Au Pair in Ierland

Au Pair

Au pair in Ierland, het land van de lach

 • Ierland
 • vanaf 6 maanden
 • 18 tot en met 30 jaar
 • v.a. € 520,-

Humor is volkskenmerk nummer één in Ierland, niet voor niets wordt het eiland ten westen van Groot-Brittannië het land van de lach genoemd! De Ieren zijn dol op dans, muziek, theater en sentiment. Vooral in Gaeltacht, de streek waar nog Iers oftewel Gaelic wordt gesproken, is de folklore een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Lokale pubs bieden een keur van traditionele Ierse muziek, vaak live te horen. Genoeg te beleven voor jou als au pair!

Jouw werkzaamheden als au pair in Ierland

Ieren zijn erg ondernemend, in hun vrije tijd trekken ze er graag op uit. Wandelen, fietsen, golfen of paardrijden. Als au pair in Ierland wordt ook van jou verwacht dat jij leuke dingen onderneemt met de kinderen. Ga met ze zwemmen, naar de speeltuin of voetballen in het park. Je vindt veel groen in Ierland, dus er zijn mogelijkheden genoeg. Naast de leuke activiteiten help jij mee met de verzorging van de kinderen. Helpen opstaan, wasje draaien, kinderen naar school brengen, begeleiden met hun huiswerk, voorlezen voor het slapengaan: het hoort er allemaal bij.

Jouw programma in het kort

De Ieren zijn gezellige mensen. In de pubs kun je genieten van de traditionele Ierse muziek. is Ierland een paradijs voor natuurliefhebbers. Word au pair in dit veelzijdige land!

 • Ierland: Land van de lach
 • Gezelligheid staat voorop
 • Lokale pubs met traditionele Ierse muziek
 • Prachtige natuur
 • Jouw vaste contactpersoon zorgt voor uitstekende begeleiding
Au Pair - Ierland - hostkid

Jouw leven als au pair in Ierland

In Ierland ben je nooit meer dan zo’n 150 kilometer weg van de zee. Het land van de meren en heuvels is een paradijs voor vissers en wandelaars. En voor au pairs, want het leven is er heerlijk!

De eerste dagen bij je gastgezin

Je wordt hartelijk ontvangen door je familie en ze nemen de tijd om je wegwijs in hun leven te maken. Je leert de kinderen kennen, ze laten de omgeving zien en de werkschema’s zullen doorgenomen worden. De procedure voor de au pair gastgezinnen in Ierland is minstens net zo zorgvuldig en uitgebreid als de procedure die jij als au pair ondergaat. Een veilig gevoel dus.

Wat verdien ik als au pair?

Naast kost en inwoning ontvang je wekelijks tussen de €60,- en €100,- zakgeld. Dat geld kun je gebruiken om er in je vrije tijd op uit te trekken!

Reisdetails

Ben ik geschikt als au pair?

De belangrijkste voorwaarde om au pair in Ierland te worden is dat je dol bent op kinderen. Daarnaast:

 • ben je minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud. (Je kan al boeken vanaf 17 jaar*).
 • ben je voor minimaal 6 maanden beschikbaar.
 • heb je minimaal VMBO-diploma
 • heb je redelijke kennis van de Engelse taal
 • heb je relevante ervaring met kinderen, bijvoorbeeld oppassen, sporttraining geven aan kinderen, leiding bij de scouting, vrijwilligerswerk op de crèche of zelfs werken in een kinderkleding zaak.
 • ben je in goede gezondheid. Mocht je een medisch dossier (bijvoorbeeld chronische ziekte, psycholoog of allergieën) hebben, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

*Voor boeken vanaf 17 jaar moeten de ouders/verzorgers schriftelijk toestemming geven.

Vertrekmogelijkheden
 • Je kunt het gehele jaar door als au pair in Ierland starten.
 • Je boekt minimaal 3 maanden voor gewenst vertrek.
 • Je bent minimaal 6 maanden tot maximaal 1 jaar beschikbaar.
Kosten

Programmakosten Au Pair in Ierland: €495,-

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de betaalwijze van de Au Pair programmakosten.

Inclusief Au Pair Ierland

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van een vast contactpersoon vanaf het moment dat jij je boekt tot je terugkomst in Nederland
 • Handboek Au Pair; speciaal voor au pairs in het buitenland
 • Voorbereidingsworkshop; je zult alle informatie met betrekking tot het worden van een goede au pair ontvangen
 • Interview; hier wordt je kennis van de Engelse taal nog eens getest
 • Het vinden van een geschikte gastfamilie

Na vertrek

 • Travel Active zorgt voor een plaatsing bij een zorgvuldig gescreend gastgezin
 • Kost en inwoning
 • Mogelijkheid tot het volgen van een taalcursus Engels
 • Wekelijks € 60,- tot € 100,- zakgeld, betaalt door je gastgezin
 • Betrouwbare partnerorganisatie; zorgt voor begeleiding
 • 24-uurs noodnummer
 • Je zult een certificaat ontvangen als bewijs van deelname

Exclusief Au Pair Ierland

 • Administratiekosten € 100,- (deze kosten worden in rekening gebracht op het moment van boeking).
 • Annuleringsgarantie, specifiek afgestemd op de programma's van Travel Active.
 • Borg van € 100,- die je wel weer terugkrijgt, wanneer je de afgesproken tijd bij je gastfamilie bent gebleven
 • Kinder EHBO workshop € 25,-
 • Reis richting de voorbereidingsworkshop
 • Reis richting je gastfamilie
 • Een Au Pair Reisverzekering; wij bieden een speciaal pakket aan voor au pairs in het buitenland
Voorbereidingsworkshop

Na acceptatie voor het Au Pair Programma word je uitgenodigd voor onze exclusieve voorbereidingsworkshop. Samen met andere toekomstige au pairs maak je opdrachten en beantwoord je vragen over situaties waarin jij je in het buitenland mogelijk gaat bevinden. Ook volg je een kinder-EHBO cursus bij ons op kantoor waarvoor je een officieel bewijs van deelname ontvangt. Ga je naar Amerika of Nieuw Zeeland? Dan volg je een EHBO cursus in het buitenland en is de kinder-EHBO cursus van Travel Active niet verplicht.

Wat leer ik tijdens deze voorbereidingsworkshop?

Tijdens de workshop word je gedegen voorbereid op je verblijf in het buitenland als au pair. Er wordt aandacht besteed aan je verwachtingen, de meest voorkomende situaties, het fenomeen heimwee en hoe je het beste met je gastkinderen om kunt gaan. Ook krijg je praktische tips, meer informatie over de procedure en maak je kennis met andere au pairs. Tijdens de EHBO cursus leer je de basisvaardigheden voor eerste hulp bij de meest voorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen. Een erg leuke en leerzame dag!

Begeleiding

Vanaf het moment dat jij boekt voor het Au Pair programma, heb je een vast contactpersoon. Zij zal samen met jou door de voorbereidingen van je au pair avontuur lopen. Je krijgt ook advies voor het regelen van vervoer naar Ierland. Ook na aankomst bij je Ierse gastgezin krijg je uitstekende begeleiding, van de lokale partnerorganisatie van Travel Active in Ierland. Zij brengen je in contact met andere au pairs, informeren je over het volgen van een taalcursus, organiseren een aantal bruisende activiteiten en ondersteunen je wanneer er zich problemen voordoen.

Extra’s

Taalcursus Engels

Om jouw ervaring zo compleet mogelijk te maken en je daarnaast de kans te geven om je een echte 'inwoner' van Ierland te laten voelen, is het handig als je goed Engels spreekt. Een goede Engelse taalvaardigheid zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder voelt, maar ook dat jij de kinderen van het gastgezin waar je verblijft in correct Engels toe kunt spreken en kunt corrigeren waar nodig.

Doe een taalcursus Engels

Twijfel jij nog over het niveau Engels dat je spreekt? Dan raden we je aan om voorafgaand aan je au pair avontuur een Engelse taalcursus te doen. Een Engelse opfriscursus kun je al vanaf een verblijf van een week boeken en kun je volgen je in Dublin. Bestel alvast het gratis Taalreizen magazine of informeer bij het au pair team naar de mogelijkheden voor een voorbereidende taalcursus.
Wellicht ook interessant: Au Pair Engeland, Au Pair Noorwegen, Au Pair Duitsland

Natuurlijk sta je te springen om aan je au pair avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden een speciaal verzekeringspakket aan voor au pairs in het buitenland, aangezien reguliere reisverzekeringen daarvoor niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend zijn voor dergelijke reizen. Wij voorzien je van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. Kijk hier voor jouw au pair verzekering.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een au pair programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw Au Pair programma

 
1

Meld je aan

Boek het programma via de website en ontvang alle documenten

2

Intake & Interview

Met jouw informatie wordt een gastgezin gezocht en middels het interview testen we je Engels

3

Acceptatie & Plaatsing

Wij begeleiden je middels een voorbereidingsworkshop, herhaaldelijk contact en stappenplannen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.