Cultuurweek – Zhanjiang

Vrijwilligerswerk | Regulier

Beleef de Chinese cultuur

 • China
 • vanaf 1 week
 • vanaf 17 jaar

Start jouw programma in China met de cultuurweek in Zhanjiang, een stad in de zuidelijk gelegen provincie Guangdong. Het zuiden van China is een interessante reisbestemming met zijn schilderachtige landschappen, karakteristieke dorpen en kleurrijke bevolking. Tijdens de cultuurweek in Zhanjiang maak je op een leuke en veelzijdige manier kennis met het fascinerende China. Er vinden leuke uitstapjes plaats, je raakt wat vertrouwder met de Chinese cultuur en leert de andere deelnemers beter kennen. Een fijne start van je verblijf in China!

Wat ga je doen tijdens de cultuurweek?

Een week vol met sightseeing, cultuurlessen en het ontdekken van de omgeving: dit is waar de cultuurweek om draait. Bekijk een voorbeeldschema van de cultuurweek.

 

Cultuurweek – Zhanjiang

Jouw programma in het kort

Leer het zuiden van China op een leuke en veelzijdige manier kennen door deel te nemen aan de cultuurweek in Zhanjiang!

 • Leer meer over de Chinese cultuur en geschiedenis
 • Ervaar het lokale Chinese leven
 • Neem deel aan Chinese taal- en kooklessen
 • Wissel culturele verschillen uit

Accommodatie & maaltijden

Tijdens je programma in China verblijf je in een eenvoudig vrijwilligershuis. Hier deel jij een kamer met andere (internationale) vrijwilligers. Alle maaltijden zijn inbegrepen: 3 maaltijden op doordeweekse dagen en 2 maaltijden in het weekend. Meer informatie vind je hier.

Reisdetails

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

Het is mogelijk om verschillende programma's met elkaar te combineren. Voor een specifieke prijsindicatie kunt u altijd contact opnemen met het Vrijwilligerswerk team.

Inclusief vrijwilligerswerk in China

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Handboek China; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Alle transport tijdens de programmaweken
 • Begeleiding van partnerorganisatie in China
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief vrijwilligerswerk in China

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar China
 • Reiskosten tussen de verschillende locaties
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen): €41,35
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

Tijdens je programma in China verblijf je in een eenvoudig vrijwilligershuis. Hier deel jij een kamer met andere (internationale) vrijwilligers. Het huis is voorzien van alle basisfaciliteiten. Er is wifi beschikbaar. Alle maaltijden zijn inbegrepen: 3 maaltijden op doordeweekse dagen en 2 maaltijden in het weekend. Let op: op de dag van aankomst zijn maaltijden niet inbegrepen. Het eten wordt bereid door een lokale kok en bestaat uit typisch Chinese gerechten die veelal bestaan uit rijst en noodles. Water, koffie en thee zijn inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening.

Jouw reisschema
 • Dit is een voorbeeldschema van de cultuurweek.

  Maandag

  Na het ontbijt vindt er eerst een welkomstintroductie plaats. Hierna is er een bustour door Zhanjiang en wordt je een beetje wegwijs gemaakt in de omgeving. Hierna keer je weer terug naar de accommodatie en is er tijd om wat inkopen te doen, geld te wisselen of eventueel een lokale sim kaart te kopen. Vervolgens is het tijd voor een heerlijke lunch!

  ’s Middags staan er nog wat Chinese lessen op het programma en ontvang je informatie over de do’s en dont’s in China. ’s Avonds is het diner en daarna….een gezellig welkomstfeestje!

  Dinsdag

  Na het ontbijt is er een informatiesessie over de Chinese cultuur en wordt er aandacht besteed aan de Chinese festivals. ’s Middags staat er een bezoek aan Huguang Lake Global Geopark op de planning. Hier neem je deel aan een wandeltocht rondom het meer van ongeveer 1,5 uur. ’s Avonds, na het diner, heb je de mogelijkheid om een Chinese film te kijken.

  Woensdag

  Vandaag heb je wat vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen! ’s Ochtends vinden er eerst taallessen plaats, om vervolgens naar de markt te gaan om wat inkopen te doen. In de middag wordt er nog een cultuur- en kookles georganiseerd. De avond kun je deelnemen aan wat typisch Chinese spelletjes.

  Donderdag

  ’s Ochtens breng je een bezoek aan een lokale school om kennis te maken met lokale kinderen en eventueel wat leuke activiteiten te organiseren. Daarna bezoek je een mooie kerk en Haibin park waar tevens een Mangrove Conservation Reserve gevestigd is. Aan het einde van de dag ga je naar een winkelcentrum waar je lekker kunt shoppen of je tegoed kunt doen aan het westerse eten!

  Vrijdag

  De dag start met Chinese lessen en het leren van Chinese liedjes. Hierna bezoek je Cunjin Park. ’s Middag ga je naar het strand om lekker te relaxen of wat plannen te maken voor het weekend!

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in China. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 08.00 uur en 12.00 uur aankomt op de luchthaven van Zhanjiang (ZHA, Zhanjiang International Airport). Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht. Je programma gaat op maandag van start.

Dit programma is niet beschikbaar op de volgende data.

 • 20 t/m 31 januari
Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek en vragen we je om onze gedragscode te ondertekenen. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.