Taalcursus in Santiago

Vrijwilligerswerk | Taal: Spaans

Begin jouw vrijwilligerswerk avontuur met Spaanse les!

 • Chili
 • vanaf 2 weken
 • 17 jaar

De vrijwilligerswerkprogramma's in Chili zijn helaas tijdelijk niet mogelijk. Naar verwachting keren deze projecten terug in 2023. Neem voor meer informatie contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Om vrijwilligerswerk te kunnen doen in Chili is het handig om een woordje Spaans te spreken. Enige voorkennis is geen vereiste, maar wij raden je zeker aan om een taalcursus te volgen om zo alles uit je vrijwilligerswerkavontuur te halen. Je hebt zelf de keuze hoeveel weken je graag wilt deelnemen aan de Spaanse taalcursus. Travel Active werkt samen met de Santiago de Chile Spanish School, gelegen in de hoofdstad Santiago. De school ligt middenin het centrum vlakbij toeristische trekpleisters en historische hotspots. De ervaren en enthousiaste leraren helpen je op weg om in korte tijd zoveel mogelijk Spaans bij te leren: zo ben jij nóg beter voorbereid op jouw avontuur!

Jouw programma in het kort

Goed voorbereid beginnen aan jouw vrijwilligerswerk? Kies voor een taalreis in Santiago!

 • Goed te combineren met vrijwilligerswerk
 • Taallessen op je eigen niveau
 • Ga op excursies en ontdek zo de mooiste (onontdekte) plekjes
 • Dompel je onder in de Chileense cultuur
 • Talenschool centraal gelegen in de stad

Ontdek Santiago tijdens je taalcursus!

Santiago is de grootste stad van Chili en telt ruim zes miljoen inwoners, wat goed is voor 40% van de Chileense bevolking. Omdat de talenschool in het centrum ligt is een leuk uitstapje of bezoekje aan een toeristische hotspot dus altijd binnen handbereik! Geniet jij van kunst van cultuur? Breng dan zeker een bezoek aan La Chascona, het voormalige huis van de beroemde Chileense dichter Pablo Neruda. Of haal een frisse neus tijdens een rustgevende wandeling in stadspark Parque forestal. Voor spectaculaire panorama uitzichten over de stad en het aangrenzende Andes-gebergte moet je bij het Cerro San Cristobal zijn!

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

De programmakosten zijn afhankelijk van de vrijwilligerswerkprogramma's die jij kiest. Neem contact op met het vrijwilligerswerk team en stel al je vragen!

Hoe worden de programmakosten besteed?
Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

Gedurende de taalcursus verblijf je bij een gastgezin in huis. Een hele leuke optie waarbij je nauw in contact komt met de cultuur en het dagelijkse leven in Chili. De inwoners zijn erg vriendelijk en gastvrij. Samenzijn met familie is erg belangrijk en studenten worden vaak opgenomen in het gezin. Verblijf bij een lokale gastfamilie is ook erg bevorderlijk voor het leren van de Spaanse taal. Daarnaast is het mogelijk om in een studenten residentie te verblijven. Een residentie is een leuke manier om ook buiten school in contact te komen en blijven met internationale studenten.

Ben jij geschikt?

Zo kan jij een taalcursus combineren met vrijwilligerswerk:

 • Je bent minimaal 17 jaar oud
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je bent een ondernemend persoon en zelfstandig ingesteld
 • Je vraagt een Verklaring Omtrent Gedrag aan
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
 • Je neemt deel aan onze voorbereidingsworkshop
Vertrekmogelijkheden

Indien je nog geen Spaans spreekt start jij je programma met een taalcursus. Afhankelijk van je eventuele Spaanse taalcursus kies je voor een 1, 2, 3, of 4-weekse taalcursus in Santiago. Je kunt iedere maandag starten. Het is dan de bedoeling dat je op zondag aankomst in de hoofdstad. Tijdens lokale vakantieperiodes en feestdagen komen sommige projecten te vervallen.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor jouw succesvol verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen even toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons verdere inschrijfformulieren. Hierin geef je meer informatie over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc;
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op met onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen. Daarna zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang;
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en onderteken je onze gedragscode. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis. Denk aan: vaccinaties, visum aanvragen (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden;
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons de laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.