratis magazine
Yvonne Summercamp Amerika 11 september 2019

Yvonne heeft afgelopen zomer geholpen op een summercamp in Amerika. Ze geeft jullie graag een kijkje in het leven van een counselor door leuke verhalen te delen over wat ze zoal doet en mee maakt tijdens haar summercamp. In haar eerste blog geeft ze een kijkje in de eerste paar weken van het kamp, dus lees snel verder!

Dag van vertrek

Alle voorbereiding naar dit moment gingen redelijk soepel, wellicht had ik stiekem gistermiddag iets meer voorbereidingen kunnen treffen, maar wat wel fijn was: mijn backpack is niet te zwaar. Zo kan ik hem op de terugweg nog volgooien met Amerikaanse spullen!!

Onderweg naar Schiphol nauwelijks files gehad dus dat ging heel soepel maar het moeilijkste moment van de dag moest nog komen en dat was afscheid nemen van mijn ouders en zus. Als het moment van afscheid ter hoogte van check in balie A1 dan zover is geef ik ze alle drie nog een dikke knuffel. We hebben allemaal toch echt de tranen in onze ogen staan en zo loop ik weg met al mijn spullen. Natuurlijk kijk ik meerdere keren achterom om te zwaaien totdat ze dan echt uit het zicht zijn.

De vlucht van Amsterdam naar Frankfurt had 20 min vertraging waardoor ik nog maar 25 min overstap tijd had om de vlucht naar Boston te halen. Maar gelukkig heb ik alles gehaald en kon ik zelfs de bus in Boston nog op tijd nemen richting het kamp.

blog-yvonnes-summercamp-avontuur

De eerste week

De eerste week verliep eigenlijk heel soepel, alleen het slapen in een cabin was even wennen. Het is in de ochtend namelijk erg vroeg licht binnen (rond 5 uur al). Het voordeel is wel dat je vroeg op kunt staan en iets kunt gaan doen maar de dagen zijn zo soms wel erg lang. Deze dag (woensdag) begon met een rondleiding door het kamp zodat ik weet waar alles is. Daarna zijn we wat klusjes gaan doen zoals opruimen en schoonmaken. Na de lunch had ik overleg met de eigenaren over de taken die ik de komende tijd uit ga voeren. Het is de bedoeling dat ik kinderen en counselors haal en breng wanneer nodig en de nodige dingen met de auto doe zoals voorraden ophalen en boodschappen. ’s Avonds hebben we gezellig aan het kampvuur gezeten.

blog-yvonnes-summercamp-avontuur

Donderdag was een rustige dag. Ik heb aan een aantal projecten gewerkt ter voorbereiding van het kamp en in de avond zijn we boodschappen gaan doen bij Walmart.

Vrijdag was dan weer wel een bijzondere dag, dit was namelijk de dag van mijn rijexamen (van een 12/15 persoons busje, oftewel een American Van) . In de ochtend heb ik eerst het team geholpen met het onderhoud van het kamp zoals takken opruimen en boomstronken verzamelen voor het kampvuur. In de middag had ik mijn theorie examen maar dit verliep iets moeilijker dan gepland aangezien ik een filmpje moest kijken voor het examen maar er was geen computer beschikbaar. Mijn laptop kon de bestanden helaas ook niet openen. Gelukkig kon ik uiteindelijk in het appartement van de assistent eigenaren het filmpje bekijken. Het filmpje was leuk maar ik heb geen dingen gezien die ik nog niet wist. We zouden eigenlijk gelijk een stukje gaan rijden maar hier was helaas geen tijd meer voor.

Zaterdag heb ik een stukje kunnen rijden in de van. Het ging heel erg goed, maar het is wel even wennen dat de “auto” zo lang is. Ook voelde het fijn om even buiten het kamp te zijn en gewoon een stukje te rijden. In de middag heb ik gelijk mijn eerste pick up mogen doen. Ik heb een counselor opgehaald en wist gelukkig alle afslagen te vinden. Een heerlijke ijskoffie karamel van Dunkin Donuts mocht niet ontbreken. Zeer geslaagde dag dus!!!

blog-yvonnes-summercamp-avontuur

Zondag was een relax dagje. In de ochtend wat opgeruimd, ik heb deze blog geschreven en in de avond hebben we het Nederlands elftal gekeken.

Ze proberen trouwens het gebruik van elektronische apparatuur zoals telefoons zo min mogelijk te houden, dus reageren op berichtjes van het thuisfront kan soms wat langer duren. Het is best fijn af en toe zonder telefoon, dus probeer het ook maar een keer!

Het leven op het kamp Windsor Mountain

Aangezien ik niet een typische counselor ben en dus geen team heb waar ik mee samen kan werken, is het soms wel eens lastig. Maar dit gevoel verdween al weer snel na een gesprek met de head counselor over de werkzaamheden die ik ga doen en dingen die ik alvast kan uitwerken. Ook stonden er leuke dingen op de planning voor de komende dagen dus dat was fijn. Er was namelijk een dansfeest waar ik daadwerkelijk gedanst heb en een kampvuur waarbij mensen muziek maakten op de gitaar, viool en een soort van drum. Zo’n avonden zijn wel vaker en dan hebben we het echt super leuk met z’n alle! Ook doen we veel spelletjes wat altijd heel gezellig is.

blog-yvonnes-summercamp-avontuur

Er worden hier op het kamp verschillende lessen gegeven voor de counselors en die volg ik zelf natuurlijk ook. Zo heb ik een les self care gevold en een les over situaties schetsen. Ook heb ik een yoga les gevolgd, wat heerlijk ontspannen was. Daarnaast doen we veel klusjes op het kamp en bereiden we ons voor op de dag dat de kampeerders arriveren!

Wil jij ook helpen op een Summercamp in Amerika? Bekijk alle info hier of meld je aan voor een infodag!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's