Lesgeven in een boeddhistisch klooster

Vrijwilligerswerk | Educatief

Geef Engelse les in het Himalaya gebergte!

 • India
 • vanaf 3 weken
 • vanaf 18 jaar

Vanaf 1 juli gaat India weer open!

Dit project geeft je de unieke mogelijkheid om les te geven aan jonge monniken. Dit in een authentiek boeddhistisch klooster in Sikkim. Vrijwilligers die interesse hebben om Engelse les gaan geven, maar tegelijkertijd het leven in een boeddhistisch klooster willen ervaren kunnen kiezen voor dit bijzondere project. Je zult Engelse les geven aan voornamelijk jonge monniken (jongens/mannen) die vaak erg leergierig en gemotiveerd zijn om Engels te leren. Tijdens je verblijf in het klooster ervaar je het dagelijkse leven van de monniken van heel dichtbij en leer je meer over hun leefwijze en geloof. De kloosters waar wij mee samenwerken liggen vaak vrij afgelegen in een rustige omgeving. Ben je op zoek naar rust en heb je veel interesse in het boeddhisme? Wil je graag het leven van de monniken op een bijzondere manier ervaren? Wil jij je tegelijkertijd nuttig maken door Engelse lessen te geven? Dan is dit je kans om dit alles te combineren!

Lesgeven in een boeddhistisch klooster

Jouw programma in het kort

Spreek jij goed Engels en wil je de cultuur binnen een boeddhistisch klooster ontdekken? Geef dan Engelse les aan boeddhistische monniken.

 • Geef Engelse les aan monniken
 • Verken in je vrije tijd de lokale omgeving in India
 • Leer over het leven in een klooster
 • Ontdek de boeddhistische cultuur
n een boeddhistisch klooster

Wat kun jij doen als vrijwilliger?

Je geeft les aan monniken met de leeftijd tussen de 8 en 15 jaar oud. Elke klas heeft ongeveer 10 à 15 studenten en vakken die gegeven worden zijn: Engels, wiskunde, wetenschap en een onderwerp van keuze. Daarnaast werk je doorgaans van maandag t/m vrijdag en geef je ongeveer 2 tot 4 uur per dag Engelse les. Het kan ook voorkomen dat je, naast het verzorgen van Engelse lessen aan de monniken, kunt gaan helpen op een nabijgelegen lokale school. Daarnaast houd jij je bezig met het voorbereiden van de lessen. In de weekenden ben je vrij en deze kun je eventueel benutten voor het maken van uitstapjes in de omgeving.

Vrijwilligerswerk events

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of het Vrijwilligerswerk Team? Bekijk hier de (online) presentaties en persoonlijke afspraakmomenten en stel je vragen!

Reisdetails

Ben jij geschikt als vrijwilliger?

Zo kan jij werken in een Boeddhistisch klooster in India:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud
 • Je hebt redelijke kennis van de Engelse taal
 • Je bent flexibel en initiatiefrijk
 • Je houdt van een uitdaging en je zoekt graag naar creatieve oplossingen
 • Ervaring in het onderwijs is een pré, maar geen vereiste
 • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag 
 • Je neemt deel aan onze voorbereidingsworkshop

Wanneer jij op een project met kinderen wilt gaan werken, zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Lees hier meer over onze visie & missie en over vrijwilligerswerk met kinderen.

Wat zijn de programmakosten?

Programmakosten

3 weken lesgeven in een boeddhistisch klooster Sikkim: € 995,-

4 weken lesgeven in een boeddhistisch klooster Sikkim: € 1235,-

Er zijn meerdere programma samenstellingen mogelijk. Wil je hierover graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact op met het Vrijwilligerswerk Team.

Inclusief vrijwilligerswerk in India

Voor vertrek

 • Een goede voorbereiding & begeleiding van het Vrijwilligerswerk team
 • Deelname aan onze voorbereidingsworkshop
 • Persoonlijk kennismakingsinterview
 • Handboek Nepal; de complete voorbereiding van A tot Z
 • Gratis vliegticket offerte – vluchtmogelijkheden op een rijtje

Na vertrek

 • Airport pick-up en transfer naar accommodatie, je gastgezin en je project
 • Accommodatie en maaltijden tijdens gehele reis
 • Begeleiding van partnerorganisatie in India
 • Noodnummer - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Certificaat als bewijs van deelname (op aanvraag)

Exclusief Vrijwilligerswerk in India

 • Administratiekosten: € 100,-
 • Vliegticket naar India
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Werk- en reisverzekering - Tasman Verzekeringen biedt een speciaal pakket voor vrijwilligerswerk
 • Visumkosten
 • Kosten voor aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (deze is noodzakelijk om te kunnen deelnemen)
 • Vaccinaties - Informeer bij Travel Doctor welke vaccinaties je nodig hebt

Hoe worden de programmakosten besteed?

Travel Active vindt het belangrijk om helder en transparant te zijn over de besteding van de programmakosten. Lees meer over de opbouw en besteding van de programmakosten voor onze vrijwilligerswerkprogramma’s.

Accommodatie en maaltijden

Tijdens het lesgeven op een school zijn je accommodatie en maaltijden inbegrepen. Je verblijft met meerdere vrijwilligers in de accommodatie. Er is een kleine bibliotheek, eetkamer en een lounge aanwezig. Hier kun je andere vrijwilligers ontmoeten.  Tijdens je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen: 3 maaltijden op doordeweekse dagen en 2 maaltijden in het weekend.

Vertrekmogelijkheden

Je kunt iedere week starten met ons programma in India. Het is de bedoeling dat je op zondag tussen 06.00 uur en 00.00 uur aankomt op de internationale luchthaven. Na aankomst word je opgehaald door onze partnerorganisatie en naar je accommodatie gebracht.

Tijdens lokale vakantieperiodes en feestdagen komt dit project te vervallen, zoals januari en februari.

Wil jij meer informatie over de vertrekmogelijkheden? Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk team.

Voorbereidingen

Travel Active besteedt veel aandacht aan de voorbereidingen op jouw reis. Een goede voorbereiding is immers een voorwaarde voor het succesvol laten verlopen van jouw verblijf in het buitenland. We lichten alle stappen in de voorbereiding even kort toe:

 • Na je aanmelding ontvang je van ons de verdere inschrijfformulieren waar je meer informatie geeft over jouw motivatie, werkervaring (CV), voorkeuren, lengte van je verblijf, startdatum, etc.
 • Wanneer jij de ingevulde formulieren hebt teruggestuurd, nemen wij contact op onze partnerorganisatie om alles voor je te bevestigen en zetten wij en onze partnerorganisatie alle voorbereidingen in gang.
 • Zodra alles bevestigd is, ontvang jij van ons uitgebreide informatie. Zo krijg je een informatiehandboek, onderteken je onze gedragscode en krijg je een uitnodiging om deel te nemen aan onze voorbereidingsworkshop. Nu kun jij ook je vlucht boeken, hier helpen wij je graag bij!
 • Ondertussen kun jij verder met alle andere voorbereidingen op je reis, denk hierbij aan: vaccinaties, aanvragen van een visum (indien nodig) en regelen van je reisverzekering. Het Travel Active team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
 • Ongeveer 3 weken voor je vertrek ontvang je van ons alle laatste reisdetails. Alles is voor je geregeld en onze partnerorganisatie verwelkomt jou graag. Je avontuur kan beginnen!

Verantwoord vrijwilligerswerk

In 2017 gaven Niko en Reinier van Stichting Volunteer Correct aanzet tot het oprichten van een branchevereniging. Inmiddels hebben we, samen met 14 andere organisaties, officieel ‘Vereniging Volunteer Correct’ (VVC) opgezet: de eerste landelijke branchevereniging voor eerlijk, duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk. Om duurzame en verantwoorde praktijken te waarborgen, zijn er kwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Hier dient iedere aan VVC deelnemende organisatie aan te voldoen. Met gepaste trots kunnen we zeggen dat wij aan deze richtlijnen voldoen en aanbieder zijn van verantwoord vrijwilligerswerk!

Extra’s

Natuurlijk sta je te springen om aan je vrijwilligerswerk avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Tasman Verzekeringen is gespecialiseerd in verzekeringspakketten die afgestemd zijn op een specifiek reisdoel. Zo biedt Tasman Verzekeringen onder andere een verzekering specifiek voor het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. Reguliere reisverzekeringen zijn namelijk vaak niet geldig of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Tasman Verzekeringen voorziet je van goed en betrouwbaar advies en hanteert aantrekkelijke premies.

Wanneer je op reis gaat naar het buitenland, boek je deze vaak al enige tijd van tevoren. Tenslotte heb je even nodig om je goed voor te bereiden, je ticket te boeken, enzovoort. Helaas kan het zo zijn, dat er in de tussentijd een kink in de kabel komt, waardoor je niet meer op reis kunt. Met een annuleringsgarantie zorg je ervoor dat veel van deze onvoorziene omstandigheden verzekerd zijn en dat je de kosten die annulering met zich meebrengt, terugbetaald krijgt.

Zo start jij jouw Vrijwilligerswerk programma

 
1

Meld je aan

Boek het project of land van je voorkeur

2

Intake & Interview

We begeleiden en adviseren je over alle (combinatie) mogelijkheden

3

Plaatsing & voorbereiding

Je wordt goed voorbereid en begeleid op jouw programma

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.