High School in Amerika Select

High School | Select

High School studie in Amerika

 • Amerika
 • 5 tot 10 maanden
 • 15 tot en met 18 jaar

Een semester of schooljaar volgen op een Amerikaanse High School is een droom van vele jongeren. Zal het echt zo zijn als in films en series? De gele schoolbussen, cheerleaders en de football games? Wij kunnen je vast een geheimpje verklappen; want het is inderdaad echt zoals in de films! Volg drama lessen, ga bij een band of join de cheerleaders. Leer de échte Amerikaanse cultuur kennen, ervaar de school spirit en verbeter je Engels in no time. Met het High School Select programma kun jij jouw semester of jaar helemaal op je eigen manier invullen en kun jij je eigen “High School dream” najagen!

High School Select Amerika

Wil je liever zelf kiezen naar welke High School dat je gaat en welke lessen je gaat volgen? Geef je ook liever een voorkeur door over de naschoolse activiteiten die je graag zou willen doen? Dan is dit programma écht iets voor jou! Het High School Select programma biedt jou namelijk de mogelijkheid om een op maat gesteld programma samen te stellen. Dus je kiest zelf de regio/stad, de vakken die je gaat volgen en de activiteiten die je gaat doen. Uiteraard denken wij graag met je mee, dus mocht jij je eerst willen oriënteren over de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

High School in Amerika Select

Jouw programma in het kort

Amerika staat natuurlijk bekend om de vele High Schools en alles wat daar bij hoort. Haal er alles uit wat erin zit en beleef het avontuur van je leven!

 • Oriëntatie in New York
 • Kies zelf de school, vakken en activiteiten
 • Beleef de echte Amerikaanse school spirit
 • Verblijf bij een écht Amerikaans gezin
 • Ontdek jouw talenten

Ontwikkel jouw talent en ga studeren in Amerika!

Het middelbare schoolsysteem in Amerika zit iets anders in elkaar dan in Nederland. Als je aan een high school semester of jaar deelneemt stroom je waarschijnlijk in in de 10th, 11th of 12th ‘grade’. Dit staat vrijwel gelijk aan de laatste paar jaren van de middelbare school in Nederland. Omdat je zelf je vakkenpakket samenstelt is de kans groot dat je elke les met een andere groep studenten zit. Dit is extra leuk want zo leer je nog meer mensen kennen!

Keuzevakken en buitenschoolse activiteiten

Tijdens je High School tijd zul je merken dat het doel van een High School niet alleen is om je voor te bereiden op een baan of vervolgopleiding maar ook om andere talenten te stimuleren en ontdekken. Denk hierbij aan vakken als Leadership, Dance, Band of Oceanografie. Het verschilt per High School welke vakken je kunt kiezen, maar er zijn een hoop mogelijkheden. Een unieke kans om nieuwe ervaring en kennis op te doen dus!

Programma

Vrije tijd in Amerika

In Amerika heb je meer dan genoeg mogelijkheden om avontuur op te zoeken en te reizen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de regio waar jij naar school gaat. Maar dat er overal wel iets te doen is, dat is zeker! Wat dacht je van de Grand Canyon een bezoekje brengen, wandelen op Times Square in New York of de Golden Gate Bridge in San Francisco bezichtigen.

Gastgezin

Om de echt de Amerikaanse cultuur en levensstijl te beleven, woon je als high school student bij een gastgezin. Een verschil met het reguliere High School programma van Travel Active is dat er bij het Select programma wordt gewerkt met betaalde gastgezinnen. De financiële vergoeding is natuurlijk niet bepalend om jou in huis te nemen; het is een bijdrage die kan garanderen dat ze jou alles kunnen bieden wat jij als uitwisselingsstudent nodig hebt. Alle gezinnen zijn erg goed gescreend en bijzonder gemotiveerd om jou in huis te nemen als onderdeel van hun gezin. Een fijne gedachte!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 jaar en maximaal 18,5 jaar oud op het moment van vertrek.
 • Je zit op het VWO, de HAVO, het VMBO of je hebt het eerste jaar MBO afgerond.
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent er aan toe om de échte Amerikaanse cultuur te leren kennen!

Ná VWO 6 kun je helaas niet meer deelnemen. Ben je ouder dan 18,5 jaar en/of heb je een VWO-diploma en wil je toch graag een High School ervaring opdoen? Dan is High School in Canada een goed alternatief!

Vertrekmogelijkheden

De deadlines voor het High School Select programma zijn vrij flexibel. Ideaal als je wat later wil boeken. Hou er wel rekening mee dat populaire gebieden zoals California en Florida snel volraken. Dus wil je er zeker van zijn dat jouw voorkeur nog beschikbaar is, boek dan zo vroeg mogelijk!

High School in Amerika is mogelijk voor een schoolsemester (ongeveer 5 maanden) of een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in Amerika bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn. Het is mogelijk om te starten in augustus en in januari. Wanneer je start in januari, is het alleen mogelijk om voor een semester te kiezen.

Kosten

Boek jij voor 31 januari 2021 jouw High School avontuur? Profiteer dan van onze exclusieve nieuwjaarskorting en ontvang € 300,- korting.

Programmakosten High School Select in Amerika

Er is geen vaste prijs voor het High School Amerika Select programma. Elke school berekent namelijk zijn eigen schoolgeld. De hoogte van de programmakosten is hier dan ook van afhankelijk. Daarnaast zijn de kosten verschillend per gebied en periode. Wij raden dan ook aan om bij interesse contact op te nemen met het High School team voor meer informatie. Uiteraard kunnen we de exacte kosten van de school van jouw keuze berekenen voor je besluit aan het programma deel te nemen.

Inclusief bij High School Select Amerika *

 • Een goede voorbereiding & begeleiding vanaf het moment dat jij je aanmeldt tot je terugkomst door het High School team
 • Gegarandeerde regiovoorkeur
 • Persoonlijk interview, inclusief Engelse taaltest
 • High School handboek voor de student ; de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit Travel Active T-shirt, reisportefeuille en kofferriem
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Retourticket
 • Toegang tot een reismee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video
 • In groepsverband met andere High School studenten inchecken op Schiphol met Travel Active begeleiding (niet bij start in januari)
 • 4-daagse New York Oriëntatie (niet bij start in januari)
 • Vervoer (van New York) naar je gastgezin
 • Verblijf in een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op de school van jouw keuze
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Amerika
 • Bereikbaarheid van Travel Active door noodnummer in Amerika - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Amerika Select

 • Administratiekosten á € 300,-
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active.
 • Visumkosten + SEVIS fee
 • Vaccinaties + TBC test
 • Luchthavenbelasting (hoogte afhankelijk van de luchthavens: gemiddeld tussen de € 550,- en € 800,-)
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, sportuniform, lunch en tripjes
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden in samenwerking met Tasman Verzekeringen een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland, bereken online je premie.

* Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/ of overmacht situaties.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Amerika.

Waar kan ik heen als High School student?

Amerika is een groot land en je kunt kiezen uit scholen door het hele land. Voor het gemak hebben we het land opgedeeld in 5 regio’s die bestaan uit meerdere staten. Met het High School Amerika Select programma kun je scholen doorgeven die jouw voorkeur hebben. Wij zorgen er dan samen met onze partnerorganisatie voor dat je geplaatst wordt bij een school met kwalitatief hoogstaand onderwijs!

Begeleiding

Onze begeleiding stopt niet op het moment van vertrek. Ook in Amerika kan je altijd bij onze partnerorganisatie in Amerika terecht. Wij werken met zorgvuldig geselecteerde partnerorganisaties waar kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Onze partnerorganisaties zijn aangesloten bij de CSIET (Counsel on Standards for International Educational Travel), een organisatie die de Amerikaanse uitwisselingsorganisaties controleert en zo de kwaliteit van de uitwisselingen hoog houdt. De uitwisselingsorganisaties moeten aan hoge eisen voldoen om bij deze organisatie aangesloten te mogen zijn.

Voor ouders

Een High School periode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Klinkt spannend en daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Oriëntatie in New York

Bij vertrek in de zomer start je jouw High School avontuur met de High School Amerika oriëntatie: een 4-daagse oriëntatie in the Big Apple met begeleiding. Je vliegt met andere studenten naar New York waar je de gelegenheid krijgt om alvast aan de ‘States’ te wennen. In New York bekijk je bijvoorbeeld het uitzicht bij Top of The Rock in de avond en maak je een unieke wandeling over de Brooklyn Bridge. Na sightseeing en shoppen op 5th Avenue, eten bij het Hard Rock Café en 3 nachten in een hip hotel, ben je goed voorbereid om aan je High School avontuur te beginnen en naar je gastgezin te gaan! Voor de januari High School studenten is er geen New York oriëntatie.

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasman verzekering is verplicht bij het High School Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een High School programma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.