Taalreis in Monteverde

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar het mooie Monteverde!

 • Costa Rica
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
Monteverde is gelegen in prachtig stukje Costa Rica. Midden in een cloud forest op ongeveer 3 uur van de hoofdstad San José, vind je de kleine dorpjes tussen de bergen van Tilaran. Monteverde is international bekend door haar pogingen het regenwoud te beschermen en te behouden, en de duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen te bevorderen. Monteverde is een plaats die natuurliefhebbers erg aan zal spreken. Er is hier zoveel te zien en te doen dat kiezen geen gemakkelijke taak is. Toch zijn de ‘Preserve of Monteverde’ en ‘Santa Elena Reserve’ een prioriteit. Deze parken zul je keer op keer willen bezoeken. Sommige spannende activiteiten zijn onder andere: vogels kijken, wandelen; er zijn meer dan 13 km goed bewaard gebleven wandelpaden, de ‘Sky Walk’ en ‘Sky Trek’; een netwerk van bospaden en hangbruggen die 39 m boven de grond hangen,  paardrijden en varen in het gebied van de Arenal vulkaan.

Jouw programma in het kort

Verblijf in het Nevelwoud van Costa Rica en leer Spaans! Maak kennis met La Pura Vida terwijl jij je Spaans verbetert.

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool goede uitvalsbasis voor prachtige wandelingen
 • Kies voor groeps- of een-op-een lessen
 • Nationale park van Monteverde
 • Prachtige omgeving

De taalreis van je leven in Monteverde

De talenschool in Monteverde is opgericht in 1996. Het is een gebouw met twee verdiepingen, vlakbij de belangrijkste weg die door het hele dorp loopt. Er zijn 23 klaslokalen, een cafetaria, mooie tuin en studie ruimte. WiFi is beschikbaar tegen een kleine vergoeding. De talenschool is ook een goede uitvalbasis voor prachtige wandelingen in de natuur die het dorp omringt. Vanuit San José ben je binnen 3 uur (met de bus) in Monteverde. De bussen rijden twee keer per dag. Houd hier even rekening mee i.v.m. je aankomst in Costa Rica. Je kunt ervoor kiezen om opgehaald te worden door een chauffeur van de talenschool (pick-up service), maar je mag deze reis naar Monteverde natuurlijk ook zelf regelen. Vaak is het dan makkelijker om op zaterdag te arriveren, 1 nachtje door te brengen in San José en dan op zondag door te reizen met de bus naar Monteverde.

Taalreis

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. Heb je jouw voorkeuren op een rijtje gezet? Neem dan contact op met het Taalreizen Team voor een vrijblijvende offerte!

Prijslijst Costa Rica - 2021

Inclusief bij deze taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Costa Rica
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €100,-
 • De reis naar Costa Rica
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Eventuele visumkosten
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service
Tip van onze Taalreizen experts

Monteverde mag dan misschien een beetje onbekend zijn maar de stad is wel verkozen tot een de 7 wonderen van Costa Rica, vanwege de nevelwouden en vele natuurreservaten. Ik hoef je bijna niet te vertellen dat je dit moet gaan ontdekken want dit is eigenlijk vanzelfsprekend! Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door te ziplinen! Dit klinkt misschien eng maar dit wel echt een gave manier om de natuurreservaten van bovenaf te zien!

tip-van-melissa-monteverde

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert wekelijks verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Voorbeelden van activiteiten zijn filmavonden, volleyballen, merengue, tripjes naar Manuel Antonio, Arenal Volcano, Monteverde Reserve, Valle Escondido en nog veel meer!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen. Beginners kunnen alleen beginnen met privélessen.
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ per week. Lessen Algemeen Spaans zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Dit zijn dus de taallessen zoals je ze kent van school. Deze cursus is te volgen van niveau A0 (Beginner) tot C2 (Proficient).

Intensief

Studenten die kiezen voor de cursus Intensief Spaans krijgen per week 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’, aangevuld met 7,5 extra lessen. Je kunt dus meer leren in een kortere tijd. Tijdens de 7,5 lessen die je hebt bovenop de standaard 20 lessen kun jij je richten op de onderdelen waar jij het meest moeite mee hebt en kun je ook aangeven welke onderwerpen je interesseren. De lessen zijn te volgen voor alle niveaus.

Een-op-een lessen

Deze talenschool biedt ook de optie om een een-op-een cursus te volgen van 20 lessen per week. De standaard of intensieve lessen vinden plaats in groepen, maar bij deze cursus krijg je privéles van een docent waardoor je dieper op de lesstof ingaan en kunt aangeven waar jij moeite mee hebt. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! Ook deze cursus is voor de aangegeven niveaus te volgen.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Costa Rica biedt de talenschool alleen de mogelijkheid om te verblijven in een gastgezin. Deze optie raden wij zelf ook aan omdat dit jouw Spaanse taalkennis alleen maar ten goede komt en zo ook meer leert over de lokale cultuur. Natuurlijk mag je ook alleen de taalcursus boeken en zelf voor een accommodatie zorgen.

Gastgezin

Gastgezinnen in Costa Rica zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Gastgezinnen in Midden-Amerika zijn minimaal op basis van half pension; 2 maaltijden per dag.  Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen!

Accommodatie van de gastgezinnen

Houd er rekening mee dat de meeste ‘gezinnen’ die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plek hebben voor een student en die vaak nabij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.