Taalreis in Tétouan

Taalreizen | Taal: Arabisch

Ga op taalreis naar het mooie Tétouan!

 • Marokko
 • Vanaf 2 weken
 • vanaf 18 jaar
Tétouan is de hoofdstad van Noord-Marokko. Er wonen zo'n 300.000 mensen en met de voorsteden erbij bijna een miljoen. In de omgeving vind je veel groen, zoals boomgaarden met sinaasappels, amandelen, granaatappels en cipressen. De stad is prachtig gelegen tegen de helling van een heuvel. Je kunt de Middellandse Zee een aantal kilometers verderop zien liggen. Tussen de stad en de zee ligt een groene strook van landbouwbedrijven. Tétouan is één van de witste steden van Marokko. De stad ligt dichtbij het Rifgebergte. De medina (oude stad) van Tétouan staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De binnenstad is zeer karakteristiek en traditioneel. Je vindt hier bijvoorbeeld veel oude witte huizen, enkel laagbouw. Overal in de stad zie je mensen die oude ambachten beoefenen, zoals wevers, juweliers en leerbewerkers. Er is veel te doen en te beleven in Tétouan. Bezoek bijvoorbeeld het oude paleis van de Khalifa, Plein Hassan II of de school voor Schone Kunsten. Verder kun je heerlijk verdwalen in de medina, of Marokkaanse muntthee bij een tapijtverkoper drinken. De sinaasappel- en amandelboomgaarden zijn prachtig en je zult je gegarandeerd niet vervelen in deze sprookjesachtige omgeving!

Jouw programma in het kort

Arabisch leren in Marokko is een culturele beleving: de ideale mix van een bijzonder land en een prachtige taal!

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Een goede toevoeging op je CV
 • Arabisch is 1 van de 5 meest gesproken talen ter wereld
 • Te combineren met culturele workshops
 • Stad met een karakteristieke Arabische sfeer
Tetouan Marokko

De taalreis van je leven in Tétouan

De talenschool in Tétouan is opgezet in 2004 en heeft in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd. De locatie is ideaal: midden in het centrum van Tétouan biedt de talenschool het beste van Marokko aan haar studenten. Terwijl je Arabisch studeert, geniet je ook van de prachtige stranden, de groene bergen en de vijf eeuwen oude Medina. De talenschool levert de hoogste kwaliteit aan Arabisch onderwijs, op ieder niveau. Studenten profiteren van kleine klassen (tussen de 3 à 8 studenten) en een breed aanbod aan excursies, sociale en culturele activiteiten. Zo haal jij het meeste uit jouw taalreis naar Marokko! De enthousiaste docenten zijn specifiek getraind in het lesgeven aan buitenlandse studenten en hebben veel ervaring. De talenschool verwelkomt niet alleen Nederlandse studenten, maar ook studenten vanuit andere landen. Het grootste gedeelte bestaat uit Europeanen (63%) en Amerikanen en Canadezen (22%). De talenschool creëert door het jaar heen altijd een interessante, afwisselende en multiculturele leeromgeving!

Taalreis

Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Marokko - Tétouan 2023

Inclusief bij deze taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Online handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Tétouan

Na vertrek

 • Taaltoets om je niveau te bepalen
 • Cursus Arabisch op een gerenommeerde talenschool
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active – 7 dagen per week
 • Certificaat van de talenschool als bewijs van deelname

 Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten à € 100,-
 • De reis naar Tétouan
 • Transfer service (optioneel erbij te boeken)
 • Maaltijden (afhankelijk van de accommodatie)
 • Kosten voor optionele activiteiten en andere dagelijkse uitgaven zoals vervoer
 • Studie- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie- mét examenregeling
Tip van onze Taalreizen experts

Tétouan is misschien wel een van de hidden gems in Marokko. De stad heeft een aantal monumenten waaronder de Medina die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ook zou je soms bijna denken dat je je misschien wel in Spanje begeeft. Tétouan was vroeger namelijk in Spaanse handen, voordat Tétouan in 1956 weer bij Marokko aansloot. De stad kent daardoor nog ontzettend veel Spaanse invloeden. Zo worden zelfs straatnamen in het Arabisch en Spaans geschreven en zijn veel gebouwen in Spaanse en Andalusische stijl gebouwd!

Activiteiten & excursies

Nadat de lessen voorbij zijn, heb je nog genoeg vrije tijd om Tétouan en de Marokkaanse cultuur beter te leren kennen. De talenschool organiseert een optioneel cultureel/sociaal programma voor alle studenten. Een leuke manier om nieuwe vrienden te maken, het lokale leven te ervaren en je Arabisch in de praktijk te brengen! Veel activiteiten zijn gratis, maar voor sommige wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Waar kun je aan denken? Bijvoorbeeld diverse lezingen over Marokkaanse geschiedenis en cultureel erfgoed, rondleidingen door de stad en diverse musea, samen uiteten of koken, muziekevenementen, filmavonden. In de weekenden worden er ook vaak excursies georganiseerd naar steden zoals Chefchaouen, Tangier, Asilah, Marrakech, Fez en de Marokkaanse woestijn!

Vertrekmogelijkheden
 • Startdata: elke maandag m.u.v. feestdagen
 • De talenschool is gesloten tijdens Eid Al-Fitr (2 dagen na Ramadan) en Eid Al-Ad'haa (Offerfeest). Alle gemiste lessen zullen worden ingehaald. Tijdens de Ramadan zullen er gewoon lessen gegeven worden, maar houd wel rekening met eventuele roosterwijzigingen.
 • Aanbevolen boekingsperiode: in ieder geval 1 maand voor gewenst vertrek*
 • Last minute boeking: boeken tot 2 weken voor vertrek in overleg

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je erbij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Alle talenscholen nemen ofwel voor vertrek ofwel op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Modern Standaard Arabisch of Omgangstaal Marokkaans Arabisch

Wat ten eerste belangrijk is in het kiezen van een taalcursus is de vorm van Arabisch die je wilt leren. Op deze school worden twee vormen onderwezen: het Modern Standaard Arabisch en de Omgangstaal Marokkaans Arabisch.

Modern Standaard Arabisch (MSA)

Modern Standaard Arabisch, ook wel bekend als "al-fus'haa", is de taal die gebruikt wordt in de hele Arabische wereld bij onderwijs, media en formele situaties. Hoewel het niet wordt gebruikt voor interpersoonlijke communicatie in de Arabisch-sprekende landen, is het belangrijk MSA te leren voor je begint aan de verschillende gesproken regionale en lokale dialecten die aanzienlijk per gebied verschillen. Er zijn twee grote voordelen aan het leren van MSA. Ten eerste is het een goede basis, wat het later makkelijker maakt een dialect te leren. Ten tweede wordt MSA, in tegenstelling tot de lokale dialecten, overal in de Arabische wereld begrepen. Het MSA programma van onze talenschool biedt je de nodige kennis om een goed en duidelijk begrip van het Arabische taalsysteem te krijgen.

Omgangstaal Marokkaans Arabisch (CMA)

CMA of "Darija" is het meest gesproken dialect in Marokko. Terwijl de meeste CMA woorden hun wortels hebben in MSA, wordt een deel van de vocabulaire geleend van het Spaans, Frans en Berbers. Afhankelijk van de interesse van de student kan CMA worden aangeleerd met behulp van ofwel het Arabische of het Latijnse schrift, al is de eerstgenoemde sterk aanbevolen om het dagelijks leven in Marokko makkelijker te maken (zoals bij het lezen van borden). Het lesmateriaal is ook aangepast juist om de dagelijkse communicatie mogelijk te maken in plaats van dat het gericht is op de grammaticale aspecten.

Standaard

Standaard Arabisch bestaat uit 20 groepslessen Arabisch per week. De lessen zijn voornamelijk gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire en zijn te volgen voor alle niveaus. Je kunt bij de standaard cursus kiezen tussen de MSA en de CMA versie. De lessen worden van maandag t/m vrijdag gegeven. Gemiddeld ben je dus zo'n 4 uur per dag bezig. De lessen worden ofwel in de ochtend, ofwel in de middag gegeven. Inclusief bij deze cursus is het volgende:

 • Oriëntatie week met diverse workshops, presentaties over het leven in Tétouan, een bezoek aan de oude Medina en enkele musea.
 • Divers aanbod aan excursies en culturele activiteiten
 • Toetsmomenten om je vooruitgang in de gaten te houden
 • Certificaat aan het einde van je cursus.
Privélessen

De talenschool in Marokko biedt ook de mogelijkheid om je standaard cursus aan te vullen met privélessen. Je kunt per week 5 extra privélessen volgen. De standaard lessen vinden plaats in groepen, maar tijdens een privéles krijg je privéles en kun je dieper op de lesstof ingaan. Je krijgt de maximale persoonlijke aandacht en leert dus veel sneller! De talenschool is zeer flexibel in het samenstellen van educatieve programma's. Heb je dus specifieke wensen? Neem dan gerust contact met ons op!

Gespecialiseerde cursussen

Naast de cursussen die hierboven benoemd zijn, heeft de talenschool ook een breed aanbod aan gespecialiseerde cursussen met diverse thema's zoals An Introduction to Islam, Human Rights in Islam, Moroccan History, Sufism in Morocco, Andalusian History, etc. Deze cursussen worden net zoals privélessen gegeven op basis van jouw interesse en verzoek. De gespecialiseerde cursussen kunnen gegeven worden in het Arabisch, maar ook in het Engels. Deze lessen zijn altijd op aanvraag. Indien je hier interesse in hebt, kunnen we altijd een vrijblijvende prijsopgave laten opstellen door de talenschool.

Samen op reis

Vind jij het leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

Qua verblijfsmogelijkheden heb je in Tétouan de keuze uit een gastgezin, een hotel (B&B) of een privé appartement. Hieronder nemen we per optie de details met je door. Houd in gedachten dat accommodatie is inbegrepen vanaf de zondag (vóór de start van je cursus) tot de zaterdag (na je laatste lesdag). Indien er beschikbaarheid is, kun je natuurlijk altijd één of meerdere extra nachten erbij boeken.

Gastgezin

Verblijven in een gastgezin biedt je een unieke kans om je volledig onder te dompelen in de Marokkaanse cultuur. Een verblijf bij een gastgezin in Tétouan is op basis van half pension: 2 maaltijden per dag. Marokkaanse gastgezinnen zijn ontzettend vriendelijk, open en behulpzaam. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te leren kennen en een goede optie om de taal ook in de praktijk te oefenen!

Hoe worden gastgezinnen geselecteerd?
Om ervoor te zorgen dat studenten een prettig verblijf hebben bij hun gastgezin in Tétouan worden er strenge en specifieke eisen gesteld aan gastgezinnen. Ons lokale team in Tétouan screent gezinnen uitgebreid en gaat regelmatig bij hen op bezoek. Enkele eisen die aan gezinnen worden gesteld zijn bijvoorbeeld een redelijke afstand naar de talenschool, voldoende ruimte voor de student en een schone, veilige en comfortabele leefomgeving. Er wordt uitsluitend gewerkt met gastgezinnen die graag hun cultuur delen met buitenlandse studenten. Op basis van jouw persoonlijke voorkeuren wordt er een match gemaakt met een gastgezin. Des te specifieker en eerlijker jij bent, des te beter de match! Voor vertrek krijg je uiteraard al hun contactgegevens, zodat jullie alvast kennis kunnen maken.

Wat kan ik verwachten van een gastgezin in Tétouan?
Het gezin zal jou behandelen als onderdeel van hun familie. Tegelijkertijd wordt er ook van jou verwacht dat je je aan hun huisregels houdt natuurlijk. Je verblijft op je eigen slaapkamer, maar deelt wel de overige faciliteiten van het huis met je gastgezin. Het verblijf is op basis van half pension: ontbijt en diner zijn inbegrepen. Ondanks een eventuele taalbarrière zal het gastgezin proberen je te betrekken bij de dagelijkse gesprekken en je proberen zo goed mogelijk thuis te laten voelen. Houd in gedachten dat een gezin in Marokko andere gewoontes en gebruiken heeft dan een gezin in Nederland. Zo kunnen maaltijden heel anders zijn (kruidig), de faciliteiten in huis erg basic en zien hun huizen er gewoonlijk anders uit dan wij gewend zijn in Nederland. Houd er dus rekening mee dat je te maken krijgt met een cultuurshock!

Voor de overgrote meerderheid van de studenten werden dergelijke ongemakken ver gecompenseerd door de positieve ervaring van het leven met een Marokkaanse familie, wiens gastvrijheid legendarisch is om goede reden!

Hotel/Bed & Breakfast

Wil je wat meer privacy en iets luxere faciliteiten? Dan kun je er ook voor kiezen om te verblijven in een hotel / B&B. Je verblijft in een eigen kamer met badkamer en je kunt ontbijten in het hotel zelf. Hotels liggen altijd in het centrum. Uiteraard kom je wat minder in aanraking met de echte Marokkaanse cultuur, maar hierdoor zal je cultuurshock misschien ook een stuk kleiner zijn. Neem even contact op met het Taalreizen Team indien je interesse hebt in deze optie. Wij kunnen dan contact opnemen met de hotels en B&B's om de beschikbaarheid voor je na te vragen. Met name in juli en augustus kunnen dit soort accommodaties snel vol raken. Wil je dus in de zomer naar Tétouan, dan raden we je aan om je op tijd in te schrijven.

Appartement

Met name voor de studenten die een lange termijn studeren in Tétouan, raden we een appartement aan. Deze volledig gemeubileerde appartementen liggen meestal in het centrum van de stad of in het nabijgelegen strandstadje Martil. Dat is ongeveer 20 minuutjes van de talenschool vandaan. De meeste appartementen kunnen pas verhuurd worden vanaf een periode van 1 à 2 maanden. Wil je voor een kortere tijd naar Tétouan en toch in een appartement verblijven? Dan kunnen we altijd vrijblijvend voor je informeren naar de mogelijkheden.

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.