Infodagen Gratis magazine

Naam: Francesca
Land:
Italië
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 18 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Sociaal, muzikaal, sportief, beleefd, leergierig en zorgzaam
Verblijfsperiode: Schooljaar
Hobby’s: Mountainbiken, zwemmen, schilderen, muziekinstrumenten bespelen, koken en reizen

Hallo toekomstig gastgezin,

Mijn naam is Francesca en ik ben 17 jaar. Ik woon in een klein stadje op het Italiaanse eiland Sardinië. Ik ga hier naar een sociaal wetenschappelijke middelbare school want ik wil later graag psycholoog worden. Ik vind het leuk om naar school te gaan en kan goed omgaan met m’n leraren en klasgenoten.

M’n familie bestaat uit mijn vader Massimo en moeder Paoletta, die hun eigen slagerij hebben, en mijn zus Federica die studeert. Ik heb een goede band met ze allemaal, we doen graag leuke dingen samen en we proberen altijd samen te lunchen en te dineren.

Koken vind ik leuk om te doen en ik proef graag nieuwe gerechten. Ik zou voor jullie graag een aantal typische Italiaanse gerechten maken, zoals pasta al forno. Koken en eten zijn in Italië namelijk belangrijke momenten en het lijkt mij leuk om ook iets van mijn cultuur met jullie te delen, terwijl jullie mij kennis laten maken met de Nederlandse cultuur. Ik ben graag onder de mensen en probeer dus vaak te wandelen met vrienden, te sporten met vrienden, naar de bioscoop te gaan of te winkelen. Ik kan goed met kinderen omgaan en houd van dieren. Ook vind ik reizen erg leuk en ik ontdek graag nieuwe plekken. Verder ben ik erg actief en doe ik wekelijks aan zwemmen en ga ik in de zomer vaak mountainbiken. Muziek is echt een passie van mij, ik speel gitaar en de piano, maar ik ben nu ook begonnen met het bespelen van de ukelele. Ik schilder graag en één van m’n favoriete schilders is Van Gogh, dus ik voel mij erg gelukkig dat ik naar Nederland mag!

Als ik mijzelf zou moeten beschrijven dan zou ik zeggen dat ik actief, sociaal, vrolijk, gevoelig, beleefd en impulsief ben. M’n vrienden zeggen dat ik grappig ben en m’n ouders vinden mij creatief en ambitieus. Ik kan niet tegen oneerlijkheid en daarom probeer ik mijzelf ook in te zetten voor goede doelen.

Ik heb altijd al in het buitenland willen wonen, want ik ben nieuwsgierig naar andere culturen en het voelt als iets dat ik gewoon gedaan moet hebben in m’n leven. Ik hoop veel nieuwe dingen te leren, nieuwe plekken te ontdekken en ik wil mij natuurlijk onderdompelen in de Nederlandse cultuur, inclusief het leren van de Nederlandse taal.

Ik kan niet wachten om jullie te zien!

Groetjes,

Francesca

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Francesca of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina