Taalreis in Santo Domingo

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar het mooie Santo Domingo!

 • Dominicaanse Republiek
 • vanaf 1 week
 • vanaf 16 jaar

Spaans leren op een prachtig Caribisch eiland met witte zandstranden en een vriendelijke bevolking? Kies voor een Taalreis naar de Dominicaanse Republiek! Onze talenschool is gelegen in de stad Santo Domingo, aan de zuidkust van het eiland. Santo Domingo is een Caribisch paradijs waar oude koloniale architectuur het nieuwe en bruisende karakter van de stad ontmoet. Leer Spaans in de Dominicaanse Republiek en geniet van de stranden, prachtige groene jungles en de heerlijke Caribische cuisine. Naast de Spaanse taal leer je ook meer over de fascinerende geschiedenis van het eiland, de rijke cultuur en de zeer vriendelijke bevolking! De Dominicaanse Republiek biedt jou genoeg mogelijkheden om je helemaal onder te dompelen in de Spaanse taal en cultuur!

Taalreis in Santo Domingo

Jouw programma in het kort

Jouw taalcursus Spaans combineren met een prachtige reis? Kies voor een Taalreis naar de Dominicaanse Republiek!

 • Prachtig eiland met veel leuke activiteiten!
 • Talenschool in een gebouw met een typisch Caribische stijl
 • Taallessen op je eigen niveau
 • Historische gedeelte op de UNESCO Werelderfgoedlijst
 • Tropische hoofdstad van de Dominicaanse Republiek

De taalreis van je leven in Santo Domingo

De knusse kleinschalige talenschool in Santo Domingo zit in een gebouw met een typisch Caribische stijl. Het is omgeven door allerlei kleine tuintjes en terrasjes en ligt op de campus van de grootste universiteit van de Dominicaanse Republiek. De school zelf heeft ook een kleine tuin met terras waar studenten gebruik van kunnen maken. Het is de ideale setting om kennis te maken met (internationale) studenten! De school heeft een kleine, knusse sfeer waar aan iedere student veel persoonlijke aandacht kan worden besteed. In slechts 10 minuten met de bus ben je in het oude Santo Domingo met haar bioscopen, theater, musea en allerlei bezienswaardigheden.

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • Klaslokalen in de typische Caribische stijl
 • 2 binnen lokalen en 3 buiten lokalen
 • Gelegen in het universiteitsdistrict
 • 10 minuten afstand van het oude stadscentrum en de bekendste toeristische bezienswaardigheden
 • Op loopafstand van restaurants, café’s, winkels en bibliotheken
 • Wi-Fi
 • Prachtige tuin
 • Cafetaria
 • Diverse terrasjes, ideaal om te socializen met je medestudenten!

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Dominicaanse Republiek - Santo Domingo 2022
Prijslijst Dominicaanse Republiek - Santo Domingo 2023

Inclusief bij deze taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Santo Domingo

Na vertrek

 • Taaltoets om je niveau te bepalen
 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

 Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Santo Domingo
 • Transfer service bij aankomst (optioneel erbij te boeken)
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor optionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Levendig, kleurrijk, prima weer en een belangrijke historische achtergrond. Zo kun je de Caribische stad Santo Domingo in een paar woorden samenvatten. Santo Domingo wordt gezien als de oudste door Europeanen gestichte stad van de Nieuwe Wereld. Het was ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus die de toenmalige stad als eerste Europeaan had ontdekt. Nu staan er in Santo Domingo nog genoeg historische bezienswaardigheden die je het verhaal kunnen vertellen van de geschiedenis van deze stad. De Alcázar de Colón is bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard. Dit was de vroegere woon- en werkplaats van Diego Columbus, de zoon van Christoffel Columbus!

Activiteiten & excursies

Iedere week organiseert de talenschool leuke activiteiten voor alle studenten. Dit is natuurlijk een goede manier om je Spaans in de praktijk te oefenen, maar het is de perfecte gelegenheid om je medestudenten te leren kennen! Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillen. Op het rooster (dat in de talenschool hangt) kun je altijd de mogelijkheden per week bekijken en zie je ook hoeveel een activiteit kost. Denk o.a. aan leuke stadswandelingen, film- en kookavonden, samen naar de belangrijkste bezienswaardigheden, hiking, culturele uitjes, tennis en uiteraard dansen! Salsa en merengue mogen niet ontbreken tijdens jouw Taalreis naar Santo Domingo!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

De talenschool neemt op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Standaard

De meest populaire cursus en met een goede reden! Standaard Spaans leert jou met slechts 4 lessen per dag in een korte tijd de taal te beheersen. Of je nu een beginner bent of al voorkennis hebt, deze cursus is ideaal voor studenten die zich de Spaanse taal zo snel mogelijk eigen willen maken. Je leert vanaf dag 1 om te communiceren in het Spaans en krijgt de juiste handvaten aangereikt om de taal zo snel mogelijk toe te passen. Aan het einde van je cursus zijn je communicatie vaardigheden flink verbeterd en voel je je zelfverzekerd bij het gebruiken van het Spaans in het dagelijks leven.

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! Standaard Spaans is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven.

Intensief

Ben je op zoek naar meer verdieping en heb je behoefte aan meer lessen? Met de Intensieve cursus Spaans krijg jij de uitdaging waar je naar op zoek bent! Bij deze cursus volg je de 20 lessen Standaard Spaans én krijg je een aanvulling van 10 privélessen per week. Dankzij de lessen Standaard Spaans werk je aan je algemene taalkennis en tijdens de privélessen kun jij je focussen op jouw probleemgebieden. Met deze cursus haal je echt alles uit je Taalreis, ongeacht je taalniveau. Intensief Spaans start iedere maandag en is te volgen vanaf min. 1 week op ieder taalniveau.

Privélessen

Tijdens privélessen kun jij je focussen op datgene waar je moeite mee hebt. Wil je extra de focus leggen op Spaans spreken? Of heb je misschien juist moeite met de grammatica? Samen met je docent kun je gedurende deze lessen specifieke taalvaardigheden onder de knie krijgen. Ook kun je privélessen inzetten om het Spaans in een bepaalde context te leren, bijvoorbeeld voor je opleiding, stage of baan! Per week volg je 10 privélessen.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

De talenschool biedt diverse opties aan voor jouw verblijf in Santo Domingo. Hieronder lees je meer details over de diverse opties.

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Spaans oefent. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Verblijven bij een gastgezin betekent naast 24/7 Spaans spreken met native speakers ook een authentieke ervaring. Je maakt het lokale leven in de Dominicaanse Republiek van heel dichtbij mee! Bij een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ook geniet je van alle rust, een gastgezin zal altijd je privacy respecteren. Er zijn geen typische gastgezinnen in Santo Domingo. Een gastgezin kan bestaan uit een ouder echtpaar, een samengestelde familie of zelfs een alleenstaande vrouw (met of zonder kinderen). Alle gezinnen worden zorgvuldig uitgezocht en bestaan uit enthousiaste mensen die graag een internationale student in huis nemen!

Details

 • Eigen slaapkamer
 • Kies uit half pension of logies-ontbijt
 • Toeslag voor dieetvoorkeuren (glutenvrij, vegetarisch, veganistisch etc.)
 • Beddengoed en handdoeken
 • WiFi
 • Op 20 à 30 minuten afstand van de talenschool
Gedeeld appartement

Leven zoals de locals? Wanneer je kiest voor een verblijf in een gedeeld appartement woon je zelfstandig gedurende jouw cursus. Je deelt het appartement met andere internationale studenten. Zij studeren in de meeste gevallen op dezelfde talenschool. In een appartement ben je zelf verantwoordelijk samen met je huisgenoten voor het schoonhouden van de gedeelde ruimtes. De huisbaas van het appartement zal af en toe langskomen om alles te controleren. Let op: in sommige bestemmingen geldt er gedurende bepaalde (feest)periodes een hoogseizoenstoeslag. Er is een borg van €150 voor deze accommodatie.

Details

 • Eigen slaapkamer
 • Verblijf op basis van logies (geen maaltijden inbegrepen)
 • Beddengoed
 • WiFi
 • Gedeelde badkamer, keuken en woonkamer
 • Op 2 à 30 minuten afstand van de talenschool
 • Gemeenschappelijk ruimtes worden wekelijks schoon gemaakt, maar studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het netjes houden van de ruimtes
 • Handdoeken en maaltijden zijn niet inbegrepen

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.