Infodagen Gratis magazine

Naam: Gerardo
Land:  Bolivia
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 16 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Leergierig, sociaal, verantwoordelijk, rustig en dol op dieren.
Verblijfsperiode: Een schooljaar
Hobby’s: Voetballen, talen leren, tijd doorbrengen met familie, fotograferen en huisdieren verzorgen

Hoi,

Ik ben Gerardo, 15 jaar en ik ben geboren in een klein stadje in het zuiden van Mexico. Ik woon sinds 1,5 jaar in Bolivia voor m’n vaders werk, maar heb daarvoor altijd in Mexico gewoond. Ik heb een zus  van 17 jaar en een broertje van 5 jaar oud. Samen met mijn zus, broertje en mijn ouders woon ik in Santa Cruz. Ik vind het fijn om samen met mijn familie te zijn, vooral wanneer m’n moeder kookt want ze maakt heerlijke Mexicaanse gerechten. Thuis heb ik ook twee katten (Enzo & Cleo), waar ik erg dol op ben en goed voor zorg. Ik vind eigenlijk alle dieren leuk, niet alleen katten. Wat ik grappig vind, is dat mijn katten altijd weten wanneer ik thuis kom, want er zit er altijd wel één te wachten bij de deur. Ik ga elke dag naar de sportschool, want ik vind het leuk én het is gezond.

Op school vind ik talen de leukste vakken aangezien ik erg geïnteresseerde ben in nieuwe culturen en talen. Sinds enige tijd volg ik Franse les en dat vind ik heel erg leuk! Ik ben ook al aan m’n Nederlands begonnen, want wil het graag goed kunnen. Eigenlijk vind ik school erg leuk, want ik leer er veel en haal goede cijfers.

Doordat ik vroeger in Mexico al eens naar een andere plek ben verhuisd en daarna naar Bolivia, weet ik een beetje wat ik kan verwachten. Het maken van vrienden gaat mij daardoor steeds gemakkelijker af, dus ik denk dat het in Nederland niet anders zal gaan. Deze verhuizingen hebben mij veel nieuwe vrienden opgeleverd en ik heb er heel veel van geleerd. Ik ben altijd nieuwsgierig naar het leren van een nieuwe cultuur en land (of gebied) en kan dus niet wacht om naar Nederland te gaan.  Ik kijk er erg naar uit om jullie taal te leren, de cultuur te ervaren en nieuwe mensen te leren kennen. Ook zou ik het leuk vinden om een andere land in Europa te bezoeken om mijn blik op de wereld nog meer te verbreden. En kijk ik er naar uit om zelfstandiger te worden.

Ik ben er helemaal klaar voor om deze ervaring en de Mexicaanse/Boliviaanse cultuur met jullie te delen. Ik ben jullie erg dankbaar en kijk er naar uit jullie te mogen ontmoeten!

Gerardo

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Gerardo of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina