Taalreis in Flamingo Beach

Taalreizen

Ga op taalreis naar het mooie Flamingo Beach!

 • Costa Rica
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
Flamingo Beach ligt aan het Guanacaste kustgebied. Een gebied met ongerepte stranden en brede mangroves, dat bekend staat als de Gouden kust van Costa Rica. Flamingo Beach is gelegen aan Punta Salinas, ten noordwesten van Bahia Brasilito. Het is een kleine badplaats omgeven door jungleachtige heuvels. Flamingo Beach is een buitengewoon mooie bestemming met kilometers van bounty-witte zandstranden en veilig water om te zwemmen, duiken, surfen, snorkelen en zeilen. Welke richting je ook uit gaat in Flamingo Beach, je komt altijd uit bij een prachtige Costaricaanse bezienswaardigheid. Zo is er bijvoorbeeld Las Baulas Nationaal Park, vlakbij Tamarindo gelegen, waar je mooie bossen en moerassen kan vinden. Dan is er nog Ostonial Wildlife Refuge, ten noorden van Nosara strand, een park met diersoorten die alleen te vinden zijn in deze omgeving. Rincon de la Vieja National Park beschikt over een verscheidenheid aan klimaten, meer dan zes vulkanen, actieve geisers, thermale baden, watervallen en cenotes. Dit alles, en nog veel meer, binnen een enkel park. In Flamingo Beach zul je je dus niet snel vervelen!
Taalreis in Flamingo Beach

Jouw programma in het kort

Nabij één van de mooiste stranden langs de ‘gouden kust’ van Costa Rica kun jij Spaans leren op een gezellige talenschool!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool aan de Guanacaste kust
 • Kies voor standaard, intensief of een-op-een lessen
 • Ongerepte stranden en brede mangroves
 • Kleine badplaats omgeven door heuvels

De taalreis van je leven in Flamingo Beach

De talenschool is gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Flamingo Beach aan de kust van Guanacaste. Vanuit de talenschool wandel je na je laatste les binnen 5 minuten naar het strand toe. Het is een vrij kleine talenschool met een capaciteit van 150 studenten (per dag). Hierdoor heerst er een gezellige en informele sfeer. Je krijgt voldoende persoonlijke aandacht van de docenten en kunt ook makkelijk in contact komen met je medestudenten. Na je lessen heb je genoeg vrije tijd om de kust van Guanacaste te ontdekken. Door de witte zandstranden en prachtige mangroves staat het ook wel bekend als de Golden Coast van Costa Rica!

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • Centrale locatie
 • 7 ruime klaslokalen
 • WiFi
 • Terras/tuin
 • Tutorlessen
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. Heb je jouw voorkeuren op een rijtje gezet? Neem dan contact op met het Taalreizen Team voor een vrijblijvende offerte!

Prijslijst Costa Rica - 2021

Inclusief bij deze taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Costa Rica
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €100,-
 • De reis naar Costa Rica
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Eventuele visumkosten
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service
Tip van onze Taalreizen experts

Costa Rica kent meerdere natuurparken en Rincon de la Vieja behoort tot een van de leukste natuurparken. Het is de perfecte plek voor iedereen. Dus ben jij bijvoorbeeld een beetje een adrenaline junkie, dan kun je met tubing in een opblaasband het water op met stroomversnellingen, watervalletjes en hoogteverschillen. Of misschien wil je in alle rust wandelen en genieten van de prachtige natuurlijke omgeving, Rincon de la Vieja National Park is de ideale plek in Flamingo Beach!

tip-van-melissa-flamingo-beach

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert wekelijks verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Voorbeelden van activiteiten zijn filmavonden, volleyballen, merengue, stadswandelingen en trips naar Réserva Monteverde, Rincón de la vieja National Park, Valle Escondido, Arenal Volcano, Palo Verde National Park en nog veel meer!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ per week. Lessen Algemeen Spaans zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Dit zijn dus de taallessen zoals je ze kent van school, echter worden ze hier op een hele interactieve manier gegeven. Zo leer je de taal ook echt goed toepassen in de praktijk. Deze cursus is te volgen van niveau A0 (Beginner) tot C2 (Proficient). Tijdens de taallessen wordt er ook veel aandacht besteed aan de lokale cultuur, zodat je een complete culturele onderdompeling krijgt!

Intensief

Studenten die kiezen voor de cursus Intensief Spaans krijgen per week 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’, aangevuld met 7,5 extra lessen. Je kunt dus meer leren in een kortere tijd. Tijdens de 7,5 lessen die je hebt bovenop de standaard 20 lessen kun jij je richten op de onderdelen waar jij het meest moeite mee hebt en kun je ook aangeven welke onderwerpen je interesseren. De lessen zijn te volgen voor alle niveaus.

Een-op-een

Deze talenschool biedt ook de optie om een een-op-een cursus te volgen van 20 lessen per week. De standaard of intensieve lessen vinden plaats in groepen, maar bij deze cursus krijg je privéles van een docent waardoor je dieper op de lesstof ingaan en kunt aangeven waar jij moeite mee hebt. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! Ook deze cursus is voor all taalniveaus te volgen.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Costa Rica biedt de talenschool alleen de mogelijkheid om te verblijven in een gastgezin. Deze optie raden wij zelf ook aan omdat dit jouw Spaanse taalkennis alleen maar ten goede komt en zo ook meer leert over de lokale cultuur. Natuurlijk mag je ook alleen de taalcursus boeken en zelf voor een accommodatie zorgen.

Gastgezin

Gastgezinnen in Costa Rica zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Gastgezinnen in Midden-Amerika zijn op basis van half pension; 2 maaltijden per dag.  Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen!

Accommodatie van de gastgezinnen

Houd er rekening mee dat de meeste ‘gezinnen’ die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plek hebben voor een student en die vaak nabij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool.

Gastgezinnen in Costa Rica zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Gastgezinnen in Midden-Amerika zijn op basis van half pension; 2 maaltijden per dag.  Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.