Zomer Au Pair in Frankrijk

Au Pair | Zomer

Genieten als zomer au pair in Frankrijk

 • Frankrijk
 • vanaf 2 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 495,-

Frankrijk is een land met een eigen stijl. Alles in Frankrijk is Frans, het is de natuurlijke trots van de inwoners. Feit is wel dat juist de typische gewoonten en gebruiken het land zo aantrekkelijk maken. Frankrijk is al jarenlang een van de meest populaire vakantielanden van Europa en omstreken. Toeristen verlekkeren zich dan ook aan alles wat de Franse keuken hen te bieden heeft. De Fransen zijn sterren in het genieten van de goede dingen van het leven. Als jij als zomer au pair naar Frankrijk gaat, ga je dit natuurlijk zelf van dichtbij meemaken!

Jouw werkzaamheden als zomer au pair in Frankrijk

Jouw belangrijkste taak als au pair in Frankrijk is natuurlijk de verzorging van de kinderen. Je helpt ze met opstaan en aankleden en zorgt dat ze op tijd klaar zijn voor school. Wanneer de kinderen op school zitten, heb je daarna een momentje voor jezelf. Je moet er wel voor zorgen dat je weer op tijd bent om ze weer van school te halen. Met schoolgaande kinderen zijn de middagen meestal wat drukker met huiswerk maken, (sport)clubjes en speelafspraakjes. Soms kan je ook gevraagd worden om lichte huishoudelijke taken te doen. Naast schoolgaande kinderen kan het natuurlijk ook zijn dat je bij een familie terecht komt met jongere kinderen. Je dagindeling zal er dan anders uitzien. Jouw taken en jouw werkuren worden altijd in overleg met je gastgezin bepaald.

Zomer Au Pair in Frankrijk

Jouw programma in het kort

Frankrijk is het meest veelzijdige vakantieland van Europa. In de zomer brengt Frankrijk je een flinke dosis cultuur. Ga jij ook van de bourgondische levensstijl genieten?

 • Kort programma van minimaal 2 maanden
 • Start tussen half mei en half juli
 • Aangenaam zomerklimaat
 • Leer de verfijnde Franse keuken kennen
 • Jouw vaste contactpersoon zorgt voor uitstekende begeleiding
Au Pair zomer - Frankrijk - hostkids 2

Jouw leven als au pair in Frankrijk

Frankrijk is ontzettend groot. Maar wanneer je er voor kiest om naar Frankrijk te gaan, kom je terecht bij een gastgezin in of rondom Parijs, aan de Côte d'Azur of in de Bordeaux-streek.

De eerste dagen bij je gastgezin

Je wordt hartelijk ontvangen door je familie en ze nemen de tijd om je wegwijs in hun leven te maken. Je leert de kinderen kennen, ze laten de omgeving zien en de werkschema’s zullen doorgenomen worden. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Frankrijk is minstens net zo zorgvuldig en uitgebreid als de procedure die jij als au pair ondergaat. Een veilig gevoel dus.

Wat verdien ik als au pair?

Je werkt gemiddeld 30 uur per week. Van je gastgezin krijg je wekelijks zakgeld: €60,- tot €100,- per week. Gelukkig houd je naast je werkzaamheden als au pair voldoende tijd over om eventueel te sporten, een cursus te volgen of leuke dingen te doen met andere au pairs uit je omgeving.

Au Pair Events

Heb je behoefte aan contact met een oud-au pair of iemand van het Au Pair team? Meld je dan vrijblijvend aan voor een persoonlijke (online) afspraak of een presentatie en stel je vragen!

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om zomer au pair in Frankrijk te worden is dat je dol bent op kinderen. Daarnaast:

 • ben je minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud. (Je kan al boeken vanaf 17 jaar*).
 • ben je voor minimaal 2 maanden beschikbaar.
 • heb je minimaal VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Engelse taal en/of Franse taal
 • heb je aantoonbare ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • ben je bij voorkeur in het bezit van het rijbewijs B
 • ben je in goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

*Voor boeken vanaf 17 jaar moeten de ouders/verzorgers schriftelijk toestemming geven.

Vertrekmogelijkheden
 • Je kunt zomer au pair worden in Frankrijk  vanaf een duur van 2 maanden. Je werkperiode vindt plaats tussen half mei en half september. Dit wil zeggen dat de laatste vertrekmogelijkheid half juli zal zijn.
 • Wil jij aan de slag in de zomer van 2021? Boek dan vόόr 1 mei 2021!
Kosten

Programmakosten Au Pair in Frankrijk: €495,-

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betaalwijze van de Au Pair programmakosten.

Inclusief bij Zomer Au Pair Frankrijk

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf boeking tot terugkomst door het Au Pair team
 • Au Pair handboek; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp het regelen van je vervoer naar Frankrijk
 • Plaatsing bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor video en 400 foto’s

Na vertrek

 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning en zakgeld
 • Begeleiding van partnerorganisatie in Frankrijk
 • Noodnummer in Frankrijk - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij au pair Frankrijk

 • Administratiekosten € 100,- (deze kosten worden in rekening gebracht op het moment van boeking).
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Kinder EHBO workshop € 25,-
 • Reis naar Frankrijk
 • Taalcursus Frans - informeer bij het Au Pair team naar de mogelijkheden en kosten
 • Airport pick-up (als je naar Frankrijk vliegt)
 • Werk- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor au pair in het buitenland, bereken hier online je premie.
Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie voor het Au Pair Programma word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop. Samen met andere toekomstige au pairs maak je opdrachten en beantwoord je vragen over situaties waarin jij je in het buitenland mogelijk gaat bevinden. Ook volg je een kinder-EHBO cursus bij ons op kantoor waarvoor je een officieel bewijs van deelname ontvangt. Ga je naar Amerika of Nieuw Zeeland? Dan volg je een EHBO cursus in het buitenland en is de kinder-EHBO cursus van Travel Active niet verplicht.

Wat leer ik tijdens deze voorbereidingsworkshop?

Tijdens de workshop word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties, het fenomeen heimwee en hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, meer informatie over de procedure en maak je kennis met andere au pairs. Tijdens de EHBO cursus leer je de basisvaardigheden voor eerste hulp bij de meest voorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen. Een erg leuke en leerzame dag!

Begeleiding

Om de grote vraag van Nederlandse Au Pairs die naar Frankrijk willen gaan aan te kunnen, werken we in Frankrijk samen met meerdere partnerorganisaties in omgeving Parijs, Nice en Bordeaux. Zij zijn in het land ter plekke, kennen de cultuur en de families en zullen jou gaan begeleiden vanaf het moment dat jij in Frankrijk aankomt. Met iedere organisatie hebben we dezelfde procedure en alle organisaties hebben hetzelfde doel, namelijk: van jouw au pair periode in het buitenland een ongelofelijk avontuur maken. Een veilig gevoel voor jou en jouw ouders die hier in Nederland achterblijven.

Extra’s

Taalcursus Frans

Om jouw ervaring zo compleet mogelijk te maken en je daarnaast de kans te geven om je een echte 'inwoner' van Frankrijk te laten voelen, is het handig als je goed Frans spreekt. Een goede Franse taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft in correct Frans toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig.

Doe een taalcursus in Frankrijk

Twijfel jij nog over het niveau Frans dat je spreekt? Dan raden we je aan om  voorafgaand aan je au pair avontuur een Franse taalcursus te doen. Een Franse opfriscursus kun je al vanaf een verblijf van een week boeken en kun je volgen je in o.a. Parijs en Nice. Bestel alvast het gratis Taalreizen magazine of informeer bij het au pair team naar de mogelijkheden voor een voorbereidende taalcursus.

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair verzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een au pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 
1

Meld je aan

Boek het programma via de website en ontvang alle documenten

2

Intake & Interview

Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels

3

Acceptatie & Plaatsing

Wij begeleiden je middels een voorbereidingsworkshop, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.