Gastgezin worden?

Haal de wereld in huis!

Gastgezin worden is een waardevolle ervaring die uw gezin letterlijk en figuurlijk zal laten groeien. Ontdek een nieuwe cultuur, krijg er een (extra) zoon of dochter bij en kijk met heropende ogen naar de Nederlandse cultuur. Wanneer u gastgezin wordt voor één van de uitwisselingsstudenten die via het High School Holland programma van Travel Active naar Nederland komt, draagt u bij aan de unieke en once in a lifetime ervaring die deze student in ons mooie Nederland op wil komen doen. Vindt u het leuk om meer gezelligheid in huis te halen, dan kunt u ook kiezen voor het hosten van twee uitwisselingsstudenten tegelijk!

De uitwisselingsstudenten zijn doorgaans tussen de vijftien en achttien jaar oud en komen uit alle uithoeken van de wereld naar ons kleine kikkerlandje toe. Zij komen hier om voor een periode van minimaal twee tot maximaal tien maanden te leven als een echte Nederlandse middelbare scholier, en zo een nieuwe cultuur en taal te leren kennen. En zeg nou zelf, hoe kan je beter worden ondergedompeld in de Nederlandse cultuur dan door bij een Nederlands gastgezin te wonen en naar een reguliere Nederlandse middelbare school te gaan? Wij zijn dan ook hard op zoek naar enthousiaste gezinnen die het leuk vinden om onze uitwisselingsstudenten de tijd van hun leven én een warm Hollands thuis te geven!

10 redenen waarom u gastgezin zou moeten worden!

Als gastgezin voor  een buitenlandse student:

  1. Geeft u jongeren de kans om de ervaring van zijn of haar leven te hebben.
  2. Geeft u de uitwisselingsstudenten de mogelijkheid om meer over Nederland te leren; 'from the inside out'.
  3. Leert u zelf  ook nieuwe mensen kennen en doet u zelf ook internationale contacten op.
  4. Leert u zelf ook een nieuwe cultuur en taal kennen: niet alleen goed voor uw algemene ontwikkeling, maar vooral ook voor uw kinderen als u deze heeft.
  5. Leert u met andere ogen kijken naar ons eigen land en onze cultuur. U weet na verloop van tijd precies wat ons Nederlanders maakt.
  6. Heeft u altijd extra gezelligheid en kennis in huis.
  7. Staat u aan het begin van een levenslange vriendschap.
  8. Ontdekt u thuis elke dag meer over andere landen en culturen. En dit aan de keukentafel, zonder zelf op reis te hoeven gaan.
  9. Biedt u de uitwisselingsstudent een warm en fijn thuis. Andersom zou u natuurlijk ook willen dat uw eigen kind tijdens zo'n uitwisselingsprogramma in een fijn gastgezin terecht zou komen
  10. Gaat u een waardevolle nieuwe uitdaging aan, waar het nooit te laat voor is​.

Bekijk het overzicht van uitwisselingsstudenten die naar Nederland komen om hier naar school te gaan. Het hele jaar door zijn er uitwisselingsstudenten waar een fijn gastgezin voor moet worden gevonden!

Gastgezinnen aan het woord

Familie van de Bulk is al vanaf 2008 een tevreden gastgezin bij High School Holland:

De verhalen van onze gastgezinnen

Lees hieronder meer over de waardevolle ervaringen van gastgezinnen. Deze gezinnen hebben een uitwisselingsstudent van High School Holland in huis gehad.

"We kijken op alle periodes met heel veel warmte en fijne herinneringen terug"
High School Holland ervaring van Gerdy & Henny

"Het laat ons weer anders kijken naar voor ons heel gewone dingen in het dagelijkse leven"
High School Holland ervaring van Anja

"De post-its met Nederlandse woordjes zijn weg en we spreken steeds meer Nederlands met Carlo"
High School Holland ervaring van Ron & Luca

Onze uitwisselingsstudenten

De uitwisselingsstudenten die via ons High School Holland programma naar Nederland komen zijn doorgaans tussen de vijftien en achttien jaar oud en komen voor een periode van minimaal twee tot maximaal tien maanden. Het hele jaar door komen uitwisselingsstudenten naar Nederland om hier naar school te gaan. Bekijk ons overzicht van alle buitenlandse studenten die nu op zoek zijn naar een gastgezin in Nederland.

Paulina uit Mexico is één van onze High School Holland studenten. Zij maakte een filmpje over de lente in Nederland.

De 6 Stappen van High School Holland

1. Eerste contact

Heeft u interesse om gastgezin te worden, dan kunt u vrijblijvend uitgebreide informatie bij ons opvragen.

2. Kennismakingsinterview en aanmelding

Als u nog steeds enthousiast bent om gastgezin te worden nadat u alle informatie heeft doorgelezen, dan zullen wij u in contact brengen met onze Regio Coördinator - die altijd bij u in de buurt woont - die bij u op bezoek komt voor een kennismakingsgesprek. Zo kunnen wij als Travel Active en u als gezin elkaar beter leren kennen, bekijken wij of u gastgezin zou kunnen worden en zo weet u ook waar u aan toe bent.

3. Het kiezen van ‘uw’ student!

Na uw volledige aanmelding als High School Holland gastgezin kunt u kennis maken met onze studenten, en kunt u kijken welke student het beste in uw gezin zou passen. Bij interesse voor een bepaalde student ontvangt u van ons een uitgebreid informatiepakket over deze student.

4. Voorbereiding aankomst student

Het High School Holland team gaat in samenwerking met de Regio Coördinator nu alles regelen voor de aankomst van de student, inclusief de plaatsing op een middelbare school in uw omgeving.

5. Oriëntatieweek en ophalen student

Na aankomst van de student vindt de oriëntatieweek plaats die het High School Holland team samen met alle studenten zullen beleven. Deze week wordt afgesloten met de Meet Your Student Day: de zaterdag waarop u uw student voor het eerst zal ontmoeten en daarna ook mee naar huis zal nemen!

6. Persoonlijke begeleiding

Tijdens de gehele High School Holland periode blijft onze Regio Coördinator uw eerste aanspreekpunt bij eventuele problemen of vragen. De Regio Coördinator komt tweemaandelijks langs om de voortgang met u, de student en op school te bespreken en organiseert leuke excursies in de regio. Daarnaast organiseert  Travel Active excursies voor de studenten. U ontvangt een periodieke nieuwsbrief, en het High School Holland team staat altijd voor u klaar!

Waar moet een gastgezin aan voldoen?

Misschien vraagt u zich af of u geschikt bent als gastgezin. Stad of dorp, kinderen of geen kinderen, jong of oud? Alles is mogelijk! Wij vinden het vooral belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.
Een gastgezin heeft bij voorkeur een eigen kamer voor de student beschikbaar. Heeft u deze niet, dan is een eigen plek waarop de student zich even terug kan trekken om te studeren gewenst. Bij een culturele uitwisseling moet het volgens ons vooral gaan om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis.

Vragen die ieder gastgezin heeft

Natuurlijk kan het zo zijn dat u nog vragen heeft. In onze veelgestelde vragen sectie vindt u de meeste gestelde vragen en antwoorden. Daarnaast kunt u meer informatie vinden op onze High School Holland programma pagina.

Aanmelden als gastgezin? Dat kan heel eenvoudig

Wilt u gastgezin worden, en heeft u interesse om een uitwisselingsstudent in huis te halen? Meld u dan aan als gastgezin en wij kijken erg graag samen met u naar alle mogelijkheden!

Neem contact op met het High School Holland team voor meer informatie:

Bijvoorbeeld via het stel een vraag formulier,

Of mail naar: highschoolholland@travelactive.org. Bellen naar 020- 7372062 kan natuurlijk ook!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.