Cultuurweek – Guilin

Vrijwilligerswerk | Regulier

Beleef de Chinese cultuur

 • China
 • vanaf 1 week
 • vanaf 17 jaar

China heeft de langste geschreven geschiedenis ter wereld en toch blijft het land een raadsel. Tijdens deze leerzame cultuurweek maak je nader kennis met China. De cultuurweek in de omgeving van Guilin is een ideale basis voor een verblijf in China. Tijdens deze week leer je veel over de cultuur, de taal, het eten en de bevolking. Een leuke manier om vertrouwder te raken met dit fascinerende land!

Wat ga je doen tijdens de cultuurweek?

Een week vol met sightseeing, cultuurlessen en het ontdekken van de omgeving: dit is waar de cultuurweek om draait. Bekijk een voorbeeldschema van de cultuurweek.

 

Jouw programma in het kort

Leer China op een bijzondere manier kennen tijdens deze leerzame cultuurweek: een week vol met interessante lessen en leuke uitstapjes!

 • Leer meer over de Chinese cultuur en geschiedenis
 • Ervaar het lokale Chinese leven
 • Neem deel aan Chinese taallessen
 • Wissel culturele verschillen uit

Accommodatie & maaltijden

Tijdens je programma in China verblijf je in een eenvoudig vrijwilligershuis. Hier deel jij een kamer met andere (internationale) vrijwilligers. Alle maaltijden zijn inbegrepen: 3 maaltijden op doordeweekse dagen en 2 maaltijden in het weekend. Meer informatie vind je hier.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

 • Cultuurweek & 2 weken vrijwilligerswerk: € 830,-
 • Cultuurweek & 3 weken vrijwilligerswerk: € 1025,-
 • Cultuurweek & 4 weken vrijwilligerswerk: €1175,-

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in China

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek China; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de programmaweken
 • Begeleiding van partnerorganisatie in China
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk in China

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar China
 • Reiskosten tussen de verschillende locaties
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): €41,35
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

Tijdens je programma in China verblijf je in een eenvoudig vrijwilligershuis. Hier deel jij een kamer met andere (internationale) vrijwilligers. Het huis is voorzien van alle basisfaciliteiten. Er is wifi beschikbaar. Alle maaltijden zijn inbegrepen: 3 maaltijden op doordeweekse dagen en 2 maaltijden in het weekend. Let op: op de dag van aankomst zijn maaltijden niet inbegrepen. Het eten wordt bereid door een lokale kok en bestaat uit typisch Chinese gerechten die veelal bestaan uit rijst en noodles. Water, koffie en thee zijn inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Jouw reisschema
 • Dit is een voorbeeldschema van de cultuurweek.

  Maandag

  De dag begint met een Chinese taalles en een rondleiding door Fengyan Village. ’s Middags is er een introductie over de Chinese cultuur, filosofie en wordt er aandacht besteed aan taboes die heersen in China. ’s Avonds vindt er een bezoek aan een lokale familie plaats en leer je typisch Chinese thee maken. Daarna wordt de eerste dag afgesloten met een welkomstfeestje!

  Dinsdag

  Vandaag start je wederom met een Chinese taalles. Hierna zullen er nog wat formaliteiten geregeld moeten worden m.b.t. jouw registratie in Lianhua Town. Hier heb je tevens de gelegenheid om de stad te verkennen en wat inkopen te doen. Na de lunch is er een culturele les met als onderwerp ‘Chinese festivals’. Hierna vindt er een bezoek plaats aan Hongyan Village waar mogelijkheden zijn voor wat avontuurlijke activiteiten zoals een bergbeklimming of Bamboo rafting. ’s Avonds heb je de gelegenheid om wat Chinese spelletjes te spelen!

  Woensdag

  Na het ontbijt ga je verder met de taallessen en leer je meer over Chinese kalligrafie. Hierna volgt nog een culturele les. Na de lunch wordt er wat dieper ingegaan op de Chinese geschiedenis. ’s Middags staan er een aantal interessante excursies op het programma: je bezoekt de ‘Confucius en Guangdong tempel en wandelt langs de Cha rivier. ’s Avonds wordt er een gezellige barbecue in Gongcheng georganiseerd.

  Donderdag

  Vandaag start je weer met een Chinese taalles. Tijdens deze les leer je hoe je je verstaanbaar maakt tijdens het winkelen. Dit kun je vervolgens meteen in de praktijk brengen want er staat een bezoek aan de markt in Lianhua op de planning. Na de nodige inkopen te hebben gedaan neem je deel aan een kookles. De avond is verder vrij en deze kun je invullen door wat leuke spelletjes te doen of een Chinese film te kijken.

  Vrijdag

  Na de gebruikelijke Chinese taalles wordt er wat aandacht besteed aan populaire Chinese muziek. De middag is verder vrij en deze kun je benutten door het plannen van bijvoorbeeld wat leuke weekendexcursies. De cultuurweek zit erop!

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in China. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 08.00 uur en 24.00 uur aankomt op Guilin Liangjiang International Airport. Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Je programma gaat op maandag van start.

Dit programma is op de volgende data niet beschikbaar.

 • 20 t/m 31 januari
Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.