Taalreis in Jaco Beach

Taalreizen

Ontdek de populaire kustplaats Jaco Beach

 • Costa Rica
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. € 797,-
Jaco Beach, ook wel Playa Jacó genoemd, is één van de plekken in Costa Rica waar ontzettend veel te doen is voor zo’n kleine stad. De populaire kustplaats trekt jaarlijks dan ook veel backpackers, surfers en internationale studenten aan. In Jaco Beach vind je veel touroperators voor mooie excursies, bars en restaurants. Ook veel locals komen regelmatig naar deze kustplaats. Het ligt namelijk slechts op korte afstand van de hoofdstad San José. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen door excursies te maken naar nabijgelegen nationale parken zoals Manuel Antonio en Carara. Sportievelingen kunnen gaan surfen, paardrijden, vissen, kajakken of bijvoorbeeld raften! Bovendien heeft Jaco Beach ook een bruisend nachtleven en prachtige stranden.

Jouw programma in het kort

Ben je op zoek naar een ontspannen omgeving met beach vibes? Dan is de gezellige kustplaats Jaco Beach dé bestemming voor jouw taalcursus Spaans!

 • Talenschool gelegen vlakbij het strand
 • Taallessen op je eigen niveau
 • Veel surfscholen
 • Ideale uitvalsbasis voor diverse excursies
 • Op maat gemaakt lesprogramma

Spaans leren in hét surfersparadijs van Costa Rica

Jaco Beach is de perfecte plek om Spaans te leren in Costa Rica en te genieten van een mooie strandomgeving! De school beschikt over een prachtige tropische tuin, een terras (waar ook lessen worden gegeven) en zelfs een zwembad! Binnen vind je 4 klaslokalen, een keukentje en een computerruimte. Verder zijn er ook veel plekjes waar je rustig kunt studeren of even ontspannen, zoals in de hangmatten! De school is gelegen in een prettige omgeving, vlakbij het strand. In de buurt vind je ook veel restaurants, supermarkten en bijvoorbeeld verhuurbedrijven voor een fiets!

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • Centrale locatie
 • WiFi
 • Multimedia ruimte
 • Leslokalen binnen én buiten
 • Terras
 • Cafetaria
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Wil jij graag een offerte aanvragen? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Costa Rica - 2021

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Costa Rica
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €100,-
 • De reis naar Costa Rica
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service
Tip van onze Taalreizen experts

Welke plek mag je absoluut niet missen tijdens je verblijf in Jaco Beach? Dat zijn de Pura Vida tuinen met miljoenen planten en bloemen, waaronder prachtige orchideeën van over heel de wereld. Bij de tuinen vind je maar liefst 4 watervallen met spectaculaire uitzichten op de Grote Oceaan. Je kunt ook diverse wandelpaden nemen langs de rivier, waardoor je makkelijk een hele dag hier kunt besteden in de natuur!

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert iedere week verschillende activiteiten. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Wij vinden deze activiteiten altijd een waardevolle toevoeging aan het programma. Je leert niet alleen nieuwe mensen kennen, maar ook de omgeving. Er worden culturele activiteiten georganiseerd, maar ook veel sportieve en avontuurlijke uitjes. Iedere week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd. Je kunt ter plekke altijd even op het activiteitenrooster kijken of er iets leuks bij zit voor jou!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen. Beginners kunnen alleen beginnen met privélessen.
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ per week. Lessen Algemeen Spaans zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Dit zijn dus de taallessen zoals je ze kent van school, echter worden ze hier op een hele interactieve manier gegeven. Zo leer je de taal ook echt goed toepassen in de praktijk. Deze cursus is te volgen van niveau A0 (Beginner) tot C2 (Proficient). Tijdens de taallessen wordt er ook veel aandacht besteed aan de lokale cultuur, zodat je een complete culturele onderdompeling krijgt!

Intensief

Wil je naast de cursus Standaard Spaans nog wat meer verdieping? Tijdens privélessen maak je veel sneller vooruitgang omdat je een-op-een met je docent gaat werken aan de taalonderdelen waar jij moeite mee hebt. Zo kun je op een snelle en effectieve manier grote stappen vooruit maken. De combinatie van een standaard cursus met privélessen is daarom ideaal voor studenten die voor een korte tijd beschikbaar zijn. In de ochtenden neem je samen met andere studenten deel aan de algemene cursus Spaans en in de middag ga je samen met jouw docent de focus leggen op taalaspecten die je beter onder de knie wilt krijgen. De intensieve cursus is mogelijk in twee varianten: 20 standaard lessen Spaans + 5 privélessen of 10 privélessen.

Een-op-een lessen

Wanneer je naast je cursus nog behoefte hebt om je te verdiepen in bepaalde onderwerpen, kun je extra een-op-een lessen erbij nemen. Deze lessen kun je dus niet volgen zonder een andere cursus. Het voordeel van deze privélessen is dat je veel sneller vooruitgang maakt omdat je samen met je docent je volledig kunt focussen op de taalaspecten waar jij moeite mee hebt. Dit gecombineerd met bijvoorbeeld de standaard cursus, zorgt ervoor dat je in korte tijd veel vooruitgang maakt!

Tip: zet je privélessen bijvoorbeeld in om je te focussen op een bepaald gebied of bijvoorbeeld Spaans in een zakelijke context.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Jaco Beach biedt de talenschool alleen de mogelijkheid om te verblijven in een gastgezin. Deze optie raden wij zelf ook aan omdat dit jouw Spaanse taalkennis alleen maar ten goede komt en je zo ook meer leert over de lokale cultuur.

Gastgezin

Gastgezinnen in Costa Rica zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Gastgezinnen in Midden-Amerika zijn op basis van half pension; 2 maaltijden per dag.  Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen!

Accommodatie van de gastgezinnen

Houd er rekening mee dat de meeste ‘gezinnen’ die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plek hebben voor een student en die vaak nabij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool.

Gastgezinnen in Costa Rica zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Gastgezinnen in Midden-Amerika zijn op basis van half pension; 2 maaltijden per dag.  Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.