Taalreis in Tamarindo

Taalreizen | Taal: Spaans

Proef de Costa Ricaanse cultuur in Tamarindo

 • Costa Rica
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. € 786,-
Aan de noordkust van het schiereiland Nicoya ligt het bruisende Tamarindo. Dit oorspronkelijke vissersdorpje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire hotspot voor zowel internationale reizigers als locals! Tamarindo is dé plek om de Costa Ricaanse cultuur te proeven. Niet alleen vind je er veel lokale artiesten (denk aan kleurrijke kunstgalerijen), maar ook vele lokale lekkernijen. De stad heeft een klein en compact centrum met diverse restaurants en bars, waar je kennis kunt maken met lokale specialiteiten. Ook zijn er veel salsa gelegenheden en andere ontspanningsmogelijkheden zoals yoga en pilates. Avonturiers kunnen hun hart ophalen met surfen, kajakken of ziplinen! Wil je de natuur opzoeken? Dan zit je helemaal goed met een uitstapje naar het bekende Marino las Baulas. Dit nationale park is met name bekend vanwege de honderden schildpadden die hier hun eieren leggen. Een bijzonder moment om bij te wonen!

Jouw programma in het kort

Proef de Costa Ricaanse cuisine, dans mee op de opzwepende salsamuziek en geniet van de prachtige stranden en natuurparken: Tamarindo heeft het allemaal!

 • Talenschool gelegen vlakbij het strand
 • Taallessen op je eigen niveau
 • Veel opties voor watersport, yoga en pilates
 • Bruisend nachtleven
 • Diverse avontuurlijke activiteiten zoals ziplinen en kajakken

Spaans leren in Costa Rica: Tamarindo

Onze talenschool in Tamarindo is de perfecte keuze voor iedereen die Spaans wil leren in Costa Rica en tegelijkertijd wil genieten van de prachtige stranden en de vele avontuurlijke activiteiten zoals surfen, snorkelen, ziplinen, kajakken etc. De lessen Spaans worden gegeven in ruime klaslokalen met uitzicht op een tropische tuin. Studenten kunnen daar regelmatig leguanen en apen spotten! De school is centraal gelegen, op korte loopafstand van het strand en het stadscentrum.

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • Centrale locatie
 • WiFi
 • Multimedia ruimte
 • Ruime klaslokalen
 • Tuin
 • Studentenlounge
 • Cafetaria
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Wil jij graag een offerte aanvragen? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Costa Rica - 2021

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Costa Rica
 • Toegang tot jouw persoonlijke Travel Active account

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à €100,-
 • De reis naar Costa Rica
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie - mét examenregeling
 • Aankomst pick-up service
Tip van onze Taalreizen experts

Tamarindo is erg populair onder backpackers, studenten en zelfs de locals. Iedereen komt er naartoe vanwege de mooie natuur, de stranden en de goede surfmogelijkheden. Wil je je reis naar Tamarindo écht bijzonder maken? Ga dan op een late middag zeilen om van een prachtig uitzicht te genieten en een adembenemende zonsondergang te zien! Als je geluk hebt kun je zelfs schildpadden en walvissen spotten. Sluit je avond af met een typisch drankje, een aqua fresca de Tamarindo!

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert iedere week verschillende activiteiten. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Wij vinden deze activiteiten altijd een waardevolle toevoeging aan het programma. Je leert niet alleen nieuwe mensen kennen, maar ook de omgeving. Er worden culturele activiteiten georganiseerd, maar ook veel sportieve en avontuurlijke uitjes. Iedere week worden er weer nieuwe activiteiten georganiseerd. Je kunt ter plekke altijd even op het activiteitenrooster kijken of er iets leuks bij zit voor jou!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: voor beginners elke maandag m.u.v. feestdagen.
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’ per week. Lessen Algemeen Spaans zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Dit zijn dus de taallessen zoals je ze kent van school, echter worden ze hier op een hele interactieve manier gegeven. Zo leer je de taal ook echt goed toepassen in de praktijk. Deze cursus is te volgen van niveau A0 (Beginner) tot C2 (Proficient). Tijdens de taallessen wordt er ook veel aandacht besteed aan de lokale cultuur, zodat je een complete culturele onderdompeling krijgt!

Intensief

Cursisten die kiezen voor de cursus Intensief Spaans krijgen per week 20 groepslessen ‘Algemeen Spaans’, aangevuld met 10 extra lessen. Hierdoor kun je dus meer leren in een kortere tijd. Tijdens de 10 lessen die je hebt bovenop de standaard 20 lessen kun jij je richten op de onderdelen waar jij het meest moeite mee hebt en kun je ook aangeven welke onderwerpen je interesseren. De lessen zijn te volgen voor alle niveaus. We raden deze cursus met name aan als je bijvoorbeeld slechts een korte periode beschikbaar bent, maar wel zo veel mogelijk uit jouw taalreis wilt halen en vooruitgang wilt zien.

Een-op-een lessen

Wanneer je naast je cursus nog behoefte hebt om je te verdiepen in bepaalde onderwerpen, kun je extra een-op-een lessen erbij nemen. Deze lessen kun je dus niet volgen zonder een andere cursus. Het voordeel van deze privélessen is dat je veel sneller vooruitgang maakt omdat je samen met je docent je volledig kunt focussen op de taalaspecten waar jij moeite mee hebt. Dit gecombineerd met bijvoorbeeld de standaard cursus, zorgt ervoor dat je in korte tijd veel vooruitgang maakt!

Tip: zet je privélessen bijvoorbeeld in om je te focussen op een bepaald gebied of bijvoorbeeld Spaans in een zakelijke context.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Tamarindo biedt de talenschool de mogelijkheid aan om in een gastgezin of een studentenresidentie te verblijven. Wij raden met name het gastgezin aan omdat dit jouw Spaanse taalkennis ten goede komt en je zo ook meer leert over de lokale cultuur.

Gastgezin

Gastgezinnen in Costa Rica zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Ze nemen je helemaal op in het gezin en vinden het leuk om dingen te ondernemen met studenten en om de studenten goed Spaans te leren. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen! Je verblijft altijd in je eigen kamer en krijgt in de meeste gevallen een sleutel van het huis, zodat je toch de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je wilt! Gastgezinnen in Midden-Amerika zijn op basis van half pension; 2 maaltijden per dag.  Let wel op, want op zondagen dien je zelf voor je maaltijden te zorgen!

Accommodatie van de gastgezinnen

Houd er rekening mee dat de meeste ‘gezinnen’ die studenten in huis kunnen uitnodigen vaak oudere stellen zijn of alleenstaande vrouwen of moeders. Dit zijn de gezinnen die plek hebben voor een student en die vaak nabij het centrum wonen. Gastgezinnen met kinderen komen zeer weinig voor, of ze wonen in buitenwijken van de stad, niet nabij de talenschool.

Residentie

Vind je het leuk om samen te wonen met andere internationale studenten? Kies dan voor de studentenresidentie in Tamarindo. Deze residentie lijkt in feite het meest op een internationaal hostel. Je verblijft in een gedeelde kamer (vrouwen en mannen slapen apart) en deelt ook de andere faciliteiten zoals de badkamer, keuken en lounge. Het verblijf is op basis van logies-ontbijt.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen € 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.