Een buitenlandse student bij u op school

High School Holland | Regulier

Word een Travel Active Welcoming School

 • Nederland
 • vanaf 2 maanden
 • Gezinnen

Het High School Holland programma bestaat sinds januari 1997. Het biedt buitenlandse jongeren tussen de 14 en 18 jaar de mogelijkheid om 2 maanden, 3 maanden, een semester of een jaar in een Nederlands gastgezin te wonen en deel te nemen aan het dagelijkse schoolleven. De doelstelling van het programma is om zoveel mogelijk jongeren een buitenlandse ervaring op te laten doen en hiermee een betere verstandhouding te creëren tussen de verschillende culturen in de wereld. Daarnaast is het doel van het programma dat de student zoveel mogelijk als een echte Nederlandse student gaat leven. We denken dat uw school een bijdrage hieraan kan leveren door een buitenlandse student op te nemen in uw school.

Een internationale uitwisselingsstudent, geeft een extra dimensie aan uw school waarvan zowel uw leerlingen als de buitenlandse student ontzettend veel van kunnen leren!

Een buitenlandse student bij u op school

Jouw programma in het kort

Met een uitwisselingsstudent brengt u de wereld in de klas en helpt u mee aan een onvergetelijke ervaring voor nieuwsgierige jongeren!

 • Internationalisering van uw school
 • Kennismaken met een andere cultuur
 • Professionele organisatie
 • Lokale begeleiding
 • Handboek met belangrijkste info
High School Holland - student op school gastgezin

Wat kunt u verwachten als school?

Voor de student zelf is het prettig als hij of zij ‘gewoon’ behandeld wordt en geen uitzonderingspositie inneemt. Wèl hopen we dat u begrip heeft voor de taalbarrière waar de student de eerste weken tegenaan zal lopen. Een mentor zou bijvoorbeeld daarnaast een helpende hand kunnen bieden. Uit ervaring van andere scholen is gebleken dat ook het toewijzen van 1 of 2 studentmentoren (medestudenten of klasgenoten) aan de buitenlandse student succesvol is. Deze studentmentoren kunnen de buitenlandse student in het begin wegwijs maken op school. Verder verwachten wij van uw school dat u:

 • Het vakkenpakket en een bijpassend rooster samenstelt;
 • De student tijdens de uitwisselingsperiode zo goed mogelijk begeleid
 • Rapportjes overlegt samen met de Local Coordinator van Travel Active om de voortgang te bespreken

 

Wil je meer informatie ontvangen?

Mee met Local Coordinator Nicolette

Begeleiding

De Local Coordinator

De directe begeleiding van de student, het gastgezin en de school is in handen van de Local Coordinator. Deze persoon dient als contactpersoon tussen het hoofdkantoor van Travel Active en alle betrokkenen. Op deze manier staat u altijd in contact met dezelfde persoon en kunt u altijd op hulp rekenen van deze hem of haar. Hij of zij zal al uw vragen beantwoorden en regelmatig contact met u, de student en het gastgezin hebben. Gedurende de uitwisselingsperiode ziet de Local Coordinator de student iedere maand, de ene maand bij het gastgezin en de andere maand op school.

Het schoolrapport

Uw contactpersoon van Travel Active zal een kort verslag van de vorderingen van de student op uw school maken en dit overleggen aan ons zodat wij de natuurlijke ouders van de student hiervan op de hoogte kunnen brengen.

De student

Voordat de buitenlandse partnerorganisatie het aanmeldingspakket van een uitwisselingstudent naar Travel Active opstuurt, vindt er een zorgvuldige selectie plaats om vast te stellen of de student geschikt is voor deelname aan het High School in Holland programma. Alleen die studenten die voldoende gemotiveerd zijn en tot nu goede schoolresultaten hebben behaald, worden toegelaten tot ons programma. Ook moeten zij minimaal 3 jaar Engels op school hebben gehad en hier een voldoende voor gehaald hebben. Het beheersen van de Nederlandse taal is niet vereist maar wel gewenst. Voordat de studenten aankomen in Nederland maken zij kennis met de Nederlandse taal door een beginnerscursus af te ronden van Taalthuis, de taalorganisatie waarmee wij samen werken.

Het samenstellen van een vakkenpakket

Voordat de buitenlandse partnerorganisatie het aanmeldingspakket van een uitwisselingstudent naar Travel Active opstuurt, vindt er een zorgvuldige selectie plaats om vast te stellen of de student geschikt is voor deelname aan het High School in Holland programma. Alleen die studenten die voldoende gemotiveerd zijn en tot nu goede schoolresultaten hebben behaald, worden toegelaten tot ons programma. Ook moeten zij minimaal 3 jaar Engels op school hebben gehad en hier een voldoende voor gehaald hebben. Het beheersen van de Nederlandse taal is niet vereist maar wel gewenst. Voordat de studenten aankomen in Nederland maken zij kennis met de Nederlandse taal door een beginnerscursus af te ronden van Taalthuis, de taalorganisatie waarmee wij samen werken.

Regels waar de student zich aan dient te houden

Om de uitwisseling voor zowel de school als de student zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft Travel Active een aantal regels en afspraken opgesteld. De gedragsregels met betrekking tot school zijn de volgende:

 • De student dient zich te alle tijden te houden aan de regels die binnen school gelden
 • De student is verplicht alle lessen te volgen, tenzij hij of zij ziek is
 • De student is verplicht huiswerk te maken en zich optimaal in te zetten. Onvoldoendes worden alleen geaccepteerd indien de student zich voor 100% heeft ingezet.

Overig

Ervaringen van gastgezinnen

Familie van de Bulk is al vanaf 2008 een tevreden gastgezin bij High School Holland. Deze familie heeft al meerdere jaren via ons een internationale student in huis gehad. Benieuwd naar de ervaringen van familie van de Bulk? Bekijk dan onderstaande video!

Blogs van gastgezinnen

Naast deze video, houden veel van onze gastgezinnen een blog bij. Zo hebben gastouders Ron & Lucas de Italiaanse Carlo in huis, was de familie Vrielink gastgezin voor de Taiwanese George en was de Australische Roslyn een tweede dochter voor de familie Hoekstra. Wilt u meer ervaringsverhalen van studenten en gastgezinnen lezen? Bekijk dan alle ervaringen.

Na aanmelding

Na aanmelding, het kennismakingsgesprek bij u thuis en ontvangst van het door u ingevulde familiepakket en een Verklaring Omtrent het Gedrag van alle 18+ inwonende kan de vervolgprocedure van start gaan. Op onze website zullen tijdig de studentenprofielen van alle studenten worden vermeld. De studenten zijn allen door de partnerorganisatie gescreend en komen in januari, augustus, oktober of november aan in Nederland. Hier kunt u als gastgezin meer informatie over de studenten inwinnen. Indien u een voorkeur heeft voor een bepaalde student kunt u dit bij ons aangeven zodat wij u het uitgebreide dossier van de student kunnen toesturen. Wij helpen u graag bij het kiezen van een student die het beste in uw gezin zal passen.

Na plaatsing

Zodra de keuze voor een student gemaakt is zal de Local Coordinator bij u in de buurt een school naar uw keuze benaderen om daar een plekje voor de student te regelen. Zodra ook de school rond is zullen wij de plaatsing officieel bevestigen en het door u ingevulde familiepakket (met hierin meer informatie over uw gezin) naar onze partnerorganisatie in het buitenland sturen. Zij zullen dit pakket doorsturen naar de student die vervolgens contact met u zal opnemen.

Overzicht High School Holland studenten

Bekijk de High School Holland student profielen, waarin de buitenlandse studenten zichzelf in het kort aan u voorstellen. Heeft u interesse om een van deze studenten in huis te nemen of wilt u vrijblijvende informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het High School Holland team. Wij vertellen u graag meer over het High School Holland programma en beantwoorden de vragen die u mogelijk heeft.

Bekijk de High School Holland student profielen, waarin de buitenlandse studenten zichzelf in het kort aan u voorstellen. Heeft u interesse om een van deze studenten in huis te nemen of wilt u vrijblijvende informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het High School Holland team. Wij vertellen u graag meer over het High School Holland programma en beantwoorden de vragen die u mogelijk heeft.

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.