Infodagen Gratis magazine

Naam: Gabriel 
Land: België
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 17 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Sociaal, grappig, respectvol, nieuwsgierig en actief
Verblijfsperiode: Een semester
Hobby’s: Breakdance, tennissen, met vrienden afspreken, piano spelen en videospelletjes spelen.Hallo toekomstig gastgezin,

Ik heet Gabriel en ik ben 17 jaar. Ik kom uit een groot gezin met twee broers (20 & 24 jaar), een zus (23 jaar), mijn vader en mijn moeder. Ik woon in het Franstalige gedeelte van België dus mijn moedertaal is Frans. Mijn broers en zussen hebben ook al een uitwisseling gedaan en hebben mij daar veel over verteld. Door hun verhalen ben ik van overtuigd dat ik ook graag zo’n bijzondere uitwisseling wil doen. Ik heb een goede band met mijn familie en samen eten we en tennissen we regelmatig. Ook help ik mee in het huishouden; ik doe de afwas en ik werk vaak in de tuin om bijvoorbeeld het gras te maaien.

Mijn hobby is breakdance, dat doe ik 2 uur per week. Ik speel ook graag tennis en houd van videospelletjes spelen. Ik bezoek mijn vrienden vaak en ben lid van een jeugdbeweging. Ook ben ik sinds kort begonnen met het spelen van de piano. Ik ben een actief persoon en ook erg sociaal. Mijn vrienden zeggen mij vaak dat ik erg grappig ben, dus dat zal denk ik wel zo zijn. Vroeger ben ik regelmatig op alleen kamp geweest, dus daar heb ik geleerd om mij snel aan te passen aan nieuwe situaties dus dat zal mij straks erg gaan helpen. Op school krijg ik al Nederlands dus ik heb gelukkig al wat kennis van de taal, maar er is uiteraard nog veel waar ik aan wil werken. Nederlands is één van mijn favoriete vakken op school, net zoals wiskunde, geschiedenis, wetenschap en Engels. Later wil ik graag een professionele danser worden.

De redenen dat ik volgend jaar naar Nederland wil komen is onder andere omdat ik graag andere talen wil leren, dat zal voor mij de kans op een baan later vergroten. Daarnaast wil ik graag nieuwe mensen leren kennen en een nieuwe cultuur ervaren. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat voor nieuwe dingen ik allemaal ga ontdekken. Ik ben al eens eerder in Nederland geweest en vond het een erg mooi land. Ik kijk er ontzettend naar uit om aan dit avontuur te beginnen en hoop dat we beide van elkaars cultuur kunnen leren.

Groet, Gabriel

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Gabriel of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina