Infodagen Gratis magazine

Naam: Alice 
Land: Italië
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 17 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Nieuwsgierig, open-minded, positief, betrouwbaar en georganiseerd
Verblijfsperiode: Schooljaar
Hobby’s: Muziek luisteren, afspreken met vrienden, lezen, koken, reizen en wandelen
Bijzonderheden: Vegetarisch

Hoi,

Mijn naam is Alice, ik ben 16 jaar en ik kom uit Catania (Sicilië). Ik ben een nieuwsgierig persoon en vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Ik houd vooral erg van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen. Daarnaast ben ik ook betrouwbaar, open, positief en goed in het organiseren van dingen die ik moet doen. Ook probeer ik open-minded te zijn als het gaat om ideeën die anders zijn dan ik gewend ben.

Mijn familie bestaat uit mijn broer en mijn ouders. Mijn broer Alessandro (21 jaar) en ik zijn altijd erg close geweest. Ik heb veel bewondering voor de dingen die hij doet en zo heeft hij mij geïnspireerd om ook een uitwisseling te doen. We houden altijd contact, ook al woont hij aan de ander kant van de wereld. Ook met m’n ouders heb ik een hechte band, maar dat komt ook omdat familie in Italië erg belangrijk is. We spelen vaak een bordspel of maken een wandeling bij de Etna. M’n vader woont voor zijn werk als engineer in Kopenhagen, maar mijn ouders zijn wel samen en hij is erg betrokken bij ons leven. Mijn moeder is huisvrouw en de belangrijkste persoon in mijn leven want ik vraag haar vaak om advies of haar mening, al maak ik uiteindelijk wel zelf de beslissing.

Ik ga hier zes dagen per week naar een wetenschappelijke middelbare school. School duurt vaak tot ongeveer half twee en na school help ik mijn moeder vaak met lunch maken, waarna ik even tv kijk of een dutje doe. Na m’n huiswerk ga ik vaak sporten (3 keer per week) of naar m’n wekelijkse Engelse les. Ook ’s avonds help ik vaak met koken en de tafel dekken, waarna ik na het eten nog wat tv kijk en naar bed ga. Ik hoop dat het voor jullie geen probleem is dat ik geen vlees eet en anders vinden kunnen we vast een compromis sluiten. Voor de rest eet ik overigens alles.

Mijn hobby’s zijn o.a. muziek luisteren en een boek lezen. Koken vind ik ook erg leuk om te doen en ik zou graag een aantal Italiaanse gerechten voor jullie maken om te proeven. Ik maak graag lange wandelingen met vrienden, familie of soms alleen, al luisterend naar muziek. Ik ben dol op huisdieren en vind het leuk om voor onze kat, genaamd Luna, te zorgen. Ik reis graag en dat is dan ook één van de reden dat ik zo geïnteresseerd ben in andere culturen. Ik wil graag leren van andere culturen en ben dus benieuwd wat dit aankomende jaar mij gaat brengen. Ik hoop dat jullie mij een plekje binnen jullie gezin willen bieden en dat we een leuke tijd samen gaan hebben.

Onwijs bedankt en tot gauw. 

Alice

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Alice of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina