Taalreis in Oaxaca

Taalreizen | Taal: Spaans

Ga op taalreis naar het mooie Oaxaca!

 • Mexico
 • vanaf 1 week
 • vanaf 18 jaar
 • v.a. ‚ā¨ 563,-
Oaxaca is gelegen in een vallei en is omringd door de staten Puebla, Veracruz, Chiapas en de grote oceaan in het Zuid-Westen. De staat is tevens een van de meest belangrijke archeologische zones in Midden-Amerika. Oaxaca is een van mooiste steden van Mexico en heeft een gezellige centrum. De stad heeft een grote diversiteit aan koloniale architectuur en een sterk aanwezige Maya cultuur. De energieke maar toch relaxte sfeer in de stad en het bruisende centrale plein Zócalo maken Oaxaca geweldige plek om Spaans te leren!

Jouw programma in het kort

Ervaar de boeiende cultuur van de stad van de ananas. Maak kennis met de Spaanse taal en de vriendelijke bevolking van Oaxaca

 • Taallessen op je eigen niveau
 • Talenschool in het centrum van Oaxaca
 • Kies voor de aanvulling koken en leer Mexicaans koken
 • Een van de mooiste steden van Mexico
 • Diversiteit aan koloniale architectuur

De taalreis van je leven in Oaxaca

De talenschool in Oaxaca kan niet op een betere plek liggen. Hij is gelegen in het centrum van Oaxaca, 2 straten verwijderd van het mooie Santo Domingo Klooster en 4 straten verwijderd van het bruisende de hart van de stad, het Zocalo plein. In de nabije omgeving van de talenschool bevinden zich veel cafeetjes, musea, winkels en internet cafés. De talenschool bevindt zich in een typisch koloniaals gebouw met een grote binnenplaats waar studenten kunnen studeren of lunchen. Er is een bibliotheek, een computer ruimte,een keukentje en de klaslokalen zijn lekker koel dankzij de dikke muren.

Taalreis

Faciliteiten talenschool
 • ¬† Oud koloniaal huis met dikke muren die de klaslokalen koel houden
 • ¬† 15 klaslokalen en nog 5 extra lokalen voor het hoogseizoen
 • ¬† 1 conferentieruimte met TV, DVD, video en stereo
 • ¬† 1 internet/ bibliotheek ruimte met 3 computers
 • ¬† Wifi
 • ¬† Grote centrale binnenplaats om internationale vrienden te ontmoeten onder het genot van een drankje of een snack
Kosten

De programmakosten voor een taalreis zijn nogal uiteenlopend door de vele mogelijkheden die er zijn. Je kunt een keuze maken tussen een bepaald soort cursus, verschillende accommodaties en de lengte van je verblijf. In ons kostenoverzicht kun je makkelijk zien wat de kosten voor jouw programma bedragen. Ook kun je de kosten vergelijken van de diverse cursussen en accommodaties.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met het Taalreizen Team. Wil je weten wanneer er een kortingsactie plaatsvindt voor jouw bestemming? Ook hier informeren wij jou graag over!

Prijslijst Mexico - Oaxaca 2020

Inclusief bij deze Taalreis

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Taalreizen Team
 • Handboek Taalreizen; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Hulp en advies over de reis naar Spanje

Na vertrek

 • Cursus Spaans op een gerenommeerde talenschool
 • Taaltest
 • Lesmateriaal
 • Accommodatie (indien bijgeboekt)
 • Begeleiding van medewerkers talenschool; bij vragen en in geval van nood
 • Noodnummer van de talenschool - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Noodnummer van Travel Active gedurende de weekenden
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij deze Taalreis

 • Administratiekosten¬†√† ‚ā¨100,-
 • De reis naar Mexico
 • Maaltijden, tenzij anders vermeld
 • Kosten voor openbaar vervoer van accommodatie naar de talenschool
 • Kosten voor optionele activiteiten en excursies
 • Dagelijkse uitgaven
 • Eventuele visumkosten
 • Studie- en reisverzekering -¬†Tasman Verzekeringen¬†biedt een speciaal pakket voor taalreizen in het buitenland
 • Annuleringsgarantie¬†- m√©t examenregeling
 • Aankomst pick-up service
Tip van onze Taalreizen experts

Wil je het ‚Äėechte‚Äô Mexico beleven? Dan is Oaxaca the place to be. De stad is een van de culturele hotspots van Mexico waar je letterlijk alles kunt vinden. Denk aan kleurrijke gebouwen, musea vol historie, warme en gastvrije bevolking en heerlijke restaurantjes. Bij de restaurantjes moet je echt een gerecht met Mole proberen. Mole is een speciale Mexicaanse saus die in Oaxaca bedacht is en ruim 30 ingredi√ęnten kent onder andere chocola, paprika en nog meer. Misschien kun je dit ook wel proberen te maken tijdens je taalreis in Oaxaca met de aanvulling koken!

tip-van-melissa-oaxaca

Activiteiten & excursies

De talenschool organiseert wekelijks verschillende activiteiten; een goede manier om je medestudenten te leren kennen en de stad te ontdekken. Sommige activiteiten zijn tegen betaling, de kosten zijn per activiteit verschillend. Voorbeelden van activiteiten en excursies zijn een stadswandeling door Oaxaca, een BBQ in het hostel, Mexicaans koken, een kroegentocht, een bezoek aan Taxco en nog veel meer!

Vertrekmogelijkheden

*Ons advies is te boeken wanneer je zeker bent van het doen van een taalreis en van je bestemming. Vluchten worden namelijk duurder richting vertrek, en accommodaties zijn ruimer beschikbaar hoe eerder je er bij bent. Houd ook rekening met de tijd die je nodig hebt voor een eventuele visumaanvraag.

Taalcursus

Lessen op je eigen niveau

Bijna alle talenscholen nemen op de eerste dag een taaltest af om je niveau te bepalen. Aan de hand daarvan word je in een klas geplaatst met studenten die een vergelijkbaar taalniveau hebben. Mochten de lessen je iets te snel gaan, of denk je juist meer aan te kunnen, dan is het belangrijk dat je dit aangeeft. De school kan dan kijken of ze je in een andere klas kunnen plaatsen.

Kort Standaard

Voor iedereen die naast zijn/haar groepslessen Spaans voldoende vrije tijd wil overhouden, is er een verkorte variant van de cursus Standaard Spaans ontwikkeld. Deze cursus bestaat uit 15 groepslessen 'Algemeen Spaans' per week. Deze lessen zijn met name gericht op spreek-, luister-, schrijf-, leesvaardigheid, grammatica en vocabulaire. Deze cursus is te volgen van niveau A0 (Beginner) tot C2 (Proficient). Ideaal dus als je van plan bent om naar Mexico te gaan, maar naast het Spaans genoeg tijd wilt overhouden voor andere activiteiten of je cursus wilt combineren met een (bij)baantje/stage.

Standaard

Standaard Spaans bestaat uit 20 groepslessen per week. Tijdens deze lessen worden alle belangrijke taalvaardigheden uitgebreid behandeld. Denk bijvoorbeeld aan spreken, schrijven, luisteren en lezen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan grammatica en vocabulaire. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor studenten Spaans die zich zo snel mogelijk verstaanbaar willen maken. Dit is dan ook het ideale basispakket in onze ogen! Standaard Spaans is te volgen vanaf 1 week en lessen worden op alle niveaus gegeven.

Intensief

Zoek je meer verdieping? Of ben je wel toe aan een uitdaging qua taal? Door de aanvullingen op de 20 groepslessen per week, zorgt Intensief Spaans ervoor dat je een solide en snelle vooruitgang maakt. Intensief Spaans is te volgen vanaf 1 week en wordt gegeven op ieder taalniveau. Je maakt zelf de keuze voor 25 of 30 lessen Spaans per week: 

 • Intensief 25: 20 groepslessen 'Algemeen Spaans' + 5 groepslessen 'Cultuur/Conversatie'
 • Intensief 30: 20 groepslessen 'Algemeen Spaans' + 5 groepslessen 'Cultuur/Conversatie' + 5 semi-priv√© lessen

Tijdens de conversatielessen kun je je aangeleerde vaardigheden meteen toepassen. Bij de semi-privélessen kun je je  richten op de onderdelen waar jij moeite mee hebt, samen met je docent. Dit vooraf samengestelde pakket is ideaal wanneer je snel de taal onder de knie wilt krijgen.

Examencursussen

Heb jij een internationaal erkend certificaat nodig om jouw Spaanse taalkennis aan te tonen? Dan kom je al snel uit bij een DELE of SIELE diploma! Tegenwoordig vragen veel werkgevers en opleidingen in binnen- en buitenland om een bewijs van jouw beheersing van het Spaans. DELE staat voor¬†Diploma de Espa√Īol como Lengua Extranjera. Je kunt het DELE examen op de talenschool afleggen, maar dient wel rekening te houden met¬†specifieke start- en examendata.

SIELE staat voor¬†Servicio Internacional de Evaluaci√≥n de la Lengua Espa√Īola. Dit diploma is een bewijs van jouw beheersing van het Spaans op 4 gebieden: lezen, luisteren, schrijven, spreken en interactie. Dit examen wordt online afgenomen en je hoeft geen rekening te houden met vaste startdata.

Interesse in een DELE of SIELE examencursus? Neem vrijblijvend contact op met onze Taalreizen adviseurs en laat je adviseren!

Spaans voor Docenten

Ben jij docent(e) Spaans en heb je behoefte aan meer ontwikkeling en verdieping in jouw vakgebied? In Mexico is er een speciaal "Teacher Training Lab" opgezet voor internationale docenten Spaans. Dit programma start op specifieke data, zodat er een groep docenten tegelijkertijd begin. Voor deze cursus heb je minimaal niveau C1 nodig. Het programma betreft een 2-weekse cursus. Je krijgt hierbij zelf 20 groepslessen per week en daarnaast nog eens 10 lessen waarbij je een lokale docent observeert/mentor sessies.

Spaans 50+

De Spaanse taal en cultuur ontdekken in een groep met leeftijdsgenoten? Op specifieke startdata organiseert de talenschool een speciaal programma voor 50 plussers. Tijdens dit programma volg je 20 lessen per week die gecombineerd worden met een cultureel programma, afgestemd op de leeftijdsgroep. Dit 2 weken durende programma motiveert je om het Spaans snel onder de knie te krijgen. Laat jezelf onderdompelen in de Mexicaanse cultuur en beleef een unieke tijd in een van de hipste steden!

Winterbreak

Overwinteren in Mexico? Geen slecht idee toch? Eind november en in de maand december kun je eventjes ontsnappen aan de winter en ons koude landje inruilen voor het aangename Mexicaanse klimaat. Het winterprogramma vindt plaats in de maanden november/december en duurt 1 à 2 weken. Hierbij volg je 20 groepslessen 'Algemeen Spaans' plus 3 leuke culturele activiteiten. Op deze manier combineer je taal met cultuur en kun je je heerlijk laten onderdompelen in een andere omgeving.

Een-op-een lessen

Tijdens privélessen kun jij je focussen op datgene waar je moeite mee hebt. Wil je extra de focus leggen op Spaans spreken? Of heb je misschien juist moeite met de grammatica? Samen met je docent kun je gedurende deze lessen specifieke taalvaardigheden onder de knie krijgen. Ook kun je privélessen inzetten om het Spaans in een bepaalde context te leren, bijvoorbeeld voor je opleiding, stage of baan! Per week kun je kiezen uit 1, 5, 10 of 20 een-op-een lessen. In combinatie met een standaard cursus stel je zo je eigen lespakket samen!

Tip: voor een iets goedkopere prijs kun je ook semi-privélessen nemen, in een zeer klein groepsverband.

Aanvulling Salsa, Cultuur of Koken

Meer leren dan alleen de Spaanse taal? Tijdens je taalreis kom je uiteraard meer te weten over de lokale cultuur, maar hoe leuk is het om er zelf actief mee bezig te zijn? Combineer bijvoorbeeld je cursus Standaard Spaans met workshops en leer zelf salsa dansen! Heb je geen ritme gevoel of begeef jij je gewoon veel liever in de keuken? Kies dan voor de aanvulling koken. De ideale middagbesteding voor alle foodlovers! Ook kun je kiezen voor aanvullingen zoals cultuurlessen.

Samen op reis

Vind jij het extra leuk om samen met een vriend(in) of met een groep op taalreis te gaan? Dat is mogelijk! Onze taalreizen zijn zeer geschikt om samen te ondernemen. Met een vriend(in), familielid of met een hele groep (je schoolklas, je studievereniging of je vriendengroep). Wij zijn erg flexibel en kunnen voor jullie een reis op maat samenstellen. Welke vorm je ook kiest, het zal een bijzondere gedeelde ervaring worden!

Accommodatie

In Midden-Amerika bieden de talenscholen voornamelijk de optie om te verblijven in een gastgezin. Dit is in Mexico ook de optie die wij aanraden om de maximale culturele uitwisseling mee te maken. Lees hieronder meer informatie over de diverse opties!

Gastgezin

Verblijven bij een lokaal gastgezin betekent dat je continu je Spaans oefent. Bovendien leer je meer over de lokale cultuur en levenswijze. Je maakt het dagelijkse familieleven van dichtbij mee: leuke gezinsactiviteiten, het vieren van feestdagen én de lokale keuken! Maar verblijven bij een gastgezin betekent ook dat je persoonlijke aandacht krijgt en in een warm en comfortabel thuis verblijft. In een gastgezin heb je altijd wel iemand om op terug te vallen. Ten slotte geniet je bij een gastgezin ook van de rust, zodat je in alle stilte (of juist met behulp van je gastgezin) kunt studeren! Gastgezinnen respecteren namelijk ook jouw privacy. In Mexico zijn er geen typische gastgezinnen. Sommige gezinnen bestaan uit alleenstaande vrouwen met kinderen, andere uit een ouder echtpaar en weer andere uit samengestelde families.

Details

 • Eigen slaapkamer
 • Half pension of logies ontbijt
 • Er kan rekening gehouden worden met dieetvoorkeuren (glutenvrij, vegetarisch, veganistisch etc.)
 • Beddengoed en handdoeken
 • De meeste gezinnen beschikken over WiFi
 • Wasfaciliteiten
 • Op maximaal 15 minuten afstand in kleinere steden en op 30 minuten in grotere steden
Gedeeld appartement

Leven zoals de locals? Wanneer je kiest voor een verblijf in een gedeeld appartement woon je zelfstandig gedurende jouw cursus. Je deelt het appartement met andere internationale studenten. Zij studeren in de meeste gevallen op dezelfde talenschool. In een appartement ben je zelf verantwoordelijk samen met je huisgenoten voor het schoonhouden van de gedeelde ruimtes. De huisbaas van het appartement zal af en toe langskomen om alles te controleren. Let op: in sommige bestemmingen geldt er gedurende bepaalde (feest)periodes een hoogseizoenstoeslag.

Details

 • De meeste appartementen beschikken over WiFi
 • Op 20 √† 30 minuten afstand van de talenschool
 • Beddengoed
 • Eigen¬† slaapkamer
 • Gedeelde keuken, badkamer en woonkamer
 • Handdoeken, maaltijden en schoonmaakservice zijn¬†niet¬†inbegrepen

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je buitenland avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies. Wij helpen je graag!

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een taalreizenprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en¬†voordelige annuleringsgarantie¬†aan. Daarin is een speciale¬†‚Äėeindexamenregeling‚Äô¬†opgenomen en deze kent¬†geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de √©√©nmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen ‚ā¨ 5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico, dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo boek jij jouw Taalreis

 
1

Start

Boek de Taalreis via de website

2

Voorbereiding

We begeleiden en adviseren je van a tot z

3

Vertrek

Het avontuur begint

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het cre√ęren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.