Infodagen Gratis magazine

Naam: Miriam
Land: Italië
Leeftijd bij aankomst in Nederland: 16 jaar
Persoonlijke eigenschappen: Leergierig, betrouwbaar, flexibel, beleefd, creatief en ondernemend
Verblijfsperiode: Schooljaar
Hobby’s: Lezen, schrijven, tekenen, afspreken met vrienden, dansen, zingen en muziek luisteren

Beste familie,

Bedankt dat jullie de tijd nemen om mijn brief te lezen. Ik kijk al heel erg lang uit naar dit moment, het moment dat ik deze brief schrijf naar mijn, misschien wel, toekomstige gastgezin!

Mijn naam is Miriam en ik woon samen met mijn familie in een stadje vlakbij Venetië. Mijn familie bestaat uit mijn vader, moeder en zus Ester, die bijna drie jaar ouder is. Ik zit in mijn derde jaar van de middelbare school en leer daar vooral veel talen, zoals Engels, Spaans en Frans. Ik vind nieuwe talen leren één van de leukste dingen om te doen, want het geeft mij de kans om andere mensen te begrijpen en ik leer dingen van verschillende invalshoeken te bekijken. Dat is ook waarom ik ongeveer 11 talen spreek. De familie van mijn moeder komt uit Armenië dus die taal spreek ik ook vloeiend.

Ik beschouw mijzelf als creatief, volwassen, attent, empathisch, flexibel, betrouwbaar, ondernemend, oprecht en ruimdenkend. Ik houd erg van zingen en het schrijven van liedjes, gedichten of gewoon een verhaal. Ik vind het ook leuk om te tekenen en lezen. Mijn favoriete vak op school was ook altijd muziek en kunst, maar dat kan ik helaas niet meer volgen op school. Ik kan mijzelf goed uiten door creatief bezig te zijn. Sinds een tijdje ben ik ook erg geïnteresseerd in psychologie en daarom heb ik mij daar een beetje in verdiept. Dansen vind ook ontzettend leuk om te doen en dan vooral moderne dans en hip hop. Ik heb vroeger ook veel piano gespeeld maar ik ben gestopt met de lessen, al vind ik het nog steeds erg leuk om te doen. Ik luister graag naar muziek en dan vooral naar K-pop, dat afkomstig is uit Zuid-Korea. De Japanse cultuur, kunst en animatiewereld vind ik ook erg leuk en interessant.

Hier in Italië ga ik 6 dagen per week naar school en ook huiswerk kost redelijk veel tijd (ongeveer 4 uur per dag). Daardoor blijft er in het weekend niet heel veel tijd over, maar wanneer er tijd is besteed ik die graag met vrienden. Met mijn familie reis ik graag, speel ik (bord)spelletjes, we wandelen, kijken graag een film en vinden het allemaal erg leuk om nieuwe talen te leren.

Ik kijk onwijs naar uit mijn ervaring in Nederland, waar ik veel over wil leren. Groeien als persoon vind ik erg belangrijk en zelfstandiger worden zie ik dan ook als één van mijn doelen, net zoals het maken van nieuwe vrienden en het leren van Nederlands. Ik hoop jullie binnenkort te kunnen ontmoeten en deze geweldige ervaring met jullie te delen.

Groetjes,

Miriam

Heeft u interesse om gastgezin te worden van Miriam of wilt u meer informatie? Ontdek de mogelijkheden.

Deel deze pagina