Infodagen Gratis magazine

Uw programma in het kort

Bent u internationaal georiënteerd en wilt u de wens van een buitenlandse student in vervulling laten gaan? Neem dan de wereld in huis en lees snel verder! 

 • Persoonlijke begeleiding
 • Altijd een vast aanspreekpunt in de buurt.
 • Goede voorbereiding en tussentijdse evaluatie
 • Alle schoolzaken voor de student geregeld
 • Meet Your Student Day en meer

Word gastgezin bij High School Holland

 • Nederland
 • vanaf 2 maanden
 • Gezinnen

Een nieuw gezinslid binnen uw familie voor een periode van 2 tot 10 maanden: een mooie kans om op een bijzondere manier kennis te maken met een nieuwe cultuur. High School Holland is hét programma voor gezinnen die graag extra gezelligheid in huis willen, geïnteresseerd zijn in andere gewoontes en gebruiken, een student een veilig onderkomen willen bieden en een onvergetelijk avontuur tegemoet willen gaan!

Bekijk hier het overzicht van buitenlandse studenten die op dit moment op zoek zijn naar een gastgezin!

Persoonlijke begeleiding voor student, gastgezin en school

Travel Active zorgt ervoor dat u als gastgezin goed bent voorbereid op hetgeen u te wachten staat. De begeleiding van de student, het gastgezin en de school is in handen van een begeleider die bij u in de buurt woont. Deze persoon is het eerste aanspreekpunt gedurende de uitwisseling voor het gastgezin, de student en de school. Het is de schakel tussen het hoofdkantoor van Travel Active en alle betrokkenen. Op deze manier staat u altijd in contact met dezelfde persoon en kunt u altijd op hulp rekenen. Uw persoonlijke begeleider is de aangewezen persoon om u met raad en daad bij te staan en er samen met u voor te zorgen dat u een leuke en leerzame tijd tegemoet zal gaan. Tevens kunt u tijdens kantoortijden ook altijd terecht op onze High School Holland afdeling maar ook in het weekend zijn wij bereikbaar door middel van een nooddienst. U kunt erop vertrouwen dat ons professionele team er zorg voor draagt dat de begeleiding van zowel u als de student optimaal verloopt.

Wilt u meer lezen over wat het betekent om een gastgezin te worden bij High School Holland? Vraag dan ons gratis High School Holland magazine aan en bekijk de mogelijkheden op uw gemak! 

Details

Overzicht High School Holland studenten

Bekijk het overizcht van de High School Holland student dossiers, waarin de buitenlandse studenten zichzelf voorstellen. Heeft u interesse om een van deze studenten een thuis te geven, of wilt u vrijblijvende informatie ontvangen? Neem dan gerust even contact op met het High School Holland team! Zij staan u graag te woord en kunnen u tevens het uitgebreide dossier van de student en het handboek voor gastgezinnen toezenden. Zo komt u snel en gedetailleerd meer te weten over de student en het High School Holland programma van Travel Active.

Kosten

Verantwoordelijkheid kost en inwoning

Het gastgezin neemt de student op vrijwillige basis in huis. Dat wil zeggen dat u als gastgezin alleen verantwoordelijk bent voor kost en inwoning. De ouderbijdrage voor de school wordt betaald door Travel Active. Alle andere kosten zoals excursies, schooluitstapjes en kosten voor het openbaar vervoer dient de student zelf te betalen.

Middelbare school

Het volgen van lessen op school is een heel belangrijk onderdeel van het High School Holland programma. De studenten zullen naar een reguliere middelbare school gaan bij u in de buurt en afhankelijk van de leeftijd zullen de studenten in een 4 HAVO of 5 VWO klas geplaatst worden. Aangezien de meeste studenten vooral de eerste weken moeite hebben met het volgen van de lessen maakt Travel Active gebruik van het door Travel Active ontworpen lesboek. Dit lesboek is bedoeld om studenten middels diverse invalshoeken kennis te laten maken met Nederland en een toegevoegde waarde te leveren aan de uitwisselingsperiode.

Visum

Visumprocedure

Travel Active regelt de verblijfsvergunningen voor de uitwisselingstudenten uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Australië, Nieuw Zeeland en Azië. Dit al voordat ze naar Nederland komen. Als gastgezin hoeft u de verblijfsvergunning alleen nog op te halen bij de IND. Ook moet de student nog worden ingeschreven bij uw gemeente.

Uiteraard worden de studenten en gastgezinnen gedurende dit proces volledig begeleid door Travel Active.

Waar moet een gastgezin aan voldoen?

Een visumplichtige student dient te worden geplaatst in een huishouden met minimaal 2 personen. Een student die geen visum nodig heeft kan ook bij een eenouder gastgezin geplaatst worden. Bij voorkeur heeft het gastgezin een eigen kamer voor de student beschikbaar. Heeft u deze niet, dan is een eigen plek waarop de student zich even terug kan trekken om te studeren. . Bij een culturele uitwisseling moet het volgens ons vooral gaan om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Wij vinden het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Bent u klaar voor een nieuwe cultuur in huis?

Vul het aanmeldingsformulier in op onze website. De aanmelding komt vervolgens binnen bij Travel Active en wij streven ernaar dit op dezelfde dag te verwerken. Wij zullen vervolgens per e-mail of telefonisch contact met u opnemen en u een handboek voor gastgezinnen toesturen. Vervolgens neemt een local coordinator in uw omgeving contact met u op om kennis te maken bij u thuis.

Een semester of schooljaar als gastgezin te lang voor u?

Als u een semester of schooljaar te lang vindt, hebben wij studenten die voor een periode van 2 of 3 maanden naar Nederland komen, maar kunt u zich ook aanmelden als aankomstgezin. U bent dan gastgezin voor de eerste paar weken dat de student in Nederland is. Wij zoeken dan in uw regio verder naar een vast gastgezin voor de rest van de periode dat de student in Nederland is. Neem contact op met Anne, Dorine of Charlotte van het High School Holland team voor meer informatie. 

Overig

Ervaringen van gastgezinnen

Familie van de Bulk is al vanaf 2008 een tevreden gastgezin bij High School Holland. Deze familie heeft al meerdere jaren via ons een internationale student in huis gehad. Benieuwd naar de ervaringen van familie van de Bulk? Bekijk dan onderstaande video! 


Na aanmelding

Na aanmelding, het kennismakingsgesprek bij u thuis en ontvangst van het door u ingevulde familiepakket kan de procedure van start gaan. Op onze website zullen tijdig de studentenprofielen van alle studenten worden vermeld. De studenten zijn allen door de partnerorganisatie gescreend en komen in januari, augustus en november/december  aan in Nederland. Hier kunt u als gastgezin meer informatie over de studenten inwinnen. Indien u een voorkeur heeft voor een bepaalde student kunt u dit bij ons aangeven zodat wij u het uitgebreide dossier van de student kunnen toesturen. Wij helpen u graag bij het kiezen van een student die het beste in uw gezin zal passen. 

Na plaatsing

Zodra de keuze voor een student gemaakt is zal uw local coordinator een school naar uw keuze benaderen om daar een plekje voor de student te bemachtigen. Zodra de school rond is zullen wij het door u ingevulde aanmeldingspakket (met hierin meer informatie over uw gezin) naar onze partnerorganisatie in het buitenland sturen. Zij zullen dit pakket doorsturen aan de student die vervolgens contact met u zal opnemen.
 

Zo word je gastgezin

 1. Meld je aan

  Enthousiast? Geef je interesse aan ons door!
 2. Intake & Advies

  Persoonlijke kennismaking en introductie met Travel Active
 3. Voorbereiding & Begeleiding

  Tijdens de uitwisseling sta je er nooit alleen voor!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's